Οι ποινικοί της Χρυσής Αυγής: το πρωί μετακλητός του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, το βράδυ χούλιγκαν στο Μετς

Αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου από ειδησεογραφικό site για τη σύλληψη μετακλητού υπαλλήλου της Χρυσής Αυγής:

Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και υποψήφιος στο παρελθόν με το ίδιο κόμμα, είναι ένας από τους εννέα συλληφθέντες που χθες βράδυ έστησαν ενέδρα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά από αγώνα βόλεϊ με τον Εθνικό Πειραιώς στο κλειστό γήπεδο του Μετς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, εκτός από το πλημμέλημα του αθλητικού νόμου κατηγορείται και για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές, επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ έριξε στο οδόστρωμα αστυνομική μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 16 έως 39 χρόνων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Ο δικαστικός λειτουργός διέταξε για οκτώ από αυτούς την κράτηση και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο αυτόφωρο, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο ανήλικος από την Αλβανία.

Από την χθεσινή επίθεση, πέντε αυτοκίνητα υπέστησαν φθορές και κάηκαν επτά μοτοσυκλέτες, με τα περισσότερα οχήματα να ανήκουν στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ενώ αρχικά η αστυνομία είχε προχωρήσει σε έντεκα προσαγωγές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.