Ψευδή τα πιστοποιητικά του ψυχιάτρου, άκυρες οι άδειες οπλοφορίας των χρυσαυγιτών

O καταδικασμένος ψυχίατρος Παρασχάκης μαζί με τον Μιχαλολιάκο, τη Ζαρούλια και τον Παναγιώταρο.

(Κείμενο: Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, ΕφΣυν, 22/11/2017)

Στις 13 Νοέμβρη ο ψυχίατρος του ΨΝΑ Κ. Παρασχάκης καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό από το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, για τα ψευδή πιστοποιητικά «ψυχικής κατάστασης» που χορηγούσε σε χρυσαυγίτες για να εκδίδουν άδειες οπλοφορίας.

Σχετική ποινή τού έχει επιβάλει και το Πειθαρχικό του ΙΣΑ τον περασμένο Ιούνιο (στέρηση μισθού ενός μηνός).

Η χορήγηση αυτών των πιστοποιητικών είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός συστηματικού εξοπλισμού της Χρυσής Αυγής, η πλήρης έκταση του οποίου δεν έχει, μέχρι τώρα, διερευνηθεί πλήρως.

Η όλη διαδικασία, ωστόσο, καθώς και η καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε, επικεντρώθηκαν στο γνήσιο, ή μη, των πιστοποιητικών που δόθηκαν στους Παναγιώταρο, Ζησιμόπουλο, Μπούκουρα, Βουλδή και Απ. Γκλέτσο, αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012.

Παρ’ όλο που αυτή τη φορά μέρος της υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορούμενου ήταν η προσκόμιση βεβαιώσεων και από τους πέντε, ότι «πράγματι είχαν εξεταστεί και έτσι πάρει το πιστοποιητικό», το δικαστήριο δεν πείστηκε, καθώς τα στοιχεία περί του αντιθέτου (ότι, δηλαδή, ποτέ δεν εξετάστηκαν) ήταν τόσο οφθαλμοφανή που δεν άφηναν κανένα περιθώριο για την όποια αμφιβολία.

Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει ότι τα πιστοποιητικά ήταν ψεύτικα. Αρα το άμεσο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι άδειες οπλοφορίας που εκδόθηκαν στη βάση των ψευδών αυτών πιστοποιητικών είναι άκυρες και θα έπρεπε ήδη να έχουν παρθεί πίσω από τις αρμόδιες αρχές.

Τι προτίθενται να πράξουν εν προκειμένω -και πότε- οι αρμόδιες αρχές και ο πολιτικός τους προϊστάμενος Τόσκας;

Το γεγονός, μάλιστα, ότι τα πέντε προαναφερθέντα στελέχη της Χ.Α. προσκόμισαν, εν γνώσει τους, ψεύτικα πιστοποιητικά (όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση) για να βγάλουν την άδεια οπλοφορίας, δεν συνιστά, καθεαυτό, ποινικό αδίκημα, για το οποίο θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν;

Για οποιονδήποτε άλλο, ιδιαίτερα μη ανήκοντα στην κυρίαρχη ελίτ, δεν θα ήταν αυτό ένα αυτονόητο ποινικό αδίκημα; Για τους ναζί χρυσαυγίτες είναι;

Μια άλλη πτυχή της όλης υπόθεσης είναι ότι, όταν μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα η «υπόθεση Παρασχάκη» για τα πιστοποιητικά που χορηγούσε στους τότε χρυσαυγίτες συντρόφους του, αν και είχε καταγγελθεί ήδη ενάμιση χρόνο πριν, έγινε επιτέλους αντικείμενο έρευνας, μεταξύ των στοιχείων που προέκυψαν ήταν ότι, από 1/1/12 έως 26/6/13, είχαν εκδοθεί, από το ΨΝΑ, 76 πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για έκδοση αδειών οπλοφορίας.

Πόσα από αυτά τα πιστοποιητικά έχει χορηγήσει ο Κ. Παρασχάκης και σε ποιους;

Μήπως τα ονόματα των χρυσαυγιτών που έγιναν γνωστά ήταν επειδή επρόκειτο για ήδη γνωστά ηγετικά στελέχη αυτής της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας;

Μήπως έχουν δοθεί πιστοποιητικά και σε άλλα, μη γνωστά μέλη; Και, επιπλέον, γιατί να μην ερευνηθεί πόσα πιστοποιητικά για έκδοση αδειών οπλοφορίας χορήγησε ο ίδιος ψυχίατρος και μετά τον Ιούνιο του 2013 (όπως ίσως και άλλοι ψυχίατροι), σε ποιους και ανεξάρτητα με ποιες διαδικασίες (αν καταγράφτηκαν, αν δήθεν «εξετάστηκαν» ή όχι);

Κάθε άρνηση, αποφυγή, «αμέλεια» στη διερεύνηση των ως άνω, των όποιων διαύλων και τρόπων διά μέσου των οποίων εξοπλίζεται το ναζιστικό μόρφωμα, ισοδυναμούν με άμεση ή έμμεση συνενοχή στα εγκληματικά σχέδια τα οποία συνιστούν τη φύση, τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει η Χρυσή Αυγή που δεν αναμένει, και δεν προετοιμάζεται, παρά για την κατάλληλη κοινωνική και πολιτική συγκυρία για να τα πραγματοποιήσει.

*Ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου είναι ψυχίατρος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.