Προαναγγελία Τάκη Μιχαλόλια: Στο εδώλιο θα καθίσει ο Μιχαλολιάκος για να απολογηθεί

Την απόφαση του υπόδικου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου να απολογηθεί – και μάλιστα “επί μακρόν” – ανακοίνωσε χτες στη δίκη της Χρυσή Αυγής ο συνήγορος και αδελφός του Τάκης Μιχαλόλιας.

Μέχρι σήμερα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο δικαστήριο, ούτε καν κατά την πρώτη μέρα της δίκης. Συνήγοροι της υπεράσπισης εξηγούσαν την απόφαση αυτή με το αιτιολογικό ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να δώσει στους πολιτικούς αντιπάλους του το “φωτογραφικό στιγμιότυπο” με τον ίδιο καθισμένο στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δηλώνει σε συνεντεύξεις του ότι η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης έχει πλέον καταπέσει και ότι η δίωξη είναι αμιγώς “πολιτική”.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι η παροχή εξηγήσεων για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2015. Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, διά των ερωτήσεών της, έχει ήδη εκφράσει την απορία γιατί να αναλαμβάνει ένας αρχηγός κόμματος την πολιτική ευθύνη για την πράξη ενός “ψηφοφόρου” (ή “περαστικού” όπως χαρακτήρισε τον Ρουπακιά ο Μιχαλολιάκος).

Ωστόσο, η εξήγηση επί αυτής της δήλωσης θα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς ο Μιχαλολιάκος θα κληθεί να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις για δεκάδες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με εμπλεκόμενα στελέχη της όπως ο Λαγός, ο Μίχος, ο Παναγιώταρος, ο Κασιδιάρης, κλπ.

Θα είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος θα απολογηθεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.