Εξαιρεί ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων τη δίκη της Χρυσής Αυγής από την αποχή – Κανονικά μέχρι τις 3μμ οι δικάσιμοι

Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση του ΔΣΑ για την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αναφορικά με τη συνέχιση των αποχών από τα ακροατήρια τις ώρες 1μμ μέχρι 3μμ, με ρητή εξαίρεση του γραμματέα που απασχολείται στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής.

(Κείμενο: dsa.gr, 30/11/2018)

Την παράταση των δίωρων διακοπών (καθημερινά 13.00′ ως 15.00′) σε όλα τα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων και τα ακροατήρια των Ειρηνοδικείων, μέχρι την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, αποφάσισε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Αίτηματα του Συλλόγου για την κινητοποίηση παραμένουν η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης των νέων συναδέλφων και η άμεση υλοποίηση του πορίσματος της επιτροπής ανακατανομής των οργανικών θέσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μοναδική εξαίρεση από την κινητοποίηση, σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου, θ’ αποτελέσει ο γραμματέας που συμμετέχει στη σύνθεση του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου, η απόφαση ελήφθη θέλοντας να συμβάλει στην κατά το δυνατόν συντομότερη περάτωση της συγκεκριμένης δίκης και στην απόδοση Δικαιοσύνης σε ένα ευαίσθητο ζήτημα που έχει προκαλέσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.