Η “σοβαρή Χρυσή Αυγή”: Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας Λάμπρος Χουλιαράς στη θέση του Μίχου

Ο Χουλιαράς (όρθιος) πίσω από Μιχαλολιάκο και Μίχο. Ο Μίχος δεν γελάει πια.

Όπως πλέον παραδέχτηκε ο ίδιος ο Μίχος, ο λόγος που εξωθήθηκε σε παραίτηση από τη Χρυσή Αυγή ήταν η “προαγωγή” του πρώην αστυνομικού διευθυντή Εύβοιας Λάμπρου Χουλιαρά σε υποψήφιο βουλευτή στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Ο Χουλιαράς έγινε αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας λίγο μετά το ξήλωμα του παλιού αστυνομικού διευθυντή Ευάγγελου Φλεβάρη, εξαιτίας της προκλητικής ανοχής του τελευταίου στη ναζιστική οργάνωση τις μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Χουλιαράς υποτίθεται ότι θα “καθάριζε τον κόπρο του Αυγείου”, αλλά τελικά η κάθαρση εξελίχθηκε σε τραγέλαφο αφού το 2016 αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο Χουλιαράς είναι υποστηρικτής της ναζιστικής συμμορίας, προαλειφόμενος μάλιστα για βουλευτής.

Την ιστορία αυτή θυμίζουμε σε αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώνοντας κείμενα από τοπικά ειδησεογραφικά σάιτ.

1. ΧΑΛΚΙΔΑ: ΕΦΟΔΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑΡΙΑ, ΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΗ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ), Eviazoom, 21/9/2013.

Έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα πραγματοποίησε η Αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα εχτές (20/9) τα μεσάνυχτα – Βρέθηκαν κοντάρια, ασπίδες, κράνη και συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα ενώ έγιναν και δεκάδες προσαγωγές – Παρών ήταν και ο Βουλευτής Νίκος Μίχος, ο οποίος απειλεί με μηνύσεις τα ΜΑΤ – Δείτε Φώτο και Βίντεο

Όλα ξεκίνησαν εχτές το απόγευμα, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους στην Χαλκίδα, με κράνη, κοντάρια και ασπίδες, ενώ την ίδια ώρα υπήρχε σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στην παραλία της Χαλκίδας.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση σήμανε συναγερμός και άμεσα έφθασαν στα γραφεία της Χ.Α διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα ερχόμενοι σε σύγκρουση με τους συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες.

Μέσα σε σκηνικό πολέμου συνελήφθησαν αρχικά 3 άτομα ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, κοντάρια και ασπίδες.

Στις 2.30 τα μεσάνυχτα η Αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία ήταν περικυκλωμένα από διμοιρίες των ΜΑΤ. Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα ενώ έγιναν και δεκάδες προσαγωγές.

Ο Βουλευτής της Χ.Α. Νίκος Μίχος ήταν παρών στα γραφεία καθόλη την διάρκεια των ελέγχων και μιλώντας στην eviazoom χαρακτήρισε παράνομες τις ενέργειες της Αστυνομίας κατηγορώντας τα ΜΑΤ για χρήση δακρυγόνων και άγριο ξυλοδαρμό. “Θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά.

————————-

2. Η ΕΛ.ΑΣ ΞΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ! – ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!, Eviazoom, 23/9/2013

Χρυσαυγίτες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι με ρόπαλα δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας μέχρι να έρθουν τα ΜΑΤ!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Εύβοιας Ευάγγελος Φλέβάρης, ο Διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας Παρασκευάς Γάτος, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας της Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός-σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου το βράδυ αλλά και όχι μόνο…

Με Απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας – Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση που έγινε τελικά στην Χαλκίδα, έγινε με δυνάμεις από την Αθήνα και όχι της περιοχής…

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι:

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους…

Έκλεισε τα μάτια ξανά ο 28χρονος Διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας και άφησε τους Χρυσαυγίτες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι με όπλα δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση! Οι ευθύνες που τον βαρύνουν είναι βαρύτατες και εκτός από την διαθεσιμότητα έπρεπε να υπάρχει και παραίτηση, κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει….

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Ευάγγελος Φλεβάρης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και αυτός μετά από απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

————————-

3. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λάμπρος Χουλιαράς νέος Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας! Βοηθός του ο πρώην Αστυνομικός Υποδιευθυντής του Αγίου Παντελεήμονα, Eviazoom, 12/4/2014

Ο Ευβοιώτης Λάμπρος Χουλιαράς στο τιμόνι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας…

Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, ο Λάμπρος Χουλιαράς μετακινήθηκε από την Δ΄Αστυνομική Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής, που ήταν αστυνομικός διευθυντής, στην περιφερειακή Αστυνομική Διευθυνση Στερεάς Ελλάδας, ως Αστυνομικός Διευθυντής τάξης Εύβοιας.

Επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, μετακινήθηκε ο Υποδιευθυντής του Αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, Ευάγγελος Λεμπιδάκης, ως βοηθός του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Εύβοιας, κ. Χουλιάρα.

Αλλάζουν τα πάντα στην ΕΛ.ΑΣ με την αναδιάρθρωση και οι Αστυνομικοί Διευθυντές, θα λέγονται πλέον Αστυνομικοί Διευθυντές Τάξης, ενώ καταργούνται πολλά αστυνομικά τμήματα.

Επίσης καταργούνται οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές και η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας θα υπάγεται ολοκληρωτικά στην περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία.

Επίσης, το αστυνομικό τμήμα συγχωνεύεται με την Τροχαία και την Τουριστική Αστυνομία και μόνο η Ασφάλεια θα είναι ξεχωριστή υπηρεσία.

Στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, θα υπάρχουν δύο γενικοί, ο Ταξίαρχος Κώστας Νικολάου υπέυθυνος για την Τάξη και ο Ταξίαρχος Στέφανος Λουλακούδης υπεύθυνος στην Ασφάλεια.

Όσον αφορά τον Κώστα Λάμπρου, ο οποίος διετέλεσε Αστυνομικός Διεύθυντής Εύβοιας για 6 μήνες, παραμένει στην Εύβοια και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες θα αναλάβει Διοικητής στο Αστυνομικό τμήμα ή στην Ασφάλεια Χαλκίδας.

————————-

4. Αποκάλυψη: Στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Λάμπρος Χουλιαράς – Δείτε τον να τραγουδάει τον ύμνο της οργάνωσης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ), Eviazoom, 20/6/2016

Αποκάλυψη: Στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Λάμπρος Χουλιαράς - Δείτε τον να τραγουδάει τον ύμνο της οργάνωσης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον καλύτερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που μιλούσαν για «στενές σχέσεις» του μέχρι πρότινος -προ διετίας- Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας και της Χρυσής Αυγής! Όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr, ο Λάμπρος Χουλιαράς έδωσε δυναμικό παρών στην Σαββατιάτικη εκδήλωση (18-06-2016) της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο “Lucy Hotel” στη Χαλκίδα, φωνάζοντας μάλιστα συνθήματα και τραγουδώντας τον ύμνο της οργάνωσης, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί…

Ο Λάμπρος Χουλιαράς που διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας το 2014, προήχθη στο βαθμό του Ταξίαρχου και αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016.

Οι «στενές σχέσεις» του Λάμπρου Χουλιαρά με την Χρυσή Αυγή άρχισαν να γίνονται επίσημα γνωστές από μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο στο site της οργάνωσης που έδειχνε τον ίδιο να παρακολουθεί το συνέδριο της ΧΑ.

Αποκάλυψη: Στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Λάμπρος Χουλιαράς - Δείτε τον να τραγουδάει τον ύμνο της οργάνωσης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ωστόσο όλα αποκαλύφθηκαν στην Σαββατιάτικη εκδήλωση (18-06-2016) της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα, όπου ο Λάμπρος Χουλιαράς έδωσε δυναμικό παρών φωνάζοντας μάλιστα συνθήματα και τραγουδώντας τον ύμνο της οργάνωσης!

Ο Λάμπρος Χουλιαράς που έχει υπηρετήσει και παλαιότερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας ως Υποδιευθυντής, κατάφερε και έγινε Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας τον Απρίλιο του 2014, όταν αντικατέστησε τον Ευάγγελο Φλεβάρη, ο οποίος μάλιστα μαζί με τον τότε Διοικητή Ασφάλειας Χαλκίδας, Παρασκευά Γάτο είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για τα όσα είχαν διαδραματιστεί την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπου υπήρχαν Χρυσαυγίτες με ρόπαλα κλπ, χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου. Άμεσα είχαν σπεύσει στα γραφεία της Χ.Α διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα ερχόμενοι σε σύγκρουση με τους συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες. (δείτε ΕΔΩ)

Μάλιστα τότε είχαν παραιτηθεί ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης.

Ο Λάμπρος Χουλιαράς αποτέλεσε παρελθόν από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας τον Δεκέμβριο του 2014, όταν μετακινήθηκε εκτάκτως στην Δυτική Αττική μετά από απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από ένορκη διοικητική εξέταση που είχε διαταχθεί για λάθους χειρισμούς στην υπόθεση με την φρικιαστική ληστεία με το σίδερο σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στα Νέα Στύρα. Είχε χρεωθεί στον Λ. Χουλιαρά ότι το περιστατικό είχε δηλωθεί ως κλοπή και όχι ως ληστεία στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στην Εύβοια είχε καταφθάσει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησε έρευνα ώστε να αποδοθούν ευθύνες. (δείτε ΕΔΩ)

Επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και ΕΔΕ

Επίσης το 2014 και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για την σχέση αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, επισκέφθηκε μαζί με τον τότε υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Απόστολο Γκλέτσο, την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, όπου συναντήθηκαν και με τον τότε Διοικητή της Τροχαίας Χαλκίδας, Κώστα Αργύρη, σημερινό Βοηθό Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. (δείτε ΕΔΩ)

2 thoughts on “Η “σοβαρή Χρυσή Αυγή”: Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας Λάμπρος Χουλιαράς στη θέση του Μίχου

  1. Pingback: Έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα – Libération Popular

  2. Pingback: Αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή και η Αλεξάνδρα Μπάρου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφια ευρωβουλευτής – Libération Popular

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.