Η απροσεξία του Κασιδιάρη εκθέτει ξανά τον Μιχαλολιάκο: η φωτογραφία που κατέβασε άρον άρον η Χρυσή Αυγή

Η φωτογραφία που κατέβασε άρον άρον η οργάνωση από την ιστοσελίδα της.

Όπως είναι γνωστό, ο Κασιδιάρης είναι υπεύθυνος για το τι ανεβαίνει και τι όχι στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Όμως, η απροσεξία του έχει πολλές φορές εκθέσει τη ναζιστική οργάνωση. Και αυτό συνέβη ξανά με αφορμή την ανάρτηση για την εκδήλωση της 1/11/2018 στο Νέο Ηράκλειο.

Έτσι, στην πρώτη εκδοχή της ανάρτησης, ανάμεσα στις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν ήταν και το παραπάνω (αποκαλυπτικό) στιγμιότυπο. Κι όμως, στην ανάρτηση όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή, η φωτογραφία απουσιάζει. Προς τι η απόκρυψη;

1. Σιατούνης Βασίλειος, 2. Κασιδιάρης Ηλίας, 3. Κορκοβίλης Κωνσταντίνος, 4. Σαλούφας Νεκτάριος.

Σε πρώτο πλάνο, στη φωτογραφία φαίνεται ο καταδικασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας μέλους του στεκιού Αντίπνοια, κατηγορούμενος για μέλος εγκληματικής οργάνωσης και πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής Βασίλειος Σιατούνης (1). Στα δικαστήρια, η οργάνωση υποδύεται ότι δεν γνωρίζει τον Σιατούνη και πως καμία σχέση δεν έχει με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια το 2008. Όμως στη φωτογραφία όχι μόνο εμφανίζεται ο Σιατούνης στην πρώτη γραμμή της χρυσαυγίτικης διαδήλωσης, αλλά ακριβώς πίσω του τον ακολουθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης (2), κατηγορούμενος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια, δηλαδή της Χρυσής Αυγής.

Όμως, το πρόβλημα δεν σταματάει εδώ. Πίσω από τον Κασιδιάρη, φαίνεται άλλος ένας κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Κωνσταντίνος Κορκοβίλης (3). Ο Κορκοβίλης κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση που οργάνωσε την ανθρωποκτονία, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Και στην πρώτη σειρά της φωτογραφίας, φαίνεται ακόμα ο Νεκτάριος Σαλούφας (4), καταδικασμένος και αυτός τελεσίδικα για την επίθεση στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά το Σεπτέμβριο του 2012, μαζί με τον Νικόλαο Αποστόλου, που είναι και αυτός κατηγορούμενος για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση που οργάνωσε την επίθεση, δηλαδή την Χρυσή Αυγή. Με τόσους κατηγορούμενους, δεν είναι τυχαίο ότι στη φωτογραφία εμφανίζεται και ένας δικηγόρος, ο Χριστόφορος Τσάγκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων για διεύθυνση της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης Γερμενή και Παππά.

Με τόσους κατηγορούμενους – που κατά τα άλλα υποδύονται ότι… δεν γνωρίζονται μεταξύ τους! – η φωτογραφία κατέβηκε κακήν κακώς από την ιστοσελίδα της οργάνωσης, όχι όμως τόσο γρήγορα ώστε να εξαφανιστεί από τη δημοσιότητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κασιδιάρης, με την απροσεξία του, εκθέτει τη ναζιστική οργάνωση.

Παλιότερα, δημοσιοποίησε φωτογραφία από την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης Πειραιά (30/1/2017) στην οποία φαίνεται ο Γεώργιος Πατέλης, πρώην πυρηνάρχης Νίκαιας και κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία Φύσσα και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Πατέλης στην κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης Πειραιά τον Ιανουάριο του 2017.

Το 2016, η ναζιστική οργάνωση δημοσιοποίησε φωτογραφίες από κινητοποίηση στο Σχιστό, όπου δίπλα στον κατηγορούμενο Γερμενή εμφανίζεται ο Αναστάσιος Πανταζής, πρώην πυρηνάρχης και υπεύθυνος πολιτικής δράσης Περάματος.

Ο Πανταζής, αριστερά του Γερμενή, σε κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής στο Σχιστό το 2016.

Οι φωτογραφίες αυτές αποδεικνύουν το προφανές, όσο και αν θέλει να το κρύβει η οργάνωση: οι κατηγορούμενοι για τις επιμέρους εγκληματικές πράξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής εξακολουθούν να είναι μέλη και στελέχη της, όσο και αν αυτή τους “αρνείται” ενώπιον των δικαστηρίων. Μάλιστα η οργανωτική αυτή σχέση συνεχίζεται και μετά τις ποινικές διώξεις, μόνο που αποκρύβεται, άσχετα αν – όπως στην περίπτωσή μας – η συγκάλυψη αυτή είναι ερασιτεχνική και αποτυγχάνει.

Με την ανάρτηση της φωτογραφίας και με το εσπευσμένο κατέβασμά της, ο Κασιδιάρης κατάφερε να εκθέσει τον “Αρχηγό” της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ακόμα μία φορά. Δικαστικά, οι απροσεξίες του Κασιδιάρη έχουν ήδη γίνει αντικείμενο συζήτησης στο δικαστήριο, όπως όταν η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής για τη δίκη διέψευσε την ύπαρξη βίντεο στο οποίο ο Μιχαλολιάκος δίνει γενική εντολή επιθέσεων κατά αλλοδαπών και πολιτικών αντιπάλων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα.

Η διάψευση…

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε την επόμενη μέρα από την Εφημερίδα των Συντακτών:

Με τόσα “λάθη”, είναι να απορεί κανείς αν μιλάμε για τυχόν έλλειψη νηφαλιότητας του υπευθύνου ή αν πρόκειται για κάτι άλλο, χωρίς να είμαστε σε θέση να κάνουμε υποθέσεις.

Διαβάστε ακόμα:

3 thoughts on “Η απροσεξία του Κασιδιάρη εκθέτει ξανά τον Μιχαλολιάκο: η φωτογραφία που κατέβασε άρον άρον η Χρυσή Αυγή

  1. Pingback: Η απροσεξία του Κασιδιάρη εκθέτει ξανά τον Μιχαλολιάκο: η φωτογραφία που κατέβασε άρον άρον η Χρυσή Αυγή - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον

  2. Pingback: Βαθύ Κόκκινο | Η απροσεξία του Κασιδιάρη εκθέτει ξανά τον Μιχαλολιάκο: η φωτογραφία που κατέβασε άρον άρον η Χρυσή Αυγή

  3. Ως απροσεξία επίσης θα έλεγα ότι στην εν λόγω φωτογραφία φαίνονται σημαίες της Ιταλίας και της νεοφασιστικής οργάνωσης, CasaPound, που εμπνεύστηκε το όνομά της από τον αμερικανό φιλοναζιστή ποιητή, Εζρα Πάουντ, και το σύμβολο της νεολαίας του κόμματος είναι ίδιο με εκείνο της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών, του Όσβαλντ Μόσλι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.