Συναδινός: “Με τον Χίτλερ ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής” (video)

Αποστάσεις από την εθνικοσοσιαλιστική ταυτότητα του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής κράτησε ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός. Σε συνέντευξή του, δήλωσε σχετικά κατόπιν ερώτησης για τους αγκυλωτούς σταυρούς και τις ναζιστικές παρελάσεις, ότι μόνο ο “στενός” “ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής” σχετίζεται με αυτά, σε αντίθεση με το 90% των ψηφοφόρων. Δήλωσε τέλος ότι, το 2014 που ενετάχθη, γνώριζε τις καταγγελίες για αξιόποινες δράσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά “προέταξε το συμφέρον της Ελλάδας και τα εθνικά θέματα”.

Δείτε το βίντεο:

Απομαγνητοφώνηση:

Στιγκάς: “…Αλλά εκείνη την εποχή, και μετά το ’12 που μπήκαν για τα καλά στο Κοινοβούλιο και τους γνώρισε καλά ο κόσμος, ακουγόντουσαν κι άλλα πράγματα. Δηλαδή, αγκυλωτοί σταυροί, ναζιστικές παρελάσεις, όλα αυτά. Εσείς είσαστε ένας άνθρωπος που προέρχεστε από το στράτευμα…”

Συναδινός: “Εγώ ήμουνα ξεκάθαρος πάνω σ’ αυτά τα θέματα. Κι όταν έγινε συζήτηση, τους είπα ξεκάθαρα ποιός είμαι και τι πρεσβεύω. Δεν υπήρχε περίπτωση ένας αξιωματικός του ελληνικού στρατού – ο πατέρας μου έχει πολεμήσει το ’40, ήταν στη Μέση Ανατολή, ο αδελφός του πατέρα μου ήταν στον συμμοριτοπόλεμο, στον εμφύλιο εν πάση περιπτώσει – και θα πρεσβεύω εγώ ή θα στηρίζω τους αγκυλωτούς σταυρούς ή τον Χίτλερ; Αν είναι δυνατόν.”

Στιγκάς: “Σας έκφραζε όμως αυτη η διαφορετικότητα; Από τη μια να φωνάζουν είμαστε εθνικιστές, είμαστε πατριώτες, πεθαίνουμε για την Ελλάδα, σημαία και τα λοιπά, και από την άλλη χαιρετούρες, ναζιστικοί σταυροί, αγκυλωτοί κι όλα αυτα…”

Συναδινός: “Είναι το λάθος της Χρυσής Αυγής το οποίο έκανε ευθύς εξαρχής… Πιστεύω ότι ήταν λάθος διότι δεν ήταν όλοι έτσι…”

Στιγκάς: “Τουλάχιστον ο ηγετικός πυρήνας;”

Συναδινός: “Ο ηγετικός πυρήνας ναι. Αλλά μην ξεχνάτε ότι το ’12 μπήκε στη Βουλή με ένα σεβαστό ποσοστό, εντάξει; Αυτοί που στηρίξαν τη Χρυσή Αυγή, ένα 90%, δεν στηρίζανε αυτά τα οποία συζητάμε και τα οποία λέτε τώρα εσείς για τον στενό πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Και εκεί είναι και η διαφορά με τα άλλα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης, τα οποία προχωρήσανε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, γιατί αλλάξανε ρότα, αποποιηθήκανε…”

Στιγκάς: “Ούτε η Λεπέν δεν τους ήθελε”.

Συναδινός: “Εγώ το έζησα και το ζω ακόμα… αποποιηθήκανε το παρελθόν τους γιατί είδαν ότι συμφέρον πλέον έχει η πατρίδα τους…”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.