Πέντε χρόνια #JailGoldenDawn

Η πρώτη αφίσα της πρωτοβουλίας μας.

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες πέντε χρόνια από την δημιουργία του ιστότοπου JailGoldenDawn.

Όπως γράφουμε και στην ταυτότητα της ιστοσελίδας, η πρωτοβουλία για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος (τις δραστηριότητες της οποίας καλύπτει το jailgoldendawn.com) ξεκίνησε από μια ομάδα δικηγόρων ενεργών στην ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), λίγες μέρες μετά την ποινική δίωξη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ήταν κομμάτι των αποφάσεων της Πανελλαδικής και Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Οκτώβρη 2013 στην Αθήνα.

Σ’ αυτά τα πέντε χρόνια, έχουμε δημιουργήσει μια συστηματική και συγκεντρωτική βάση δεδομένων για την εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί μέσα στον ορυμαγδό του διαδικτύου και πιστεύουμε ότι είναι πολύτιμο βοήθημα για το αντιφασιστικό κίνημα και για κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια ξεχωριστά στην πάλη ενάντια στη φασιστική απειλή. Μέλη της πρωτοβουλίας μας παρίστανται ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς και σε σημαντικές επιμέρους δίκες, όπως αυτή της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν.

Κάποιοι αριθμοί για το μέγεθος και την επιδραστικότητα του #JailGoldenDawn στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  • 2.000 αναρτήσεις στο jailgoldendawn.com, με χωριστές σελίδες για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και για όλες τις σημαντικές επιμέρους υποθέσεις.
  • 1.300 κλικ κατά μέσο όρο καθημερινή επισκεψιμότητα και
  • 2,4 εκατομμύρια επισκέψεις συνολικά τα πέντε χρόνια λειτουργίας του jailgoldendawn.com.
  • 11.500 φίλες και φίλοι στη σελίδα μας στο Facebook.
  • 2.000 ακόλουθοι στο twitter.
  • 1.000 συνδρομητές στο κανάλι μας στο Youtube με 280 αναρτημένα βίντεο και
  • 1,4 εκατομμύρια views από τον Ιούνιο του 2014.

Αν θέλετε να μας βοηθήσετε, μπορείτε να κοινοποιείτε τις αναρτήσεις του σάιτ μας, να μας βρείτε στο Facebook και το Twitter, να εγγραφείτε στη λίστα των μέηλ και βέβαια να ενισχύσετε οικονομικά την προσπάθειά μας (διαβάστε τη σχετική Έκκληση εδώ). Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στείλτε μέηλ στο [email protected].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.