Ολοκληρώθηκαν τα έγγραφα Ματθαιόπουλου: ερωτήσεις, ομιλίες και πτυχία από Ωδείο (videos)

Ο Ματθαιόπουλος (κάτω δεξιά) σε εκπαίδευση μαζί με Κασιδιάρη και Μπαντέμη.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα έγγραφα του κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Αρτέμιου Ματθαιόπουλου.

Ο Ματθαιόπουλος προσκόμισε για ανάγνωση 180 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, 32 ομιλίες και 4 πτυχία από το Μακεδονικό Ωδείο στο οποίο έχει φοιτήσει.

Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Ματθαιόπουλος ήταν και είναι κομμάτι της κλειστής επιτελικής ομάδας της Χρυσής Αυγής δίπλα στον “Αρχηγό” Νίκο Μιχαλολιάκο (μαζί με τους Λαγό, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Γερμενή) που εκ της θέσης της λάμβανε όλες τις αποφάσεις και είχε πλήρη γνώση των δράσεων της οργάνωσης. Όμως, για την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού στη δολοφονία Φύσσα (ομάδα ασφάλειας Νίκαιας με επικεφαλής Πατέλη, Καζαντζόγλου και Ρουπακιά) και τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους κομμουνιστές συνδικαλιστές (ομάδες ασφάλειας Περάματος με επικεφαλής τον Πανταζή), ο Ματθαιόπουλος δεν έκρινε σκόπιμο να αναφέρει το παραμικρό.

Οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις επί παντός επιστητού καθιστούν βέβαια αλυσιτελή μια μελλοντική δήλωση άγνοιας για αυτά τα περιστατικά: το δικαστήριο διαπιστώνει – διαβάζοντας τα χιλιάδες έγγραφα που προσκομίζουν οι κατηγορούμενοι – ότι αυτοί είχαν πλήρη γνώση ακόμα και των μικρότερων λεπτομερειών της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι ένα μελλοντικό “Δεν γνώριζα” από κατηγορούμενους σαν τον Ματθαιόπουλο (μέλος του ανώτατου οργάνου της Χρυσής Αυγής) όταν από τις ερωτήσεις και τις ομιλίες του προκύπτει αναλυτική γνώση για δικογραφίες, αξιόποινες πράξεις πολιτικών αντιπάλων, ευθύνες κρατικών μηχανισμών και ουτω καθεξής; Η υπεράσπιση νομίζει μάλλον ότι τα “δικονομικά τρυκ” (για να θυμηθούμε τη γνωστή ερώτηση του Λαγού) με τα οποία καθυστερεί την πρόοδο της δίκης είναι δωρεάν. Αυταπατάται και σύντομα θα το διαπιστώσει.

Ο Ματθαιόπουλος δεν έδωσε καμία εξήγηση για τη δικογραφία που αναγνώστηκε και αφορούσε τη σύλληψη στελεχών της Χρυσής Αυγής με τα κλασικά χρυσαυγίτικα όπλα (μαχαίρια, γκλομπ, κλπ) κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη μετά τη δολοφονία Φύσσα. Ούτε αναφέρθηκε σε βίντεο μετά από εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή όπου σε ομιλία του περηφανεύεται για το “κυνήγι” αντιφασιστών στους δρόμους της πόλης.

Και βέβαια δεν είπε κουβέντα για τον αποδεδειγμένο πλέον εθνικοσοσιαλισμό της οργάνωσης, του οποίου υπήρξε ένας από τους πιο κραυγαλέους κήρυκες με δημόσια υποστήριξη ακόμα και της ευγονικής και της νομικής απαγόρευσης αναπαραγωγής συνανθρώπων μας που είναι ψυχικά ασθενείς.

Τα πτυχία από το Μακεδονικό Ωδείο θύμισαν τουλάχιστον στο δικαστήριο τα ηχητικά (που έχουν ήδη ακουστεί) με τα τραγούδια του συγκροτήματος του Ματθαιόπουλου (“Πογκρόμ”) με τίτλους όπως “Μίλα ελληνικά ή Ψόφα” και “Άουσβιτς” (“Γαμώ τον Βίζενταλ, γαμώ την Άννα Φρανκ, γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ., Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω, αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω! Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω, στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω. Juden Raus! Διακοπές στο Άουσβιτς, Διακοπές στο Άουσβιτς…”):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.