Αθώωση Κασιδιάρη για τη διέγερση σε βία κατά των Ρομά στον Ασπρόπυργο το 2011

Αθώος κρίθηκε ο υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για το αδίκημα της διέγερσης σε βία (“Ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια”) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κατά τη δικάσιμο της 3/12/2018.

Ο Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή 6 μηνών με αναστολή μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Στις 21 Μαΐου 2018, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε απορρίψει την έφεσή του, καθώς δεν προσήλθε να την υπερασπίσει, και επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη. Η υπόθεση ξαναδικάστηκε κατόπιν αίτησης ακύρωσης λόγω ερημοδικίας που υπέβαλε ο κατηγορούμενος και έγινε δεκτή.

Η υπόθεση μετά από διαρκείς αναβολές εκδικάστηκε στη δικάσιμο της 3/12/2018 (πέντε μήνες πριν την παραγραφή καθώς η πράξη τελέστηκε στις 15/5/2011) ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με πρόεδρο τη δικαστή Φουρλαρη Σοφία, και συνέδρους τις Αυγουστοπούλου Δήμητρα και Πυργάκη Ελένη.

Δείτε το βίντεο με τις ρατσιστικές δηλώσεις Κασιδιάρη:

3 thoughts on “Αθώωση Κασιδιάρη για τη διέγερση σε βία κατά των Ρομά στον Ασπρόπυργο το 2011

  1. Pingback: Αθώος ο Κασιδιάρης. Το να ζητάς δημόσια από κόσμο, να "ξεφορτωθεί ανθρώπινα σκουπίδια" είναι μάλλον ΟΚ

  2. Pingback: Αθώος και ο Κασιδιάρης γιατί έτσι της αρέσει! (vid)

  3. Pingback: Αθώος για τα "ανθρώπινα σκουπίδια" κρίθηκε ο Κασιδιάρης - Κατιούσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.