Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Καλλιθέα – Άφαντοι οι νεοναζί στην παρέλαση (video)

(Κείμενο: pandiera.gr, 28/10/2017)

Η κινητοποίηση όλης της προηγούμενης εβδομάδας και η έντονη παρουσία του κινήματος σήμερα το πρωί στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας, απέτρεψε τελικά την προαναγγελθείσα κατάθεση στεφανιού από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Πάνω από 300 άτομα από όλα τα κομμάτια του κινήματος έδωσαν μαχητικό «παρών» σε μια μαζική συγκέντρωση με συνθήματα και αγωνιστική παρουσία.

Συμμετείχαν με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κ.Ο. Καλλιθέας του ΚΚΕ, η ΛΑΕ, η ΟΡ.Μ.Α., η ΚΕΕΡΦΑ, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» (ΚΑΡ) κ.ά.

Η αποτροπή της εμφάνισης της ΧΑ έρχεται μετά και από την αποφασιστική στάση κατοίκων, συλλόγων και φορέων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε και οδήγησε σε αυτή τη μικρή αλλά σημαντική νίκη.

Ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις του λαού της Καλλιθέας και τον καταιγισμό καταγγελιών και ψηφισμάτων που εκδόθηκαν από τους μαζικούς φορείς της περιοχής ενάντια στη συμμετοχή της δολοφονικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε τελικά να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η απόφαση της Χρυσής Αυγής κρίνεται απαράδεκτη και απορρίπτεται.

Δείτε το βίντεο από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο:

Χαρακτηριστική είναι η κοινή ανακοίνωση – καταγγελία τεσσάρων σωματείων εκπαιδευτικών για την απαίτηση των νεοναζί να καταθέσουν στεφάνι στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για την ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας – Μοσχάτου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Παρθενώνας» και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Καταγγελία εκπαιδευτικών σωματείων: Όχι στην παρουσία της ΧΑ την 28η Οκτωβρίου στην Καλλιθέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.