Μιχαλολιάκος σε Σεραφείμ: “Είσαι πολιτικάντης” – Σεραφείμ σε Μιχαλολιάκο: “Είσαι παγανιστής”

(Κείμενο: Το Ποντίκι, 22/11/2018)

Μία ανάρτηση η οποία φαντάζει όλο μυστήριο αναρτήθηκε στο site της Χρυσής Αυγής και μιλάει για «απάντηση σε ένα πολιτικάντη», φωτογραφίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Οι σχέσεις του Πειραιώς, Σεραφείμ με την Χρυσή Αυγή, έγιναν θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες μετά και την απάντηση που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου η οποία μέσω της ΕΡΤ  αναφέρθηκε στον Πειραιώς, Σεραφείμ και Μεσσηνίας, Χρυσόστομο λέγοντας πως έχουν «χρυσαυγίτικες και ακροδεξιές απόψεις».

Ο ίδιος ο Πειραιώς Σεραφείμ ανέφερε στην απάντησή του:

«Ὅταν στό διαδίκτυο ἔχεις καταθέσει 5 κείμενα, δημόσια ἀνακοινωθέντα (…), μέ τά ὁποῖα καταδικάζεις τόν παγανιστικό χαρακτήρα τοῦ πολιτικοῦ μορφώματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αὐγή» πού ἀποτελεῖ ἰδεολογική συνέχεια τοῦ ἀποκρυφιστικοῦ καί σατανιστικοῦ ἑρμητικοῦ τάγματος «Χρυσή Αὐγή» τοῦ 19ου αἰ. τῶν Γέϊτς, Πεσόα καί Κρόουλι, παρουσιάζοντας πανελληνίως τά ἀποδεικτικά στοιχεῖα γιά τό ἰδεολόγημά της καί τόν σαφῆ ἀντιχριστιανικό της χαρακτῆρα, προειδοποιώντας μάλιστα ὅτι ἀποτελοῦν κίνδυνο γιά τήν Ἐκκλησία καί τό Ἔθνος οἱ θέσεις τοῦ πολιτικοῦ αὐτοῦ μορφώματος, ἀποτελεῖ βαρύτατη συκοφαντία καί ἐξύβριση ἡ δημόσια ἀναφορά στήν ἐκπομπή τῆς ΕΡΤ τῆς 19/11/2018.

 «Δεύτερη ματιά» τῆς κ. Κατερίνας Ἀκριβοπούλου, ὅτι ὑποβάλλων τίς νομικές μου ἐνστάσεις ὡς ὑπεύθυνος Ἱεράρχης τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος διαποιμαίνων τήν Ἱ. Μητρόπολη Πειραιῶς, εἶμαι «ἀκροδεξιός καί χρυσαυγίτης» δηλαδή αὐτό πού πολλές φορές ἔχω καταδικάσει δημόσια ὅτι ἀποτελεῖ πνευματικό κίνδυνο γιά τόν Ἑλληνισμό καί τήν Ὀρθοδοξία. 

Ἑπομένως ὅταν καταγγέλω μέ ἐπιχειρήματα τόν ΓΓ τοῦ «Λαϊκοῦ Συνδέσμου Χρυσή Αὐγή» πού προλογίζει θετικά τό βιβλίο τοῦ κ. Ὀδυσσέα Πατεράκη «Τό ἀστραφτερό σκοτάδι τοῦ Ἑωσφόρου» ἐμπαίζω καί παραπλανῶ τό ποίμνιό μου».

Προφανώς η ανακοίνωση αυτή του Πειραιώς Σεραφείμ εξόργισε τη Χ.Α. και τον Νίκο Μιχαλιάκο ενώ βουλευτές της Χ.Α. τονίζουν μάλιστα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ετοιμάζεται και για άλλες αποκαλύψεις δίνοντας ως πρόγευση την φερόμενη ως δήλωση του ιεράρχη προς τον Μιχαλολιάκο σε προσωπική συνάντηση «Νίκο μου, η πρώτη ψήφος στη ΧΑ θα είναι από μένα στην Κυψέλη όπου ψηφίζω».

Τι γράφει στο site της Χρυσής Αυγής:

Μια απάντηση σε έναν πολιτικάντη

Κάποιοι πιστεύουν ότι κατηγορώντας την Χρυσή Αυγή αποκτούν κύρος. Το γεγονός ότι οι κατηγορίες τους δεν έχουν καμία βάση και έχουν απαντηθεί όχι απλά με επιχειρήματα, αλλά με πράξεις δεν έχει για αυτούς σημασία. Συνεχίζουν να οδεύουν προς τον κατήφορο εξυπηρετήσεώς πολιτικών συμφερόντων με τα οποία θα έπρεπε να μην έχουν την οποιαδήποτε σχέση λόγω της αποστολής τους.

Λησμονούν ότι έλεγαν (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ) ότι η Χρυσή Αυγή είναι η ελπίδα του Έθνους και ότι είναι ψηφοφόροι ως δημότες Αθηναίων του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων Ν. Μιχαλολιάκου. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν γινόμαστε σαν κι αυτούς μικροπρεπείς και άθλιοι συκοφάντες.

Ας μην επιμένουν, γιατί θα επανέλθουμε και δεν θα τους ξεπλένει ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά.

ΥΓ. Αλήθεια το 2012 πριν ακόμη εκλεγούμε Βουλευτές, δεν ήξεραν ποια είναι η Χρυσή Αυγή; Την θυμήθηκαν με την βοήθεια των μεγαλόσχημων χρηματοδοτών τους και των πολιτευτών που προωθούσαν; 

Στη δημοσιότητα οι επιστολές του Πειραιώς Σεραφείμ προς τη Χρυσή Αυγή (Βήμα Ορθοδοξίας, 22/11/2018)

Με αφορμή τα σχόλια των τελευταίων ημερών περί σχέσεως του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με τη Χρυσή Αυγή, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την πλευρά του Σεβασμιωτάτου δύο απαντητικές επιστολές, μία στον Νίκο Μιχαλολιάκο, Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής και μία προς τον βουλευτή του ίδιου κόμματος Ηλία Παναγιώταρο.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

᾿Αριθμ. Πρωτ. 718 ᾿Εν Πειραιεί τη 24η Ιουνίου 2015

Προς Τον
Εντιμότατον Κύριον
Ηλίαν Παναγιώταρον
Βουλευτήν Λαικού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή»
Βουλή των Ελλήνων
ΑΘΗΝΑΙ

Εντιμότατε Κύριε Βουλευτά,

Εις απάντησι της από 11/6/2015 επιστολής Σας αποστέλλω τα σχετικά με τον κομματικό Σας σχηματισμόν ανακοινωθέντα μου, που αποδεικνύουν πληρέστατα αναφέροντας πραγματικά περιστατικά και όχι ιδεοληψίες ότι δυστυχώς ως ιδεολόγημα του κομματικού Σας χώρου έχετε τον αποκρυφιστικό παγανισμό που όπως ευχερώς αντιλαμβάνεσθε είναι εξόχως πολέμιος της χριστιανικής Πίστεως και Αληθείας.

Συνεπώς δεν τυγχάνει αληθής και βάσιμος ο ισχυρισμός Σας ότι Σας «κατηγόρησα» ως «αντιχρίστους, αιρετικούς, ειδωλολάτρες κλπ» διότι απέδειξα με αδιάσειστα στοιχεία και πραγματικές αναφορές την ουσιώδη σχάση του κινήματός Σας από τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας.

Επειδή όμως, δι’ όλα υπάρχει η ευλογημένη μετάνοια ιδού αγαπητέ κ. Βουλευτά πεδίον δόξης λαμπρόν δι’ όλους Σας, να αποκηρύξετε δημοσία τα κατά καιρούς τόσον από τον κ. Γεν. Γραμματέα διακηρυχθέντα νεοπαγανιστικά φληναφήματα, όσον και από τους άλλους αναφερομένους στα Ανακοινωθέντα μου Βουλευτάς και να διακηρύξετε την πίστη Σας στην Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπεία και ταυτότητα του Γένους μας.

Η επανακυκλοφόρησι από τον κ. Ν. Μιχαλολιάκο το 2008 και από τις εκδόσεις ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ της ποιητικής του συλλογής «Η εξομολόγηση ενός Εθνικού» με σαφές παγανιστικό περιεχόμενο και η ομολογία του Κομματικού Σας σχηματισμού στην ιστοσελίδα Του στις 22/4/2013 «ναί κάποιο νέοι της Χρυςής Αυγής εόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο μία ημέρα ιερή της παράδοσης του Ελληνισμού για χιλιάδες χρόνια» δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε συνεργασία της Ορθοδόξου Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας μαζί Σας.

Μετά τιμής
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

᾿Αριθμ. Πρωτ. 1085 ᾿Εν Πειραιεί τη 9η Οκτωβρίου 2017

Προς Τον
Εντιμότατον Κύριον
Νικόλαον Μιχαλολιάκον
Γενικόν Γραμματέα
Λαικού Συνδέσμου «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Λεωφ. Μεσογείων 131
115 26 ΑΘΗΝΑΙ

Εντιμότατε Κύριε Γενικέ,

Εν πρώτοις ευχαριστώ θερμώς διά τας Υμετέρας ευχάς επί τη ενάρξει του νέου εκκλησιαστικού έτους. Εις απάντησι της υπ’ αριθμ. 146/20.9.2017 Υμετέρας επιστολής προάγομαι να σημειώσω τα ακόλουθα:

Εκφράζετε προσήλωσι εις τον ιερόν θεσμόν της οικογενείας και ως εκ τούτου την κάθετον αντίθεσιν του Υμετέρου κοινοβουλευτικού σχηματισμού εις το όλως ανήκουστον και απαράδεκτον εξ επόψεως ιατρικής, κοινωνιολογικής, ψυχολογικής και θρησκευτικής ψηφισθησόμενον νομοθέτημα το οποίον επιγράφεται ως «νομική αναγνώριση φύλου» και επιδιώκει την θεσμοθέτησι της χωρίς επιστημονικήν τεκμηρίωσι ατομικής βουλήσεως, ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, ερήμην των κοινωνικών συνθηκών.

Κατά το παρελθόν ήσκησα καθηκόντως δριμείαν κριτικήν εις τας παγανιστικάς και εωσφορικάς Υμετέρας αποκλίσεις, προερχομένας από τον σατανιστήν ποιητήν W. B. Yeats, διακεκριμένον στέλεχος του ερμητικού τάγματος της Χρυσής Αυγής του 19ου αι., όπως εκφράζονται εις τον συγγραφέντα υφ’ Υμών, πρόλογον του βιβλίου του Οδυσσέως Πατεράκη, εκδ. Ελεύθερη Σκέψις 1982, «Το αστραφτερό σκοτάδι του εωσφόρου», «Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία».

Εξ αυτών προκύπτει ότι η επιλογή το 1985 του ονόματος «Χρυσή Αυγή» του Υμετέρου πολιτικού σχηματισμού και το ιδεολογικόν περιεχόμενόν του φέρονται ως δάνειον από το σατανιστικόν, αποκρυφιστικόν και παγανιστικόν ερμητικόν τάγμα της «Χρυσής Αυγής» στο οποίον πρωταγωνίστησε δραματικώς ο γνωστός σατανιστής Άλιστερ Κρόουλι, που στηρίζεται στην ερμητική Καμπάλα, η οποία είναι έμπνευσις και έργον των Σιωνιστών σατανιστών, με την πρόσμειξι των αρχών του Ρουνικού παγανισμού.

Εν ταυτώ η Υμετέρα ποιητική συλλογή «Η εξομολόγησις ενός εθνικού», εκδ. Νέα Σπάρτη, που ανετυπώθη το 2008 γέμει από δωδεκαθειστικάς απόψεις, που ασφαλώς γνωρίζετε καλώς ότι όπως ο Ηρόδοτος αναφέρει, αποτελούν σύλληψι δύο ποιητών της αρχαιότητος του Ησιόδου και του Ομήρου.

Κατόπιν των ανωτέρω, αντιλαμβάνεσθε ευχερώς, ότι υφίσταται πλήρης αδυναμία αναγνωρίσεως του οιουδήποτε έργου του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού, όταν ελλείπει η κοινή βάσις και αναφορά που είναι η ακλόνητος πίστις εις τον Έναν Τρισυπόστατον Θεόν, εις τον Σωτήρα, Νικητήν του θανάτου και Λυτρωτήν του κόσμου.

Επομένως διά να υπάρξη οιαδήτινα επικοινωνία μεθ’ ημών, προϋπόθεσις είναι η δημόσια αποκήρυξις και κατάγνωσις των ως άνω αναφερομένων κειμένων και η ομολογία πίστεως.

Μετά τιμής
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.