Συνεντεύξεις/παρεμβάσεις στα ΜΜΕ με αφορμή τα 5 χρόνια της δολοφονίας Φύσσα (ηχητικά)

Αναδημοσιεύουμε συνεντεύξεις και παρεμβάσεις δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

1.  Ελληνοφρένεια, 13/9/2018 (Με τις δικηγόρους οικογένειας Φύσσα Χρύσα Παπαδοπούλου και Ελευθερία Τομπατζόγλου).

2. Ο Κώστας Παπαδάκης για τη δολοφονία Φύσσα: Συνεργοί οι 8 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ – Να οδηγηθούν στο εδώλιο (14/9/2018).

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις καθυστερήσεις στην ακροαματική διαδικασία, ενώ ζήτησε την παραπομπή των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που ήταν εκεί, μαζί με τους κατηγορούμενους ως μέλη της ΧΑ.

Την εκτίμηση ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2019, εξέφρασε στον News 24/7 στους 88,6 ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Τις σημαντικές καθυστερήσεις στην ακροαματική διαδικασία απέδωσε ο κ. Παπαδάκης στο γεγονός ότι η δίκη διεξάγεται κάποιες μέρες στο Εφετείο και κάποιες στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ καταλόγισε ευθύνη στην κυβέρνηση, καθώς διατηρεί νόμο της εποχής Σημίτη, αποτρέποντας έτσι τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της υπόθεσης.

Για το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε στη δίκη και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των οκτώ αστυνομικών της ΔΙΑΣ, ότι δεν μπορούσαν να αποτρέψουν τη δολοφονία του μουσικού, ο κ. Παπαδάκης ζήτησε την παραπομπή τους στο εδώλιο μαζί με τους κατηγορούμενους ως μέλη της ΧΑ, καθώς, όπως είπε, όχι μόνο δεν απέτρεψαν το έγκλημα, αλλά με την παρουσία τους συνήργησαν στη δράση των χρυσαυγιτών που κυνήγησαν τον Παύλο Φύσσα.

3. Θ. Καμπαγιάννης: Καταπέλτης και η έκθεση του Forensic Architecture για το φόνο του Π. Φύσσα (15/9/2018).

Λίγες ημέρες προτού «κλείσει» πενταετία από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μίλησε Στο Κόκκινο και τον Διονύση Ελευθεράτο (15/9) ο Θανάσης Καμπαγιάννης, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη των στελεχών της «Χρυσής Αυγής».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.