Δόγμα της Χρυσής Αυγής η Αρχή του Ενός [29/6/2018]

Η κόρη του Αρχηγού εκπαιδεύεται στα όπλα – Η φωτογραφία, που προβλήθηκε στο δικαστήριο, βρέθηκε στον υπολογιστή της Ουρανίας Μιχαλολιάκου.

(Κείμενο: Γιωτα Τέσση, ΕφΣυν, 2/7/2018)

«Στα ιεραρχημένα συστήματα, όπως και στη Χρυσή Αυγή, ισχύει ένα βασικό δόγμα που εξασφαλίζει τη λειτουργία τους. Αυτό είναι η Αρχή του Ενός».

Αρκεί το παραπάνω απόσπασμα από τα έγγραφα που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της Ουρανίας Μιχαλολιάκου για να αντιληφθεί κάποιος για ποιο λόγο η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση να μην προβληθεί το υλικό που είχε στην κατοχή της η κόρη του Αρχηγού, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους.

Ομως, ύστερα από ανάλογη εισήγηση της εισαγγελέως, η έδρα απέρριψε το αίτημα και έτσι προέκυψαν νέα ενοχοποιητικά στοιχεία ακριβώς για όσα ο Μιχαλολιάκος αρνείται: την κάθετη ιεραρχία, την απαρέγκλιτη δομή και την αυστηρή πειθαρχία που διέπει τη ναζιστική οργάνωση.

«Στην κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας βρίσκεται ο Ανθρωπος που όλοι σεβόμαστε και όλοι ακολουθούμε, ο γνήσιος εκφραστής της Ιδεολογίας μας, ο Αρχηγός μας ο Νίκος Μιχαλολιάκος (…) Ο Αρχηγός από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής επιλέγει τους πιο άμεσους συνεργάτες του, οι οποίοι ορίζουν το Πολιτικό Συμβούλιο» περιγράφεται σε έγγραφο με τίτλο «Ομιλία για την ιεραρχία».

Τα αρχεία της Ουρανίας Μιχαλολιάκου δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις και για το γεγονός ότι κανένα εκτελεστικό όργανο της οργάνωσης, όπως ο Ρουπακιάς, δεν δρα αυτοβούλως.

Κάθε δράση θα πρέπει «να έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη» (σ.σ. όπως ο Λαγός στον Πειραιά) αναφέρει Εγκύκλιος της Κεντρικής Διοίκησης με ημερομηνία 16/4/2013, ενώ σε τετρασέλιδο κείμενο δίνονται οδηγίες για την τήρηση της πειθαρχίας:

«Ο κάθε ιεραρχικώς κατώτερος Συναγωνιστής, αποδίδοντας τον πρέποντα σεβασμό προς όλους τους ιεραρχικώς ανωτέρους του και υποτασσόμενος στις εντολές τους, οφείλει να ενεργεί -δηλ. να τις εκτελεί- χωρίς αντιλογία και κατά γράμμα, έχοντας επιπλέον υπόψη του ο δίδων μιαν εντολή ανώτερος είναι υπόλογος για αυτές στην περαιτέρω ιεραρχία του Κινήματος».

 Ντοκουμέντο που επιδείχθηκε στο δικαστήριο καθώς υπήρχε στον σκληρό δίσκο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου. Πρώτος από αριστερά, ο Ηλ. Κασιδιάρης.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου είχε στο αρχείο της και μια παλιά αδημοσίευτη συνέντευξη του πατέρα της, στην οποία ο ίδιος περηφανεύεται για την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της οργάνωσης, την οποία τώρα δημοσίως αρνείται σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις εγκληματικές πράξεις που απορρέουν από αυτήν.Σε αυτή τη συνέντευξη χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Αρχηγού στην ερώτηση του δημοσιογράφου «Πώς αισθάνεστε όντας απολογητές μιας τόσο εγκληματικής ιδεολογίας;»:

«Κατ’ αρχήν είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και όχι απολογητές του εθνικοσοσιαλισμού, καθ’ ότι δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε για οτιδήποτε. Τούτο σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τον δήθεν εγκληματικό χαρακτήρα που προσάπτετε στην ιδεολογία μας εσείς οι δημοκράτες»…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.