Αδιάψευστος μάρτυρας ο φακός

Δύο φωτογραφίες-ντοκουμέντα αποδεικνύουν την αγριότητα της επίθεσης που δέχτηκε μέλος της ομάδας συνηγόρων των Αιγύπτιων αλιεργατών, η Ευγενία Κουνιάκη.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 4/11/2017)

H «Εφ.Συν.» δημοσιεύει σήμερα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποτυπώνουν τη βιαιότητα της επίθεσης που δέχτηκε την Τετάρτη έξω από το Εφετείο η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευγ. Κουνιάκη, μέλος της ομάδας των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, γρονθοκοπήθηκε από τους χρυσαυγίτες στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει στο αίμα, έχοντας μόλις κατεβεί από τρόλεϊ προκειμένου να εισέλθει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στη μέση του δρόμου εισβάλλοντας στο τρόλεϊ, χτύπησε συνολικά τρεις γυναίκες και, σύμφωνα με μαρτυρία, ξυλοκόπησε και έναν επιβάτη που είχε στοχοποιήσει.

Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε και πάλι να συγκαλύψει την εγκληματική της δράση, διαψεύδοντας την επίθεση, για να έρθει στη συνέχεια να την «καρφώσει» η επικεφαλής του τάγματος εφόδου στον Αγ. Παντελεήμονα και υποψήφια βουλευτής της οργάνωσης, Θέμις Σκορδέλη.

Ειδικότερα, πανηγύριζε στο facebook ευχαριστώντας τους «συναγωνιστές» της για την επίθεση, εκφράζοντας έτσι το μίσος της για τη δικηγόρο, διότι η Ευγ. Κουνιάκη ήταν συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κατά την καταδίκη της Σκορδέλη για ηθική αυτουργία στο μαχαίρωμα Αφγανού στον Αγ. Παντελεήμονα το 2011.

Η Ευγ. Κουνιάκη ήταν παρούσα χθες στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η δικάσιμος έκλεισε με την προσπάθεια της υπεράσπισης να υπονομεύσει τη διαδικασία κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά η προσπάθεια αυτή κατέληξε μπούμερανγκ: οι δικηγόροι των χρυσαυγιτών άκουσαν κάποια ηχώ της φωνής του μάρτυρα Α’, που κατέθετε με εμφανή καθυστέρηση της επιστροφής του ήχου και ξεσηκώθηκαν επιμένοντας ότι η διαδικασία είναι διαβλητή γιατί, λέει, υπάρχει και άλλο πρόσωπο στην αίθουσα του μάρτυρα.

Και όταν η δικαστική και η εισαγγελική λειτουργός, που επέβλεπαν τη διαδικασία, διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο, οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών έκαναν ότι φεύγουν συντεταγμένα για να το μετανιώσουν και να ξαναγυρίσουν, όταν αντιλήφθηκαν ότι αν φύγουν δεν θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν άλλες ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Για μια ακόμη φορά εντύπωση έκανε το γεγονός ότι η υπεράσπιση φυσικών αυτουργών και βουλευτών λειτούργησε ως ενιαία ομάδα με συντονιστή τον κ. Γ. Μιχαλόλια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.