«Η Νίκαια θύμιζε περίοδο Κατοχής» [25/1/2018]

Για την έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής με εμφάνιση ταγμάτων εφόδου στην Νίκαια μετά τις εκλογές του 2012, μίλησε ο πρώην δήμαρχος της πόλης Στέλιος Μπενετάτος | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

(Κείμενο: Μαρία Δήμα, ΕφΣυν, 26/1/2018)

Για την έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής με εμφάνιση ταγμάτων εφόδου στην Νίκαια μετά τις εκλογές του 2012, μίλησε καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ο πρώην δήμαρχος της πόλης Στέλιος Μπενετάτος.

«Θύμιζε περίοδο Κατοχής με βηματισμούς, παραγγέλματα, στολές παραλλαγής, μπλουζάκια με σήμα της Χρυσής Αυγής, προκαλούσαν αίσθημα φόβου στον κόσμο» είπε ο μάρτυρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων για εκείνη την περίοδο ότι οι χρυσαυγίτες ήταν έξω από τα γραφεία τους σε παράταξη και ζητούσαν στοιχεία από τον κόσμο που περνούσε για να πάει στην Εφορία…

Κατά τον μάρτυρα, η Χρυσή Αυγή είναι ναζί, παραπέμποντας σε σχετικές δηλώσεις του Μιχαλολιάκου ότι «είμαστε η σπορά των ηττημένων, είμαστε εθνικοσοσιαλιστές, είμαστε φασίστες» και στους δημόσιους ναζιστικούς χαιρετισμούς του. Οπως είπε το «θα ακονίσουμε τις ξιφολόγχες μας» του Μιχαλολιάκου είναι από τον ύμνο των SS και εννοεί ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ζωές.

Αρνούνται ότι είναι ναζί, είπε ο μάρτυρας, «μόνο όταν θέλουν να μη γίνει σύνδεση στις μνήμες του κόσμου με την μπότα του κατακτητή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάψιμο των Καλαβρύτων»…

«Πάντα ξέρει ο αρχηγός»

Σχετικά με τη δολοφονία Φύσσα και τις δολοφονικές επιθέσεις στους αλιεργάτες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τη σχέση με τον αρχηγό, ο μάρτυρας τόνισε «ότι δεν γίνεται να μην ξέρει ο αρχηγός τι κάνουν τα στελέχη του». «Δεν υπάρχει καταδίκη από τον αρχηγό. Επίσης, η ίδια η δομή της οργάνωσης, όλοι βαράνε προσοχή στον αρχηγό, είναι στα πρότυπα ακριβώς του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας, δίνει τα όπλα για τις επιθέσεις…», υπογράμμισε. «Εχει συμβολισμό η παρουσία τους στην περιοχή, είναι περιοχή μεταναστών, εργατών», ανέφερε.

Χαρακτήρισε την επίθεση στο Πέραμα σχεδιασμένη, λέγοντας ότι «όταν πας να κάνεις επίθεση στο ΠΑΜΕ και ΚΚΕ έχει μια δύναμη, μια οντότητα. Αυτή η επίθεση δεν είναι μόνο σε γνώση του Λαγού αλλά και του αρχηγού».

Κατέθεσε για γεγονότα που έρχονταν σε γνώση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, όπως ότι ζητούσαν στοιχεία των παιδιών των μεταναστών που είχαν αιτηθεί για παιδικούς σταθμούς, ότι συντεταγμένοι με ξύλα και καδρόνια πήγαιναν στο Κρατικό Νίκαιας αξιώνοντας ρατσιστική αιμοδοσία μόνο για Ελληνες κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Μπενετάτος επικαλέστηκε στην κατάθεσή του το βίντεο με την προαναγγελία του Παναγιώταρου για την επίθεση στο ΠΑΜΕ, που έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.