Τελεσίδικα ένοχος ο Παρασχάκης: ψευδείς οι βεβαιώσεις για τα όπλα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε σήμερα (13/11/2017) το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (δεύτερος βαθμός) στον ψυχίατρο Κωνσταντίνο Παρασχάκη για την υπόθεση των ψευδών βεβαιώσεων που εξέδιδε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν άδειες οπλοφορίας.

Σε πρώτο βαθμό, ο ψυχίατρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, που ήταν στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών. Μεταξύ αυτών που είχαν λάβει ψευδείς βεβαιώσεις το 2012 από τον Κωνσταντίνο Παρασχάκη ήταν και οι βουλευτές Η. Παναγιώταρος, Ευ. Μπούκουρας, Π. Ζησιμόπουλος και τα στελέχη της ΧΑ Ι. Βουλδής και Απ. Γκλέτσος.

Όπως έγραφε ο Δημήτρης Αγγελίδης σε ρεπορτάζ του στην ΕφΣυν:

“Ο Παρασχάκης ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου το 2010 και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι το 2012.

Αυτός χορήγησε και το πιστοποιητικό που παρουσίασε η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, με βάση το οποίο πέτυχε μία από τις πολλές αναβολές της δίκης της για το μαχαίρωμα Αφγανού το 2011 στον Αγιο Παντελεήμονα, για το οποίο καταδικάστηκε μετά από έξι χρόνια.

Ο Παρασχάκης έχει καταγραφεί σε βίντεο να χαιρετά ναζιστικά ακολουθώντας στη συνέχεια τη γνωστή τακτική των χρυσαυγιτών να μιλούν για «αρχαίο δωρικό χαιρετισμό», ενώ δεν δίστασε να προκαλέσει δημοσίως με τις δηλώσεις του σε εκπομπή του Στέφανου Χίου στο Kontra Channel τον Οκτώβριο του 2011, όπου καλούσε τους «ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας […] να πάρουν πραγματικά τα όπλα», επιχειρώντας στη συνέχεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σήμερα ο Παρασχάκης είναι υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ενωσης (ΛΕΠΕΝ), η οποία προέκυψε από διάσπαση της Χρυσής Αυγής μετά την έναρξη της δίκης για την εγκληματική οργάνωση.

Στο δικαστήριο στον πρώτο βαθμό είχε μάλιστα παραστεί ο τωρινός αρχηγός του, ο Χρήστος Ρήγας, μαζί με άλλα στελέχη.”

One thought on “Τελεσίδικα ένοχος ο Παρασχάκης: ψευδείς οι βεβαιώσεις για τα όπλα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

  1. Pingback: Ποιοι είναι οι Κρητικοί κατηγορούμενοι της δίκης της Χρυσής Αυγής - Ποιοι κρίθηκαν αθώοι και ποιοι ένοχοι | Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.