Δεν τρομοκρατούμαστε: για την επίθεση στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη έξω από το Εφετείο

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής χτύπησε σήμερα τρεις γυναίκες έξω από το Εφετείο, ανάμεσά τους την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας της Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι Χρυσαυγίτες εισέβαλαν καταδρομικά σε διερχόμενο τρόλεϋ και χτύπησαν άντρα που επέβαινε σ΄αυτό, υπέγραψαν δε την επίθεση πετώντας φέιγ βολάν της Χρυσής Αυγής. Στη στάση του τρόλεϋ γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο την Ευγενία Κουνιάκη που μετέβαινε στο δικαστήριο για την προγραμματισμένη δικάσιμο, μια διερχόμενη αρχιτέκτονα που μετέβαινε στην εργασία της στο πρόσωπο και μια τρίτη γυναίκα στα πόδια. Επικεφαλής της ομάδας των Χρυσαυγιτών ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρωτοπαλήκαρο του Μιχαλολιάκου Δεβελέκος.

Το τάγμα των Χρυσαυγιτών συνεπλάκη στη συνέχεια με άντρες των ΜΑΤ, χωρίς να υπάρξουν προσαγωγές έξω από το Εφετείο. Μετά από αρκετή ώρα συνοδείας της ομάδας των Χρυσαυγιτών από διμοιρία των ΜΑΤ προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, προσήχθησαν 25 άτομα. Η μία εκ των θυμάτων αναγνώρισε με επιφύλαξη τον άντρα που την χτύπησε ανάμεσα στους προσαχθέντες. Για την επίθεση σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η διαδικασία της ταυτοποίησης των δραστών θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με επίδειξη φωτογραφιών στη ΔΕΕ.

Η Χρυσή Αυγή, με την παρουσία τεσσάρων βουλευτών της στη ΓΑΔΑ, των Κασιδιάρη, Λαγού, Κούζηλου και Καρακώστα, ανέλαβε με τον πλέον επίσημο τρόπο την πολιτική ευθύνη της επίθεσης των μελών της σε βάρος των 3 γυναικών.

Οι επιθέσεις αυτές δεν τρομοκρατούν ούτε τα θύματα ούτε τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής ούτε την κοινωνία. Η στρατηγική κλιμάκωσης της φασιστικής βίας, ειδικά τις ημέρες που επίκειται η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στην δίκη, θα καταρρεύσει.

Για την σημερινη επίθεση της Χρυσής Αυγής, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ακόμα και την ημέρα που η Χρυσή Αυγή καλεί να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών της, τα μέλη της αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιερό και όσιο. Βιαιοπραγούν απροκάλυπτα και δημόσια, ακόμη και εναντίον δικηγόρου που προσέρχεται να παρακολουθήσει τη δίκη της ΧΑ λίγα μέτρα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Δεν πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που δέχεται επίθεση από Χρυσαυγίτες την ώρα που προσέρχεται στη δίκη. Θυμίζω ότι από την πρώτη ημέρα (20/4/2015) δύο μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση δολοφονίας Φύσσα κατέληξαν στο νοσοκομείο αντί για το δικαστήριο.

Η Ευγενία Κουνιάκη δεν χτυπήθηκε τυχαία. Είναι γνωστή αντιφασίστρια δικηγόρος, δραστηριοποιούμενη από χρόνια ως συνήγορος πολιτικής αγωγής θυμάτων ρατσιστικής και ναζιστικής βίας, με προεξάρχοντα τα περιστατικά στον Άγιο Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας. Στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε για αυτό. Αυτό είναι το μήνυμα της ΧΑ λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων πρώην μελών της.

Το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης δεν αντέχει να κρύβεται για πολύ πίσω από τη συσκευασία του νόμιμου πολιτικού κόμματος. Για μία ακόμα φορά προβάλλει εύλογα η απαίτηση στους κρατικούς θεσμούς για την τιμωρία των δραστών και για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής της δίκης και την προστασία της κοινωνίας από τους ναζιστές τραμπούκους. Δεν τους φοβόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα και έξω από τα δικαστήρια, για να καταλήξουν εκεί που τους αξίζει».

One thought on “Δεν τρομοκρατούμαστε: για την επίθεση στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη έξω από το Εφετείο

  1. Pingback: Jailgoldendawn: Δεν τρομοκρατούμαστε-Για την επίθεση στη δικηγόρο Ευγ. Κουνιάκη - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.