Υμνούν τον Χίτλερ και το ναζισμό

(Κείμενο: Π. Κ., Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου, 30/6/2018)

Προχωρώντας η δίκη της Χρυσής Αυγής στη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων, έρχονται στη δημοσιότητα όλο και πιο αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για το ναζιστικό χαρακτήρα της. Μπορεί επισήμως να θέλουν να παραμυθιάζουν τον πολύ κόσμο ότι είναι Ελληνες εθνικιστές και τίποτα παραπάνω, γιατί αντιλαμβάνονται το δικαιολογημένο μίσος που νιώθει ο ελληνικός λαός για τις θηριωδίες των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στη χώρα μας, ωστόσο τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Παρότι δεν τολμούν να αποκαλύψουν πλατιά το πραγματικό ναζιστικό τους πρόσωπο, αφού ξέρουν πόσο αποκρουστικό είναι, η δικογραφία είναι γεμάτη από έγγραφα, φωτογραφίες και άλλα υλικά που δείχνουν την ταύτισή τους με το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας. Υμνούν τον Χίτλερ και άλλα πρωτοπαλίκαρά του και ο κάλπικος πατριωτισμός τους πάει περίπατο όταν πρόκειται για την περίοδο της γερμανικής κατοχής, αφού παίρνουν ξεκάθαρα θέση υπέρ των ναζιστικών στρατευμάτων που μακέλεψαν το λαό μας και τους άλλους λαούς της Ευρώπης.

Σε βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, προσπαθεί να αποφύγει την ταύτιση της οργάνωσης με τον εθνικοσοσιαλισμό, ο ίδιος όμως δηλώνει ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστής: «Είμαστε λέει φασίστες, ναζιστές κι όλα αυτά τα πράγματα. Είμαστε Ελληνες εθνικιστές, αυτά αφορούν άλλες εποχές κι άλλες χώρες. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν ζούσαμε σ’ εκείνη την εποχή, ζούμε στην Ελλάδα του 2011, δηλώνουμε εθνικιστές, δηλώνουμε αντικαπιταλιστές, αντισιωνιστές. Αν όλα αυτά τους θυμίζουν κάτι άλλο, δεν μας ενδιαφέρουν οι αναμνήσεις τους. Εμείς αν ζούσαμε εκείνη την εποχή δεν ξέρουμε τι θα κάναμε. Εγώ προσωπικά θα ήμουν εθνικοσοσιαλιστής»

Εχουν δει επίσης το φως της δημοσιότητας κι άλλες φορές στο παρελθόν τα βίντεο με αποσπάσματα ομιλιών του Ν. Μιχαλολιάκου όπου δηλώνει: «Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε, κι εμείς για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε εδώ στην Ελλάδα». «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945. Αυτοί είμαστε οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες». «Εγώ αν ζούσα στη Γερμανία του ’33 θα ήμουν μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και θα αισθανόμουν ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό».

Υμνοι στον εθνικοσοσιαλισμό και στον Χίτλερ

Ολα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στη δικογραφία της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, μαζί με άλλα ντοκουμέντα που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να παρερμηνευτεί η ταύτισή τους με τους Γερμανούς ναζί. Για παράδειγμα, σε συνέντευξη του Ν. Μιχαλολιάκου, η οποία τελικά δεν δημοσιεύτηκε, αλλά το κείμενό της βρίσκεται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της Ουρανίας Μιχαλολιάκου και στη δικογραφία, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής λέει ξεκάθαρα ότι η ιδεολογία της οργάνωσης είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και σε ερώτηση για το πώς αισθάνονται ως απολογητές μιας τόσο εγκληματικής ιδεολογίας απαντά μεταξύ άλλων: «Δεν αναγνωρίζουμε τον δήθεν εγκληματικό χαρακτήρα που προσάπτετε στην ιδεολογία μας εσείς οι δημοκράτες. Το μόνο έγκλημα του εθνικοσοσιαλισμού ήταν η ήττα του σ’ ένα πόλεμο που εξύφαναν, προκάλεσαν, επέβαλαν και κήρυξαν οι εχθροί του. Υστερα υπέστη τη μοίρα κάθε ηττημένου της ιστορίας. Χρεώθηκε όλα τα δεινά της εποχής. Ετσι κι αλλιώς δεν υπήρχε αντίλογος. Αλλά την παραμυθολογία των ναζιστικών θηριωδιών και τη φιλολογία των φούρνων, έχει πλήρως ανατρέψει σήμερα η τεκμηριωμένη έρευνα των αναθεωρητών ιστορικών».

Και αυτή η άρνηση των εγκλημάτων του ναζισμού παρουσιάζεται – μην ξεχνάμε – σε μια συνέντευξη που προοριζόταν για δημοσίευση, για τον πολύ τον κόσμο δηλαδή. Οταν βρίσκονται μεταξύ τους, υμνούν και τα εγκλήματα του ναζισμού κατά της ανθρωπότητας. Οπως κάνει ο Ν. Μιχαλολιάκος σε βίντεο που επίσης βρίσκεται στη δικογραφία και έχει δει το φως της δημοσιότητας, όπου μιλάει σε «χαλαρό κλίμα» (σαν να βρίσκεται με μια παρέα και όχι σε ανοιχτή εκδήλωση με κοινό) και αναφέρεται στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λέγοντας ανάμεσα σε γέλια με την παρέα του ότι «πήρανε το τρενάκι και πήγανε ταξιδάκι. Ενα ωραίο μαγευτικό ταξίδι, σ’ ένα πανέμορφο τοπίο, για χειμερινές διακοπές, με ψηλές καμινάδες… όπου απολάμβαναν – όπως είχε γράψει ένας φίλος μου ένα κείμενο – στο βάθος του στρατοπέδου υπήρχαν τα κτίρια με τις ψηλές καμινάδες όπου απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες»…

Στον ίδιο υπολογιστή της κόρης του αρχηγού, βρίσκουμε έντυπο της οργάνωσης που καταγράφει ανάμεσα στις ειδήσεις του: «Στις 20 Απριλίου γιορτάστηκαν στα γραφεία της Τ.Ο. τα 101 χρόνια από τη γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι της κίνησης ενώ έγινε και αναφορά στην πορεία των Εθνικοσοσιαλιστικών κινημάτων στην Ευρώπη και στην Αμερική»… ενώ η αμέσως προηγούμενη «είδηση» του εντύπου αφορά σε ένα μουσικό συγκρότημα που αφιερώνει το έργο του «στον μάρτυρα του Εθνικοσοσιαλισμού RUDOLF HESS». Ανάμεσα σε άλλα έγγραφα συναντάμε επίσης και μία αφίσα με τον αετό της ναζιστικής Γερμανίας που αναγράφει «RUDOLF HESS ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και υπογράφει «Χρυσή Αυγή Εθνικοσοσιαλισμός».

«Αγκαζέ» με αξιωματικό των Waffen SS

Και δεν είναι μόνον ιδεολογικές οι σχέσεις που έχουν οι χρυσαυγίτες με τους Γερμανούς ναζί. Στον υπολογιστή του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, υπάρχουν – και περιλαμβάνονται στη δικογραφία – μια σειρά φωτογραφιών από τη συνάντησή του με τον Βέλγο αξιωματικό των Waffen SS Λεόν Ντεγκρέλ καθώς και μια αποκαλυπτική επιστολή. Η επιστολή έχει ημερομηνία 15 Ιούνη 1989 και σε αυτήν, ο Χ. Παππάς μιλώντας εκ μέρους και όλων των «συναγωνιστών του» – ιδιαίτερα του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου – εκφράζει την πίστη και το θαυμασμό του στην «αιώνια μορφή» του σφαγέα Χίτλερ και στα «ιδεώδη» που αυτός σηματοδοτούσε, δηλαδή στις θηριωδίες και την εγκληματική του δράση ενάντια στους λαούς της Ευρώπης:

«Θα ήθελα Αξιοσέβαστε Στρατηγέ να σας διαβεβαιώσω για την σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα – “Χρυσή Αυγή”) στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας».

Στην επιστολή χαρακτηρίζει «ήρωες» τους δολοφόνους των SS, που αιματοκύλισαν τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης και «πελώριο έργο» τις σφαγές, που διετέλεσαν στις χώρες που κατέκτησαν, ενώ επιβεβαιώνοντας τον εξόφθαλμο ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής αναφέρει χαρακτηριστικά «εσείς μας δείχνετε τον δρόμο με τον λαμπρό και παραδειγματικό ηρωισμό σας»!

Θυμίζουμε, για την ιστορία, πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός πρωτοστάτησε στη στρατολόγηση ένοπλης δύναμης της λεγόμενης Λεγεώνας των Βαλλόνων, προκειμένου να βοηθήσει τους ναζί στο ανατολικό μέτωπο.

Τον Αύγουστο του 1941 η «Λεγεώνα της Βαλλονίας» τέθηκε υπό τη Βέρμαχτ στον πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ενωσης, ως «Ταξιαρχία των Βαλλόνων», ενώ συμμετείχε και ο ίδιος ο Ντεγκρέλ στην επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα». Για όλη αυτήν τη δραστηριότητά του, τον παρασημοφόρησε ο ίδιος ο Χίτλερ με τον Σταυρό των Ιπποτών, ως «άξιο» στέλεχος του ναζιστικού στρατού και των θηριωδιών του. Αυτού του στρατού που θαυμάζουν και δηλώνουν πίστη τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Υπέρ των ναζί κατακτητών στη μάχη της Κρήτης

Ακρως αποκαλυπτικό, για το πού βαραίνει η ζυγαριά μεταξύ πατρίδας και ναζιστικής ιδεολογίας για τους χρυσαυγίτες, είναι και το έγγραφο που βρίσκεται στη δικογραφία και αφορά τη μάχη της Κρήτης. Σε αυτό μιλούν περιφρονητικά για τους αμυνόμενους Κρητικούς που υπερασπίζονται το ελληνικό έδαφος έναντι των Γερμανών κατακτητών, λέγοντας:

«Οι αφελείς Κρήτες, εύκολα έπεσαν θύματα στον Δούρειο ίππο του αντιγερμανισμού. Ηδη, από τις πρώτες ώρες των επιχειρήσεων, αναφέρονται περιστατικά εκτελέσεως αιχμαλώτων Γερμανών αλεξιπτωτιστών από τους “οπλαρχηγούς” και τους εκ του ασφαλούς πάντοτε, πολέμαρχους μαχαιροβγάλτες».

Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία με ποιους είναι, συνεχίζουν υμνώντας την κατάκτηση και του τελευταίου τμήματος της Ελλάδας από τους Γερμανούς ναζί, ως εξής:

«Πόσο εύκολη επιχείρηση ήταν η κατάληψη της Κρήτης; Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, πως οι αμυνόμενοι, ήσαν πολλαπλάσιοι, πλέον του ότι ευνοούνταν από τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι εξ ίσου αναμφισβήτητο, το ότι με τα δεδομένα τεχνικής υποστηρίξεως των πρώτων ημερών του πολέμου, η από του αέρος κατάληψις ενός τέτοιου στόχου, άγγιζε τα όρια του εξωπραγματικού. Οι επιτιθέμενοι όμως, τα κατάφεραν. Εις πείσμα των περιστάσεων, των μακρόχρονα στημένων σκηνικών, και των σάπιων συμφερόντων της Βρετανικής τότε υπερδυνάμεως, ο αγκυλωτός σταυρός, υψώθηκε εκεί που δεν τον ήθελαν (…) Εκεί κοντά στο Μάλεμε, υπάρχει η τελευταία κατοικία, εκείνων που αψήφισαν τις εξωτερικές πραγματικότητες και νίκησαν. Αναγνωρίζοντας την πραγματική εικόνα και σημασία των γεγονότων της εποχής εκείνης, τους απευθύνουμε έναν ακόμη Χαιρετισμό».

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα τα παραπάνω για την ιδεολογία και την προπαγανδιστική τακτική της Χρυσής Αυγής, με δυο λόγια είναι: Ναζί μέχρι το κόκαλο για τους μυημένους, Ελληνες εθνικιστές και «πατριώτες» για τον πολύ κόσμο που θέλουν να παραμυθιάσουν...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.