Τετάρτη 7/11/18 η δίκη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον αντιφασιστών της ΟΡ.Μ.Α. στο Πέραμα

Στιγμιότυπο της επίθεσης στο οποίο διακρίνεται ο κατηγορούμενος στη δίκη της ΧΑ Νίκος Αποστόλου.

(Κείμενο: Λουκάς Σταμέλλος, OmniaTv, 6/11/2018)

Αύριο Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής με σιδερολοστούς εναντίον αντιφασιστών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού στις 26 Μαΐου, έξω από τα γραφεία του χρυσαυγίτικου σωματείου «Άγιος Νικόλαος» στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

  • [UPDATE, 7/11/2018: Η δίκη αναβλήθηκε λόγω ωραρίου για την 14/5/2019].

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή την υπόθεση «ανέλαβε» ο τοπικός επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς είχε μεταβεί άμεσα στο Α.Τ. Περάματος, ενώ ήταν επίσης παρών και τις επόμενες ημέρες στα δικαστήρια Πειραιά, επικεφαλής συγκέντρωσης χρυσαυγιτών σε συμπαράσταση προς τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες.

Στη δε επίθεση φαίνεται πως συμμετείχε και ο γνωστός χρυσαυγίτης, Ν. Αποστόλου, ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα τον περασμένο Απρίλιο, μαζί με τον συγκατηγορούμενό του, Νεκτάριο Σαλούφα, για την επίθεση κατά των μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά στις 15 Σεπτεμβρίου 2012.

Όπως κάνουν συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις, οι χρυσαυγίτες υπέβαλαν μηνύσεις, εμφανίζοντας εαυτούς ως θύματα επίθεσης. Έτσι, στην ίδια υπόθεση, δικάζονται τόσο 3 χρυσαυγίτες όσο και 6 αντιφασίστες.

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3, Πειραιάς).

Διαβάστε επίσης τη σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού, εδώ.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για τη δίκη έχει ως εξής:

Καταδικάστε τους φασίστες τραμπούκους του Περάματος, αθωώστε τους αντιφασίστες!

Στις 7 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Πειραιά ξεκινά η δίκη των νεοναζί τραμπούκων που έστησαν ενέδρα στις 26 Μάη και επιτέθηκαν με τραμπουκισμούς κατά των αντιφασιστών που συμμετείχαν στην αντιφασιστική ενημέρωση της ΟΡ.Μ.Α. στο Πέραμα με μοίρασμα φυλλαδίων.

Οι φασίστες χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο τα γραφεία του «σωματείου εργαζομένων ζώνης Άγιος Νικόλαος» στο Πέραμα. Εξοπλίστηκαν με σιδηρολοστούς και πέτρες και προχώρησαν σε οργανωμένη επίθεση για να σταματήσουν με τον τσαμπουκά την ενημέρωση που εξελισσόταν στους δρόμους του Περάματος με κατεύθυνση τα Καραβάκια.

Οι φασίστες αφού απέτυχαν να εμποδίσουν την ενημέρωση επέστρεψαν στα γραφεία-ορμητήριο τους και αργότερα όταν μηνύθηκαν από τους αντιφασίστες έτρεξαν με τον υπόδικο Λαγό στο ΑΤ για να τους ενοχοποιήσουν και να την βγάλουν λάδι.

Είναι σκάνδαλο ότι παραπέμφθηκαν στην δίκη έξι αντιφασίστες για να δικαστούν με τρεις φασίστες.

Στις γειτονιές όπου ο νεοναζί υπόδικος βουλευτής Λαγός οργάνωνε επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ εκτελώντας συμβόλαια για χάρη των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης και επιδιώκοντας να στήσουν κίτρινο εργοδοτικό “σωματείο” δεν θα ανεχτούμε άλλο τις φασιστικές προκλήσεις τους. Στις 15 Σεπτέμβρη, στις μέρες της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επέλεξαν να επιτεθούν στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, μέλος της Ν.ΣΥΡΙΖΑ, για να στείλουν το μήνυμα ότι τα τάγματα εφόδου παρά την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι παρόντα.

Όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει τις πρωτοβουλίες που απαιτεί η πολιτική αγωγή για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής ώστε να ολοκληρωθεί και να πάνε φυλακή, τόσο θα έχουν τα περιθώρια να παριστάνουν το “νόμιμο πολιτικό κόμμα” και να προκαλούν στις γειτονιές μας.

Όσο, οι ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο συνεχίζονται και η πολιτική της κυβέρνησης αποκλείει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα-γκέτο, τόσο οι φασίστες και η ακροδεξιά θα επιχειρούν να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Όσο οι πολιτικές των επεμβάσεων και των ανταγωνισμών με Μακεδονία, Τουρκία και Αλβανία συνεχίζονται, τόσο τους αφήνουν τα περιθώρια να φοράνε τη μάσκα του πατριώτη και να χύνουν ρατσιστικό και σωβινιστικό δηλητήριο.

Έχουμε να δώσουμε τη μάχη για να μπει τέλος στη συνέχιση της δράσης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, με το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων των νεοναζί και των “συνδικαλιστών” τους, των τσιρακιών των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης.

Κλιμακώνουμε τις μάχες με την αντιφασιστική συγκέντρωση στις 13 Νοέμβρη στις 10πμ στο Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως και στην πορεία του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη, 3μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των φασιστών και την αθώωση των αντιφασιστών.

Να κλείσουν τώρα τα γραφεία-ορμητήρια των φασιστών σε Πέραμα και Σαλαμίνα και η ναζιστική γιάφκα “Αγιος Νικόλαος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.