Δίσκος Ουρανίας Μιχαλολιάκου: Για όλα αποφασίζει ο φύρερ-μπαμπάς (259η-262η μέρα)

(Κείμενο: Αφροδίτη Φράγκου, Εργατική Αλληλεγγύη, 4/7/2018)

Με τον σκληρό δίσκο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, κόρης του φύρερ της Χρυσής Αυγής, έκλεισε στις 29/6 (260ή δικάσιμος) ο κύκλος των δίσκων των στελεχών, ενώ και η διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων πλησιάζει στο τέλος της. Μετά από απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης να μην αναγνωστεί ο δίσκος, το δικαστήριο εξέτασε, μεταξύ άλλων, αρχεία που κάνουν ακόμα πιο καθαρό το ιεραρχικό σύστημα της ναζιστικής οργάνωσης.

Στην απίθανη περίπτωση που έχουν μείνει ακόμα αμφιβολίες για τον τρόπο λειτουργίας της Χ.Α, το 15σέλιδο έγγραφο «Κανονισμός Λειτουργίας Τοπικών Οργανώσεων», έρχεται να τις διαλύσει: «Αρχείο Βαθμοφόρων και Μελών της Τ.Ο. Στο Αρχείο αυτό καταχωρούνται τα στοιχεία ταυτότητας των Μελών που ανήκουν στην Τ.Ο. καθώς και φύλλα ποιότητος ενός εκάστου. […]

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. προτείνει στην Κεντρική Διοίκηση την ένταξη ενός νέου μέλους ή την αποπομπή ετέρου που θεωρεί ότι παρέβη τα καθήκοντα του. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της μηνιαίας αναφοράς του προς την Κεντρική Διοίκηση, δια υποβολής των στοιχείων του προς ένταξη ή αποπομπή μέλους. […]

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. εισηγείται τον διορισμό ή την αντικατάσταση Συντονιστών της Τ.Ο. στην Κεντρική Διοίκηση δια της Μηνιαίας Αναφοράς. Την ευθύνη όμως του διορισμού τους φέρει η Κεντρική Διοίκηση, η οποία και καθιστά γνωστή την τελεσίδικη κρίση της δια εγκυκλίου προς την Τ.Ο. […]

Εκτέλεση

Εκτέλεση πολιτικών ενεργειών. Κάθε πολιτική ενέργεια απαιτεί ξεχωριστό και προσεκτικό σχεδιασμό. Οι πολιτικές ενέργειες πρέπει να είναι συχνές και να γίνονται κατά τακτά διαστήματα και όχι πολλές μαζί ακολουθούμενες από μακρά σιωπή. Καταιγισμός πολιτικών ενεργειών λαμβάνει χώρα μόνο όταν αποβλέπει σε σίγουρο πολιτικός όφελος κι εφόσον δεν αναστέλλει το τακτό πρόγραμμα κρούσεων. Σημεία που ενδείκνυνται για στόχοι είναι τα σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, γήπεδα, γυμνάσια κλπ. 

Απαιτείται λεπτομερειακή γνώση του στόχου και του πέριξ αυτού χώρου (ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων, γραφείων πολικών κομμάτων) η δε σχεδίαση της ενέργειας συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω. Κάθε πολιτική ενέργεια εκτελείται από μικρό, αυστηρά προκαθορισμένο αριθμό ατόμων και σε μικρή χρονική διάρκεια, ώστε να αποφεύγεται πιθανή προστριβή με αντιφρονούντες ή την αστυνομία. Η ταυτόχρονη δράση ομάδων εκ δυο-τριών ατόμων, είναι η πλέον ενδεδειγμένη. 

Τα μέλη της Συντονιστείας Πολιτικής Δράσεως οφείλουν να εκτελούν πιστά τις οδηγίες που έχουν λάβει από τον Συντονιστή, να μην αυτενεργούν και γενικά να μη θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία της πολιτικής ενέργειας. Τέλος, εις περίπτωση αναπόφευκτης εμπλοκής, οφείλουν να επιδείξουν ηρωισμό και αυταπάρνηση. […]

Βιοσωματική εκπαίδευση μελών. Προβλέπεται τακτική σωματική άσκηση, άσκηση στις πολεμικές τέχνες, ασκήσεις ψυχικής αντοχής, εκδρομές με εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ορειβασίες και χειμερινές διαμονές. […] συνοδεύονται δε πάντα και από ιδεολογική κατήχηση». Άλλα έγγραφα στο δίσκο της Μιχαλολιάκου επιβεβαιώνουν τη ναζιστική ιδεολογία, τις εγκληματικές δράσεις και την παρακολούθηση αυτών από την ηγεσία, τον αντισημιτισμό, την κατοχή και χρήση όπλων (πχ. αναλυτικές οδηγίες αντιμετώπισης σωματικής έρευνας), την ύπαρξη στολών, την ύπαρξη παραγγελμάτων, την αρχή του αρχηγού.

Συνήγορος του Πολίτη: Στοιχεία για τη ρατσιστική βία

Η έκθεση με τίτλο “Το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή του” από τον Συνήγορο του Πολίτη (Σεπτέμβρης 2013), ήταν ανάμεσα στα αναγνωστέα που διαβάστηκαν κατά την 259η δικάσιμο (28/6). Ανάγλυφα από την έκθεση προκύπτει ότι το ρατσιστικό έγκλημα δεν είναι μια «τάση» των «αγανακτισμένων» ντόπιων που η πολιτεία δεν ακούει τα προβλήματά τους. Είναι οργανωμένο έγκλημα που πηγάζει από και τροφοδοτεί τα τάγματα εφόδου, ενώ καλύπτεται από την ίδια την αστυνομία.

Στον ρόλο της τελευταίας η έκθεση κάνει αναλυτική αναφορά: η αστυνομία αντιμετωπίζει με βία τα ίδια τα θύματα, σε βαθμό που τα οδηγεί σε άρνηση να απευθυνθούν στους μηχανισμούς του κράτους. Έχουν χαθεί έτσι τόνοι πληροφορίας για την πραγματική έκταση του φαινομένου. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι συγκλονιστικά.

«Αντικείμενο: Καταγγελίες για επιθέσεις λόγω ‘διαφορετικότητας’ (ιθαγένεια, χρώμα, θρησκεία, σεξουαλικός προσανατολισμός κ.λπ).

Χρονική περίοδος: 16 μήνες (1 Ιανουαρίου 2012 έως 30 Απριλίου 2013).

Αριθμός καταγγελιών: 281, εκ των οποίων 253 το 2012 

Δράστες: Πολίτες, ομάδες πολιτών ή μέλη των σωμάτων ασφαλείας κυρίως κάτω των 40 ετών. Φερόμενη ανάμιξη μελών Χρυσής Αυγής: 71 περιστατικά.

Φερόμενη ανάμιξη μελών σωμάτων ασφαλείας: 47 περιστατικά.

Θύματα: 4 νεκροί, περισσότερα από 135 περιστατικά με τραυματισμούς.

Τόπος: κυρίως Αττική (κέντρο Αθήνας), Κρήτη, Δυτική Ελλάδα.

Τρόπος: ομαδικός ξυλοδαρμός, μέχρι αναισθησίας, με κλομπ, ρόπαλα, σιδερογροθιές, μαχαίρια. Αναφέρεται και η χρησιμοποίηση σκύλων.

Χρόνος: κυρίως βράδυ και ξημερώματα», ξεκινάει η έκθεση, φωτογραφίζοντας κυριολεκτικά τη δράση της ΧΑ όπως έχει διασαφηνιστεί πλέον ύστερα από 3,5 χρόνια αποδεικτικής διαδικασίας στο δικαστήριο. Και συνεχίζει:

«Είναι αξιοσημείωτο ότι ο αριθμός των καταγγελιών αυξάνεται δραματικά από τον Μάιο του 2012 και μετά. […] Στο πρώτο τετράμηνο του 2013 […] η φερόμενη ανάμιξη μελών της Χρυσής Αυγής εκτοξεύεται στο 46,50% των περιπτώσεων. Στις λίγες περιπτώσεις που οι δράστες συνελήφθησαν, η Χρυσή Αυγή έχει επίσημα αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες […] Ο ΣτΠ εκτιμά ότι η δραματική αύξηση του αριθμού των καταγγελιών για ρατσιστικές επιθέσεις αλλά και της κλιμακούμενης έντασης της ασκούμενης βίας, από τον Μάιο του 2012 και μετά, αντανακλά μεταξύ άλλων και τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις που επέτρεψαν την εκπροσώπηση στο εθνικό Κοινοβούλιο του κόμματος της Χρυσής Αυγής».

Η αστυνομία

Ενώ για την αστυνομία: «Μέλη των σωμάτων ασφαλείας εμφανίζονται να διαπράττουν σειρά εγκλημάτων όπως κακοποίηση, τραυματισμούς, βασανιστήρια, εξύβριση, απειλές, εκβιασμούς, ληστείες, καταστροφές περιουσιακών στοιχείων, καταστροφές δημοσίων εγγράφων και παράνομες συλλήψεις. Στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτή η καταχρηστική άσκηση εξουσίας λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο αστυνομικού έργου (έλεγχοι, προσαγωγές, έρευνες, κράτηση). […] 

Επίσης, προκαλεί ανησυχία η στάση και συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων σε πολλές περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων όπου (σύμφωνα με τις καταγγελίες) αστυνομικοί (α) ήταν παρόντες και απλώς παρακολουθούσαν, (β) επενέβησαν μόνο και μόνο για να συλλάβουν τους αλλοδαπούς ‐θύματα των επιθέσεων, (γ) αρνήθηκαν να παραλάβουν μηνύσεις θυμάτων επιθέσεων, (δ) συνέστησαν σε θύματα επιθέσεων να κάτσουν ‘ήσυχα’ στο σπίτι τους ή να φύγουν από την Ελλάδα, αντί να ερευνήσουν την καταγγελία τους». 

Σημαντικό ρόλο στην έξαρση της ρατσιστικής βίας έπαιξε και ο «Ξένιος Δίας»: «Η επιχείρηση παρουσιάζει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, μια συστηματική προφανή δυσαναλογία μεταξύ του αριθμού των ανθρώπων που προσήχθησαν για έλεγχο στοιχείων και αυτών που τελικά συνελήφθησαν. Ο ΣτΠ έχει επανειλημμένα επισημάνει τον καταχρηστικό χαρακτήρα των προσαγωγών. […] Η πολιτεία με τις μαζικές προσαγωγές μεταναστών, που ονομάζει συστηματικές επιχειρήσεις ‘εκκαθάρισης’, αντικειμενικά ενθαρρύνει τον εθνοφυλετικό διαχωρισμό».

Φονιάδες μεταναστών

Ακόμα και βιντεοσκοπώντας με τα κινητά τους έκαναν ρατσιστικά εγκλήματα οι χρυσαυγίτες, όπως δείχνουν δυο ανατριχιαστικά βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του –κατηγορούμενου για συνεργεία στη δολοφονία του Π. Φύσσα και «υπεύθυνου ασφαλείας» (επικεφαλής τάγματος εφόδου)- Καζαντζόγλου.

Τα δυο βίντεο, που αφορούν το ίδιο περιστατικό, διάρκειας 9 και 4 δευτερολέπτων αντίστοιχα, δείχνουν έναν νεαρό μετανάστη μέσα σε ένα σπίτι. Ακούγεται ο Καζαντζόγλου να διατάζει τον μετανάστη «κάτσε κάτω!» και το πρώτο βίντεο διακόπτεται. Στο δεύτερο βίντεο, στον ίδιο χώρο, ακούγεται ξανά ο Καζαντζόγλου, με φωνή που στάζει μίσος, να λέει «γαμώ το σπίτι σου μούλε». Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο μετανάστης αυτός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα βίντεο εισβολής σε σπίτι μετανάστη ή απαγωγής μετανάστη σε σπίτι.

Εξάσκηση

Ξέρουμε ήδη από τους μάρτυρες – πρώην μέλη ότι οι χρυσαυγίτες έβγαιναν παγανιά για εξάσκηση της δολοφονικής τους βίας πάνω στα σώματα μεταναστών και μετά το κοκορεύονταν στις τοπικές. Ξέρουμε από δεκάδες καταγγελίες για την τρομοκρατία που ασκούσαν τα τάγματα εφόδου καθημερινά στους μετανάστες στο δρόμο, στα λεωφορεία, στα καταστήματά τους και στα σπίτια τους. Κατά τις δικάσιμες 259-261 διαβάστηκαν δεκάδες καταγγελίες που κυκλοφόρησαν από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις που αφορούν την αγαστή συνεργασία αστυνομίας και χρυσαυγιτών στην απαγωγή και τον βασανισμό μεταναστών, ειδικά μετά το ξεκίνημα του «Ξένιου Δία».

Το δικαστήριο ξαναείδε – μετά τα βίντεο του πογκρόμ του 2011 – on camera τα ρατσιστικά εγκλήματα. Σε 13 μόλις δευτερόλεπτα συμπυκνώνεται όχι μόνο η εγκληματική βία των ναζιστών και ο τρόμος που καλλιεργούσαν, αλλά και η αίσθηση ατιμωρησίας που τους έκανε να αισθάνονται άνετα να βιντεοσκοπούν τις πράξεις τους.

Επόμενες δικάσιμοι

  • Ιούλης: 4/7, 9/7, 11/7, 16/7 και 19/7 στον Κορυδαλλό. 18/7 και 23/7 στο Εφετείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.