Έγγραφα υπεράσπισης – Περί ανέμων και υδάτων (277η μέρα)

Διαδήλωση στον Αγ. Παντελεήμονα ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις.

(Κείμενο: Αφροδίτη Φράγκου, Εργατική Αλληλεγγύη, 3/10/2018)

Με τα έγγραφα της υπεράσπισης Α. Γρέγου και Π. Ηλιόπουλου συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής κατά την 277η συνεδρίαση (26/9). Ο Γρέγος είναι στη Χρυσή Αυγή από τη δεκαετία του ’90, μέλος της κεντρικής επιτροπής και βουλευτής το 2012. Είχε κοινοβουλευτικό συνεργάτη του τον Π. Σεκερτζή, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για απόπειρα παράνομης βίας σε βάρος οικογένειας Αλβανών. Ο Σεκερτζής επιτέθηκε σε Aλβανή μετανάστρια μετά από παραγγελία μιας υποστηρίκτριας της ΧΑ στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, η οποία δήλωσε ότι τον γνωρίζει μέσω του Γρέγου.

Επιπλέον ο Γρέγος ήταν το στέλεχος της Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκε στα «γραφεία» της στη Θεσσαλονίκη, όταν πέντε μέλη συνελήφθησαν να τα περιπολούν οπλοφορώντας στις 20/9/13, δυο ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτό λοιπόν το υψηλόβαθμο στέλεχος που κλήθηκε να διαχειριστεί μια δίωξη και έλεγχο των γραφείων από την αστυνομία, πρώην βουλευτής και σύνδεσμος με τοπικά τάγματα εφόδου, σαν έγγραφα ενάντια στην κατηγορία που τον βαραίνει (διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης) φέρνει δεκάδες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και ένα έγγραφο υποτίθεται ότι αποδεικνύει ότι …δεν γνωρίζονται με τον Σεκερτζή!

Ακολούθησε η υπεράσπιση Ηλιόπουλου με μια αντίστοιχα φαιδρή προσπάθεια. Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που αφορούν …τη διασφάλιση της ορθογραφίας στα σχολικά βιβλία, τη δυνατότητα ανάγνωσης αρχαίων με τη βοήθεια της τεχνολογίας και άλλα. Ανάμεσα σε αυτές βέβαια βρίσκεται και μια ερώτηση για τα μέτρα που θα ληφθούν «για την απομάκρυνση των παράνομων Ρομά», πράγμα που φέρνει στο μυαλό την πρόσφατη καταδίκη Κασιδιάρη για διέγερση σε βία σε βάρος των Ρομά. Προφανώς τη συγκαλυμμένη εκδοχή αυτού του καλέσματος από τη Βουλή ο Ηλιόπουλος τη θεωρεί κάτι καλό, για να την φέρνει σαν υπερασπιστικό έγγραφο.

Η ανάγνωση των εγγράφων του βουλευτή της Χρυσής Αυγής δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, δύσκολα θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει επί της ουσίας το κατηγορητήριο. Το δικαστήριο άλλωστε έχει ήδη διαβάσει sms στα οποία λαμβάνει οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίσει πιθανές ερωτήσεις για το ναζιστικό τατουάζ που είχε στο εσωτερικό του μπράτσου του («Sieg Heil», δηλαδή Ζήτω η Νίκη, ναζιστικό σύνθημα). Πλέον έχει σβήσει το εν λόγω τατουάζ. Επιπλέον είναι ένα από τα στελέχη της ΧΑ που διατηρούσε το δικό του οπλοστάσιο, όπως ανέγνωσε η έδρα πριν λίγες δικάσιμες. Σε βάρος του εκκρεμεί η δίκη για τις επιδρομές σε λαϊκές στη Ραφήνα, τις οποίες έχει ομολογήσει, και για τις οποίες υπάρχουν βίντεο. Τέλος, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Ηλιόπουλος είναι ένας από τους οργανωτές του ρατσιστικού πογκρόμ του Μάη του 2011.

Επόμενες δικάσιμοι

  • Οκτώβρης: 12/10, 19/10, 22/10, 26/10, 30/10 και 31/10 στον Κορυδαλλό. 15/10, 17/10 και 18/10 στο Εφετείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.