Τελεσίδικη καταδίκη χρυσαυγίτη για την επίθεση σε εκλεγμένο με το ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλο

Ο Γ. Τσιμπουκάκης μετά την επίθεση.

Αναδημοσιεύουμε την είδηση από τον Ριζοσπάστη σχετικά με την τελεσίδικη καταδίκη του χρυσαυγίτη Ευ. Στεφανάκη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε συνεδρίασή του την 17/12/2018 για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Γεώργιου Τσιμπουκάκη στις 12/6/2012. Το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή για τη σωματική βλάβη και έπαυσε υφ’ ορον τη δίωξη για την οπλοχρησία (ν. 4411/2016, άρθρο 8). Ο Στεφανάκης βρίσκεται ήδη στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα.

(Κείμενο: Ριζοσπάστης, 20/12/2018)

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό στέλεχος της Χρυσής Αυγής με ποινή 28 μήνες. Ο Ευ. Στεφανάκης καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία για την επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12/6/2012. Το δικαστήριο αυτήν τη φορά έκανε δεκτή την παραγραφή της πράξης της οπλοφορίας. Κατά την επίθεση οι δράστες φώναξαν «παλιοκομμούνια, θα πεθάνετε, να φύγετε από εδώ απόψε» και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι τον εκλεγμένο με το ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη. Ο Στεφανάκης υπενθυμίζεται ότι έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα.

Η υπόθεση έχει συσχετιστεί στη δικογραφία για τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ο πατέρας του Στεφανάκη, σε σχετικές δηλώσεις που είδαν τη δημοσιότητα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Στεφανάκης φορούσε μπλούζες της Χρυσής Αυγής και «πήγαινε στις ομάδες περιφρούρησης, όπως στις Θερμοπύλες».

Ο Γ. Τσιμπουκάκης και στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είχε περιγράψει πως διαλύθηκε πάνω στο κεφάλι του λόγω της βιαιότητας το σκληρό μασίφ πλαστικό αντικείμενο. Οπως είπε, «στον “Ευαγγελισμό” μού τα έβγαλαν από το κεφάλι. Αφαιρέθηκε πλαστικό». Μάλιστα, ενώ κόσμος από τα άλλα εκλογικά περίπτερα ακινητοποίησε τον έναν δράστη στο έδαφος, αυτός απελευθερώθηκε, έβγαλε μεταλλικό αντικείμενο μέσα από την τσέπη του – που μετά όλοι επιβεβαίωσαν ότι ήταν σιδερογροθιά – και συνέχισε να χτυπά τον Γ. Τσιμπουκάκη…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.