Ξανά στο εδώλιο η χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη για μαχαίρωμα Αφγανών προσφύγων – Αμετάκλητη η καταδίκη για Αλαβάνο

Η Σκορδέλη στα κανάλια ως “αγανακτισμένη κάτοικος” Αγίου Παντελεήμονα.

Στο εδώλιο θα καθίσει ξανά η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου (Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, πινάκιο 18, κτίριο 2, αίθουσα 2), για την εκδίκαση της έφεσής της κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, όσον αφορά το μαχαίρωμα τριών Αφγανών προσφύγων στις 16/9/2011 στον Άγιο Παντελεήμονα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής του οποίου ήταν επικεφαλής.

  • UPDATE: Το δικαστήριο διέκοψε για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου (αίθουσα 3, κτίριο 13).

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η Σκορδέλη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε και στους άλλους δύο κατηγορουμένους, Ιωάννη Λουκιανό και Γεώργιο Μαρκουλάκη, που κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Η περιγραφή της επίθεσης στην πρωτόδικη απόφαση (αριθμός 74344/2017 Α’ ΑυτΜονΠλημΑθ) είναι ανατριχιαστική:

Την 16/9/2011 και περί ώρα 21:15 περίπου στην Αθήνα, επί της οδού Περγάμου αρ. 23, οι M.M.A., R.A. και R.M., αφγανικής καταγωγής και ένοικοι της πολυκατοικίας επί της οδού Περγάμου αρ. 23, ευρίσκονταν επί του πεζοδρομίου έμπροσθεν της εισόδου της πολυκατοικίας. Κατά το χρόνο εκείνο, τους πλησίασε μια ομάδα απαρτιζόμενη από 10-15 άτομα, τα οποία περιπολούσαν στην περιοχή. Μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ευρίσκονταν έμπροσθεν των λοιπών. Τότε οι εγκαλούντες ερωτήθηκαν από άτομα της ομάδας, σχετικά με τον τόπο καταγωγής τους και αφού τους απάντησαν ότι κατάγονται από το Αφγανιστάν, ακολούθησε διαπληκτισμός μεταξύ των τριών κατηγορουμένων και των τριών εγκαλούντων, καθώς οι κατηγορούμενοι απευθυνόμενοι με σκοπό να προσβάλουν την τιμή τους κατά των εγκαλούντων, τους είπαν οτι “μυρίζουν” και να “επιστρέψουν στη χώρα τους”. Τότε η τρίτη κατηγορουμένη, η οποία βρισκόταν έμπροσθεν της ομάδας των ατόμων και ηγείτο αυτής, έδωσε την εντολή στο δεύτερο και τρίτο από τους κατηγορουμένους να χτυπήσουν τους εγκαλούντες. Πράγματι, ο πρώτος και δεύτερος των κατηγορουμένων άρχισαν να κυνηγούν τους εγκαλούντες προκειμένου να τους επιτεθούν με σκοπό να τους τραυματίσουν και να προσβάλουν την τιμή τους, και αφού προσέγγισαν τον R.A., άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι, στην λεκάνη, στον ώμο με τα χέρια και τα πόδια τους, ο δε R.A. και οι λοιποί εγκαλούντες επιχείρησαν να εισέλθουν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν προκειμένου να προφυλαχθούν. Τότε ο πρώτος κατηγορούμενος με αμβλύ όργανο (πιθανόν μαχαίρι) τραυμάτισε τον R.A., ο δε δεύτερος κατηγορούμενος τον έπληξε στην περιοχή της ωμοπλάτης με σπασμένο γυάλινο μπουκάλι μπύρας, ο R.A. υπέστη τραυματισμό στον πνευμονοθώρακα με θλάσεις πλευρών και τραύματα στον αριστερό τράχηλο αντιβράχιο και αριστερό πλάγιο τοίχωμα. Εν συνεχεία, ο R.A. έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και τα άτομα της ομάδας διασπάστηκαν…”

Στο μεταξύ, αμετάκλητη κατέστη η καταδικαστική απόφαση (ΕΤ2302/2018 Ε’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών) κατά της Σκορδέλη και άλλων Χρυσαυγιτών για την επίθεση σε κλιμάκιο του Αλέκου Αλαβάνου που περιόδευε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στις 22/10/2010. Η Σκορδέλη είχε καταδικαστεί σε δώδεκα μήνες φυλάκισης με αναστολή (για λεπτομέρειες δείτε εδώ).

Οι πρωτόδικες αποφάσεις και των δύο υποθέσεων έχουν αναγνωστεί στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής, στην οποία η Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.