Ο Μίχος αντεπιτίθεται: “Σκουπίδια, σκουλήκια και ρουφιάνοι μπήκαν στη Χρυσή Αυγή” (συνέντευξη στην Ελεύθερη Ώρα)

Στην πόρτα της Ολομέλειας της Βουλής.

(Κείμενο: Δημήτρης Παπαγεωργίου, Ελεύθερη Ώρα, 1/10/2017)

Η ανεξαρτητοποίηση ενός ακόμη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του Νίκου Μίχου, βουλευτή Εύβοιας και παλιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πολύ πριν αυτή γίνει γνωστή, την εβδομάδα που πέρασε δεν έπεσε σαν… βόμβα! Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του πατριωτικού χώρου, είναι γνωστό ότι στο κόμμα της οδού Μεσογείων υπάρχει μία ένταση που σιγοβράζει, παρόλο που αυτή δεν εξωτερικεύεται με «δηλώσεις» και «δημόσιες αντιπαραθέσεις». Κάτι, το οποίο για άλλους οφείλεται στην κοινή δικαστική περιπέτεια των περισσότερων στελεχών της Χρυσής Αυγής και για άλλους στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια πολύ μακρά πορεία στο χρόνο οπου δεν λειτουργούσαν ως κόμμα, αλλά ως κάτι πολύ πιο «δεμένο». Πρόκειται για τη δεύτερη ανεξαρτοποίηση βουλευτή, μετά από αυτήν του βουλευτή Μεσσηνίας Κουκούτση, πριν από κάποιους μήνες. Με πάνω κάτω τις ιδίες αιτιάσεις, στις επιστολές ανεξαρτητοποίησης. Κάτι το οποίο υποδεικνύει ότι όντως υπάρχει μια «εσωτερική σύγκρουση». Εμείς μιλήσαμε με το Νίκο Μίχο για να του θέσουμε ερωτήσεις που νομίζουμε ότι πολλοί από τους αναγνώστες μας έχουν :

Στην επιστολή ανεξαρτοποίησης χρησιμοποίησατε κάποιους χαρακτηρισμούς. Αυτοί αφορούν και συναδέλφούς σας βουλευτές ;

Όχι, και κυρίως όχι τους αγωνιστές βουλευτές, τους ανθρώπους που δώσανε το αίμα τους μια ζωή στην ΧΑ και έκαναν έναν αγώνα τίμιο. Ο σεβασμός μου υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Και με το παραπάνω.

Τα όσα γράφετε, θυμίζουν τα όσα έχει αναφέρει και ο κ.Κουκούτσης.

Μην τα ταιριάζουμε. Ο καθένας έχει ευθύνη για τους δικούς του λόγους. Ο Κουκούτσης ο Δημήτρης έφυγε για προσωπικούς του λόγους και εγώ για προσωπικούς μου λόγους. Τώρα, εαν κάποιοι λόγοι ταιριάζανε, στο ελάχιστο ή και παραπάνω, είναι άλλο θέμα. Άλλα δεν έφυγα τυχαία μετά από 30 τόσα χρόνια από αυτό το κίνημα, από αυτό το κόμμα. Είχα δώσει όλη μου τη ζωή. Όχι μόνο εγώ και η δικοί μου άνθρωποι στην Εύβοια και τα παιδιά στην Τοπική και οι πάντες.

Για όλα αυτά τα οποία περιγράφετε, θεωρείται οι ευθύνες υπάρχουν σε ποιό επίπεδο εντός της ΧΑ;

Διαβάστε την δήλωση μου, δε χρειάζεται να τα αναφέρω ξανά. Ίσως επειδή κωλυσιέργησαν κάποιοι, έγιναν όλα αυτά. Εγώ απο ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να κάτσω άλλο, μίλησα με τους παλιούς μου συναγωνιστές και έφυγα. Τους έδειξα το σεβασμό μου, ξέρουν ποιος είμαι και εγώ ξέρω ποιοί είναι αυτοί που αξίζουν. Γιατί η Χρυσή Αυγή έχει ακόμη μέσα παιδιά που αξίζουν πάρα πολλά. Πραγματικά. Και γι’ αυτό είπα ότι όποιος πηγαίνει τώρα εκεί μέσα, πρέπει να τους σέβεται. Εγώ έχω τελειώσει, έχω φύγει. Δεν μιλάω εγωιστικά.

Υπήρξε καμία συγκεκριμένη αφορμή, κάποιο γεγονός για την απόφαση σας αυτή ή ήταν προϊόν μακρόχρονης σκέψης ;

Διάφορες αφορμές υπήρξαν. Έκανα υπομονή να δω πως θα πάνε τα πράγματα. Από ένα σημείο και μετά, αφού δε μου κόλλαγαν κάποια πράγματα σηκώθηκα και έφυγα. Δεν μπορούσα άλλο εκεί και τελείωσε. Χωρίς να τσακωθώ με κανέναν από τους βουλευτές, από στελέχη, από αγωνιστές της Χρυσής Αυγής. Γιατί τους αγωνιστές της τότε Χρυσής Αυγής τότε που ήμουν και εγώ, τους σεβόμουν και θα τους σέβομαι. Δεν μπορώ να μην τους σέβομαι όταν στο δρόμο είχαμε χύσει μαζί το αίμα μας.

Δηλαδή αναφέρεστε σε στελέχη που έχουν έρθει τον τελευταίο καιρό;

Για κάποιους αλεξιπτωτιστές  να το πούμε έτσι, κάποιους νεοεισερχόμενους. Ναι σε αυτούς. Που κρυβόντουσαν για κάποια χρόνια. Και κάποιους «παλιούς» που λείπανε 15 χρόνια όταν εμείς αφήναμε τα κοκαλάκια μας στους δρόμους και τώρα γίνανε «εξουσία» κι αυτοί. Εγώ πλέον έφυγα από το κόμμα, έχει τελειώσει για μένα, εκτός από  κάποιες αναμνήσεις που έχω από την παλιά Χρυσή Αυγή, με τους παλιούς, τους πρώην, τους αληθινούς συναγωνιστές που ήμασταν κάποτε μαζί. Με το άλλο κομμάτι εγώ έχω τελειώσει. Αλλά οφείλουν όσοι πλέον πάνε στη Χρυσή Αυγή να σεβαστούν αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί δεν είναι τυχαίοι. Έχουν δώσει πραγματικά το αίμα και τη ζωή τους. Και αποδείχτηκε αυτό με το πέρασμα των χρόνων. Άνθρωποι που στάθηκαν αξία στο κίνημα, με αξιοπρέπεια, με περηφάνεια, με το κεφάλι ψηλά. Εγώ έφυγα, αλλά αυτούς τους άνθρωπους πρέπει να τους προσέξουνε. Είναι αμαρτία, άνθρωποι που έχουν δώσει τη ζωή τους και έχουν χάσει τα πάντα αυτή τη στιγμή. Γιατί η Δίκη, που μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί, δεν ήταν τυχαία. Ούτε τυχαίο το γεγονός ότι όλων εμας, της πρώτης γενιάς, χάλασε η ζωή μας. Και το γνωρίζετε. Ποιός μπορεί να πάει κάπου, κάποιος από εμάς, να βρει μια δουλειά, να τον καλοδεχτούν ; Μόνο και μόνο επειδή ήταν κατηγορούμενος σε αυτή τη δική της Χρυσής Αυγής; ‘Εχει τελειώσει κατά κάποιο τρόπο η ζωή μας. Και δεν μπορώ να έρχονται τώρα κάποια σκουπίδια, κάποια σκουλήκια, κάποιοι ξεφτιλισμένοι άντρες και να βρίζουν τους ανθρώπους με τα «μαύρα», τους ανθρώπους με τα «μπράτσα». Αυτοί οι άνθρωποι έφεραν την Χρυσή Αυγή εδώ που είναι. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι κράτησαν τον Μιχαλολιάκο εκεί που τον κρατούσαν και χαμογελούσε. Και είχε το κεφάλι του ψηλά. Γιατί δεν τον πούλησαν αυτοί οι άνθρωποι. Όσο για τα σκουπίδια, τους ρουφιάνους, που γύρισαν να πουν για εμένα, το μόνο που έχω να πω είναι μακάρι να μπορούσε ένας απ’ αυτούς στο ελάχιστο να σταθεί στο κόμμα, στον αρχηγό του, και στους συναγωνιστές, όπως στάθηκα εγώ. Επειδή βγήκαν κάποιοι και μιλήσαν για …θέσεις! Ότι πήρα υπουργείο στην Ν.Δ. παρόλο που έχουμε κυβέρνηση Συ.Ριζ.Α. αλλά δεν είναι τυχαίες αυτές οι βρωμιές. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι κάθε ημέρα που θα περνάει θα δικαιώνομαι. Είμαι πολύ σίγουρος. Και να πω και κάτι άλλο σε αυτά τα υποχθόνια πλάσματα, αυτός τους τελευταίους: Ότι τον δύσκολο δρόμο τον πήρα εγώ. Εγώ έφυγα και είμαι μόνος μου στο πουθενά. Με δικαστήρια μπροστά μου.

Θα επηρεάσει αυτό την στάση σας στην περίφημη Δίκη;

Καθόλου. Όπως ήμουν, έτσι θα είμαι. Απέναντι σε αυτούς που μας κατηγόρησαν για προσωπικά τους οφέλη, σε μία δίκη-παρωδία. Έτσι θα σταθώ στους παλιούς μου συναγωνιστές. Θα είμαι δίπλα τους. Δεν υπήρξα ποτέ ρουφιάνος. Ούτε γλυφτης, ούτε και κόλακας, ό,τι έχω κάνει, το έχω κάνει μόνος μου. Με το σπαθί μου. Γιατί έτσι έμαθα από το σπίτι. Για μια αξιοπρέπεια έμαθα να ζω. Για τίποτα άλλο. Στο δικαστήριο, το ξαναλέω, θα σταθώ δίπλα τους. Και στο Νίκο τον Μιχαλολιάκο, ανεξαρτήτως διαφωνίας που υπήρξε και έφυγα, και στους παλαιούς μου συναγωνιστές. Δεν πουλιέμαι,  δεν έχω πουληθεί ποτέ. Αν ήταν να πουληθώ, θα είχα πουληθεί τότε που το πακέτο ήταν χοντρό. Τώρα πια δεν υπάρχει. Έχουν ηρεμήσει τα πάντα. Γι’αυτό και πλάκωσαν τώρα όλοι οι τυχαίοι! Στα δύσκολα που ήταν αυτοί οι άνθρωποι; Στα δύσκολα ήταν ο Μίχος, ο Λαγός, ο Παναγιώταρος, ο Κασιδιάρης, ο Γρέγος. Και όλα τα παιδιά με τα μαύρα, που ήταν από πίσω μας και δε μας πούλησαν. Όσοι ήταν να πουληθούν, πουλήθηκαν τότε.

Πλέον εσείς έχετε πολιτικό μέλλον ή θα πάτε σπίτι σας;

Εγώ θα συνεχίσω μέχρι να τελειώσει η κοινοβουλευτική περίοδος και μετά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έπειδή όλο το καλοκαίρι εγώ κουβάλαγα στάρια και καλαμπόκια στο μαγαζί μου με το φορτηγό, δουλεύαμε τα ξημερώματα της παραμονής της Παναγίας, οι διακοπές μου φέτος ήταν μόνο τρεις ημέρες. Δεν έχω πρόβλημα να δουλέψω, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δουλεύω, από το δημοτικό. Η παραίτησή μου από την Χρυσή Αυγή-τουλάχιστον για αυτούς που  θέλω να καταλάβουν- δεν με «βόλεψε». Με «ξεβολεψε». Με δικαστήρια μπροστά, και εκτός από την μεγάλη Δικη της «εγκληματικής οργάνωσης». Έχω και άλλα. Θα τελειώσω από βουλευτής και θα έχω και άλλα. Δεν κάθομαι έτσι, δεν βλέπω κανέναν για να παραμείνω βουλευτής. Δεν με ενδιαφέρει, δεν με ενδιέφερε. Και το γνωρίζετε πολύ καλά.

Θα ασχοληθείτε με την πολιτική εκτός της χρυσής Αυγής;

Ήδη είχα κάποιες προτάσεις από διάφορους ανθρώπους. Με πλησίασαν κάποιοι άνθρωποι, με τίμησαν με αυτά που μου είπαν. Τους ευχαρίστησα αλλά δεν έχω αυτό το σκοπό. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου σαν ορεξάτος εθνικιστής βουλευτής στο νομό μου. Θα κάνω μια περιοδεία στην Εύβοια να ευχαριστήσω τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε, που με ψήφισε από το 2012 έως το Σεπτέμβριο του 2015. Γιατί οφείλω να τους ευχαριστήσω. Θα κάνω την περιοδεία μου, θα σταθώ δίπλα τους μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου και μετά τελείωσε. Από εκεί και πέρα, αν αύριο ή σε τρεις μήνες γίνουν εκλογές, εγώ θα είμαι ξεκρέμαστος και θα είμαι εκτός. Τα λεω γι’αυτους που προσπάθησαν να βγάλουν χολή. Πρέπει να απαντήσω σε αυτούς.

Εδώ και καιρό υπήρχαν κάποιες φωνές που έλεγαν ότι η Χρυσή Αυγή, πρέπει να εξελιχθεί, για να ξεφύγει από το 7-8%

Φυσικά και πρέπει να εξελιχθεί. Με τους σωστούς ανθρώπους, καθαρούς ανθρώπους. Και τιμώντας αυτους που έφεραν τελικά μέχρι εδώ και την κράτησαν με όλα τα κυνηγητά Και τις διώξεις. Όλα τα κόμματα, ακόμη και τα παλιά, χρειάζονται σιγά-σιγά ανανέωση. Για να κρατηθούν, να ανεβάζουν τα ποσοστά τους, να γίνουν καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για την Χρυσή Αυγή. Κανείς δε λέει το αντίθετο. Το θέμα είναι το ποιοι θα μπουν μέσα.

Δεν πρόκειται δηλαδή για μια σύγκριση της «παλιάς Φρουράς» με αυτούς που θέλουν την εξέλιξη της Χρυσής Αυγής; Είναι κάτι άλλο;

Την εξέλιξη της Χρυσής Αυγής ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει, με το μυαλό του. Κάποιος παλιός συντηρητικός δεξιός που έβριζε όλους εμάς, μπορεί να πει ότι η Χρυσή Αυγή, χρειάζεται αυτό και αυτό. Εγώ είμαι κατά της παλιάς συντηρητικής Δεξιάς. Δεν μπορεί να με κρίνει αυτός, ούτε και τους άλλους που είχαν αγωνιστεί εκεί μέσα, από την στιγμή που ο ίδιος ήταν κρυμμένος και άμα του χτυπήσεις παλαμάκια κρύβεται πίσω από ένα καναπέ. Δεν έχει νόημα αυτός ο άνθρωπος να σχολιάσει ούτε εμένα, ούτε τους υπόλοιπους. Άνθρωποι που μας έβριζαν, λένε ότι πάμε πίσω την ΧΑ. Η ΧΑ θέλει ανανέωση, θέλει νέο αίμα, θέλει αιμα δυνατο να υποστηρίξει τους ανθρώπους που έχουν κάνει αγώνα και να προχωρήσουν όλοι μαζί εμπρός. Αλλά θέλει ανθρώπους καθαρούς. Το τονίζω. Οχι τομάρια.

Πως βλέπετε την πορεία της Χρυσής Αυγής από εδώ και πέρα;

Δεν θέλω να το σχολιάσω εγώ αυτό, γιατί έχω φύγει. Αυτό θα το δει κόσμος. Δεν θέλω να προβλέψω. Γνωρίζω πολλά πραγματα άλλα δεν θέλω. Ο κόσμος που είχε ψηφίσει την ΧΑ, θα κρίνει τη πορεία της. Εγώ πλέον δεν είμαι σε θέση να την κρίνω. Και αν κάνω κάποια σχόλια, θα τα κάνω σε κλειστό κύκλο και σε δικούς μου ανθρώπους. Ανοιχτά δεν μου πέφτει λόγος για να κρίνω την πορεία της. Καλό αγώνα στους παλιούς μου συναγωνιστές και καλό αγώνα σε μένα στο δρόμο που διάλεξα. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου στον νομό μου, ως ανεξάρτητος εθνικιστής και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και αυτόν που με στηρίζει στην επιλογή που έκανα. Γιατί ήταν απόφαση ζωής. Η πρώτη φουρνιά της ΧΑ φάνηκε στα δύσκολα. Όχι στα εύκολα. Τα εύκολα είναι τώρα. Είναι εύκολο για τους νεοεισερχόμενους. Για τους παλιούς συνεχίζουν τα δύσκολα.

One thought on “Ο Μίχος αντεπιτίθεται: “Σκουπίδια, σκουλήκια και ρουφιάνοι μπήκαν στη Χρυσή Αυγή” (συνέντευξη στην Ελεύθερη Ώρα)

  1. Pingback: ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ ??? | Blog: "ΕlaTora"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.