Δεν κατόρθωσε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο η Χρυσή Αυγή στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης μετά την αποτυχία της Χρυσής Αυγής να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (στον μοναδικό Σύλλογο που το είχε κατορθώσει στις εκλογές του 2014):

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Δεν θα συμμετέχει φέτος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ψηφοδέλτιο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του ΔΣΘ τον Φεβρουάριο του 2014 συμμετείχε η «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης» η οποία αυτοαποκαλούνταν «συνδικαλιστική πτέρυγα της Χρυσής Αυγής». Η συμμετοχή της ήταν προϊόν σκανδαλώδους εύνοιας υπέρ της εκ μέρους του Προέδρου του ΔΣΘ Ν. Βαλεργάκη, ο οποίος είχε αρνηθεί να ανακαλέσει την ανακήρυξη του ναζιστικού συνδυασμού, ακόμα και όταν φερόμενοι ως υποψήφιοί του δήλωσαν δημόσια και ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου ότι δεν είχαν ποτέ βάλει υποψηφιότητα!

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είχε βέβαια απομονώσει τη Χρυσή Αυγή (ΚΕΔ), καθώς ο συνδυασμός της ήταν ο μόνος απ’ όσους συμμετείχαν στις εκλογές που δεν κατάφερε να εκλέξει σύμβουλο. Στην τριετία που μας πέρασε, η δολοφονική δράση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής έχει αναδειχθεί περίτρανα, τόσο στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της ως εγκληματική οργάνωση, όσο και στους δρόμους από το αντιφασιστικό κίνημα.

Αυτή η εγρήγορση, σε συνδυασμό με την επιμονή της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας δικηγόρων να κρατά το θέμα στην επιφάνεια, οδήγησε στο αποτέλεσμα οι νεοναζί να μην μπορούν να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο ούτε με… πλαστογραφία. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι αυτή η νίκη ανήκει στην αντιφασιστική πλειοψηφία των συναδέλφων και συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα Σύλλογο που θα εκφράζει τα ασθενέστερα στρώματα της δικηγορίας, απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.