Αποστασιοποίηση Π. Μιχαλόλια από δηλώσεις Λαγού, Μίχου, Ηλιόπουλου – Όλη η δήλωση στο δικαστήριο (+videos)

Αναδημοσιεύουμε δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης και αδελφού του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Μιχαλόλια όπως αυτή έγινε στη συνεδρίαση της 30 Οκτωβρίου 2018 και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Κόντρα (3/11/2018). Η δήλωση εμπιστοσύνης στο δικαστήριο έρχεται σε χτυπητή αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις Λαγού, Μίχου και Ηλιόπουλου που έχουν χρησιμοποιήσει οξείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της διαδικασίας και της σύνθεσης (ακολουθούν τα σχετικά βίντεο).

Δήλωση Π. Μιχαλόλια στις 30 Οκτώβρη του 2018

Η υπεράσπιση κάνει ρητή δήλωση και δεν χωρεί άλλη ερµηνεία. Να τελειώσει το συντοµότερο αυτή η διαδικασία. Η υπεράσπιση των κατηγορουµένων και ιδιαίτερα του Μιχαλολιάκου, τον οποίο εκπροσωπώ, έδειξε µεγάλη ψυχραιµία σε εξωθεσµικές παρεµβάσεις που γίνονται σ’ αυτή την διαδικασία.

Πιστεύουµε ό,τι πρόκειται να γίνει, είτε για την συχνότητα, είτε για τον τρόπο που διεξάγεται η διαδικασία, πρέπει να συµβαίνει µέσα στο δικαστήριο.Το οποίο είναι κυρίαρχο για να καταλήξει στην κρίση, όποια καταλήξει.

Εχουµε γίνει µάρτυρες εξωθεσµικών, είτε µέσω των µαζικών µέσων ενηµερώσεως, τα οποία µας έχουν καταδικάσει, δυστυχώς µε την παρουσία παραγόντων αυτής της διαδικασίας. Πολλές φορές έχουνε απασχοληθεί τα µαζικά µέσα ενηµερώσεως που τα εµφανίζουν µε τέτοιο τρόπο σαν να µη παρακολουθούν αυτή την διαδικασία, αλλά να παρακολουθούν κάποια άλλη διαδικασία.

Γίνονται κατ’ επανάληψη αναφορές, ότι καθυστερεί η διαδικασία. Θέλω να δηλώσω, καµία παρέµβαση δική µας δεν έχει συµβεί που να καθυστερεί την διαδικασία. Εµφανίζεται άλλοτε µεν να είµαστε υπεύθυνοι εµείς, η υπεράσπιση, γι’ αυτή την καθυστέρηση, άλλοτε – µπορεί να µην λέγεται σαφώς, αλλά εξυπακούεται – το δικαστήριό σας.

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν δηµιουργήσαµε ποτέ και δεν θα δηµιουργήσουµε κανένα πρόβληµα. Αλλά είµαστε αποφασισµένοι να µην υποχωρήσουµε ούτε ένα εκατοστό από τα υπερασπιστικά καθήκοντα, όποια και εάν είναι. Συµβαίνει δε σε ένα περίεργο χρόνο, αυτές οι παρεµβάσεις από εξωθεσµικούς παράγοντες σε θεσµικούς παράγοντες – το ΚΕΕΡΦΑ δεν ξέρουµε τι σχέση έχει µε την διαδικασία – για τα αυτονόητα. Οτι δηλαδή αυτή η διαδικασία πρέπει να καταλήξει µε την δική σας κυρίαρχη απόφαση. Θέλω να πω και θα κλείσω, δεν θα σας απασχολήσω καθόλου, ότι εµείς, το επαναλαµβάνω, δεν θα υποχωρήσουµε ούτε ένα εκατοστό από τα υπερασπιστικά µας καθήκοντα.

Συµβαίνει δε σε ένα χρόνο που έληξαν τα έγγραφα της πολιτικής αγωγής, τελείωσαν οι µάρτυρες κατηγορίας και οι µάρτυρες της πολιτικής αγωγής. Και συµβαίνει, όταν άρχισαν να προβάλλονται τα αναγνωστέα της υπερασπίσεως και οι µάρτυρες της υπερασπίσεως που θα ακολουθήσουν. Εµείς θα εξαντλήσουµε όλα τα όρια των υπερασπιστικών µας δικαιωµάτων, όπως η δικονοµία ορίζει, και θα κινηθούµε πάντα εντός των ορίων της δικονοµικής τάξης, τόσο για τα Αναγνωστέα όσο και για τους µάρτυρες υπερασπίσεως και θα τους ρωτήσουµε για όλα τα θέµατα που ρωτήθηκαν.

Πρόεδρος: Αυτή την ενηµέρωση την κάνετε προς το δικαστήριο, δηλαδή;

Π. Μιχαλόλιας: Προς το δικαστήριο δεν µιλήσαµε; Να την κάνουµε προς τα µέσα ενηµερώσεως, κα πρόεδρε;

Πρόεδρος: Δεν το λέω αυτό. Εχετε διαπιστώσει, δηλαδή, µέχρι τούδε καµία…

Π. Μιχαλόλιας: Καµία. Εχουµε δηλώσει απόλυτη εµπιστοσύνη. Δηλώνουµε, ότι έχουµε απόλυτη εµπιστοσύνη να δεχθούµε οποιαδήποτε απόφαση και οποιαδήποτε κρίση του δικού σας δικαστηρίου. Αλλά κανένας υπουργός, κανένας πρόεδρος της Βουλής, κανένας εξωθεσµικός παράγοντας δεν µπορεί να παρεµβαίνει στην διαδικασία.

Πρόεδρος. Προχωρούµε.

Ακούστε τις δηλώσεις Λαγού, Μίχου και Ηλιόπουλου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.