Η Χρυσή Αυγή στον “Καιάδα” του σατανισμού

(Κείμενο: Αλέξανδρος Κόντης, RealNews, 24/9/2017)

Βαθύ ρήγμα στις τάξεις των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής έχει επιφέρει το νέο μουσικό άλμπουμ του βουλευτη της οργάνωσης Γιώργου Γερμενή. Πρόκειται για το άλμπουμ με τον τίτλο “Lucitherion” του συγκροτήματος Naer Mataron, στο οποίο ο Γερμενής με το ψευδώνυμο “Καιάδας”, παίζει μπάσο και κάνει φωνητικά. Η νέα δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017 και έχει προφανείς σατανιστικές αναφορές, οι οποίες έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών που έδωσαν την ψήφο τους στη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι απαιτούν ακόμα και την εκδίωξη του βουλευτή από την οργάνωση.

“Prometheus Satanas”

Χαρακτηριστικό του ύφους του νέου άλμπουμ του Γερμενή είναι το εξώφυλλό του, όπου απεικονίζονται ανάποδοι σταυροί, κέρατα και γράμματα του εβραϊκού αλφαβήτου. Παρόμοια αίσθηση προκαλούν και οι τίτλοι των τραγουδιών του συγκροτήματος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα το “Prometheus Satanas”. Το αντιχριστιανικό ύφος προβάλλεται και από τον ίδιο τον Γ. Γερμενή. Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, το οποίο φέρει τον τίτλο “Άγιος ο Δράκοντας”, ο Γερμενής εμφανίζεται να φορά ένα περιδέραιο με την πεντάλφα, να ερμηνεύει το μουσικό κομμάτι ανάμεσα σε ανάποδους σταυρούς, φέροντας παράλληλα βαρύ μέικ-απ…

Ο 39χρονος σήμερα Γ. Γερμενής είναι βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στην Περιφέρεια της Β’ Αθηνών από το 2012. Σε πολύ νεαρή ηλικία, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ίδρυσε το συγκρότημα Naer Mataron, το οποίο είναι δημοφιλές μεταξύ των οπαδών της αντιχριστιανικής μουσικής. Μάλιστα, λόγω της κυκλοφορίας του νέου του άλμπουμ, το συγκρότημα του «Καιάδα» έχει ήδη δώσει συναυλία στη Φινλανδία στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ενώ, όπως ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα τους, οι Naer Mataron πρόκειται να εμφανιστούν και τον Δεκέμβριο στο Κίεβο της Ουκρανίας. Επίσης, σε πολύ νεαρή ηλικία ο Γερμενής εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή. Επρόκειτο βέβαια για την περίοδο που η οργάνωση δεν είχε εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αλλά κινούνταν στο περιθώριο, χωρίς να καλύπτει την ακραία ναζιστική της ιδεολογία.

«Δεν ξαναψηφίζουμε»

Πλέον, οι νέοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως έχουν ενοχληθεί ιδιαίτερα από τη μακροχρόνια ενασχόληση του Γερμενή με αυτό το είδος μουσικής, καθώς θεωρούν ότι η ιδιότητα του βουλευτή δεν αρμόζει σε έναν άνθρωπο που προβάλλει σατανιστικά σύμβολα. Το καινούργιο βίντεο κλιπ του Γερμενή στο YouTube έχει γεμίσει με σχόλια όπως: «Εξω από τη Χρυσή Αυγή, δεν έχεις θέση εδώ εσύ σατανιστή», «Εμείς που στηρίξαμε τη Χρυσή Αυγή απέχουμε, ζήτω η Παναγία και ο Χριστός», «Σε περίπτωση που δεν κάνεις πέρα, δεν ξαναψηφίζουμε Χρυσή Αυγή», κ.λπ.

Οι απόψεις αυτές, όμως, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που αξιοποιείται ο «Καιάδας» από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο. Στη Βουλή, ο Γερμενής έχει αξιοποιηθεί στον έπακρον, καθώς είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ερευνας και Τεχνολογίας. Η εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής σε κοινοβουλευτικές επιτροπές βαρύνουσας σημασίας από τον «καλλιτέχνη» της αντιχριστιανικής μουσικής δεν φαντάζει περίεργη σε όσους γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει τα στελέχη του ο αρχηγός της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος. Υπενθυμίζεται πως ο Γερμενής έγινε γνωστός στο πανελλήνιο την εκλογική βραδιά της 6ης Μαΐου του 2012, όταν οι ψηφοφόροι είχαν στείλει για πρώτη φορά την οργάνωση στη Βουλή. Επρόκειτο για τον άνθρωπο, ο οποίος είχε διατάξει τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι κατά την είσοδο του Μιχαλολιάκου σε αίθουσα Τύπου, ξεσηκώνοντας σφοδρές αντιδράσεις. Παρά τις νέες αντιδράσεις που προκαλεί η επανεμφάνισή του με το συγκρότημά του, εκτιμάται ότι ο Γερμενής δύσκολα θα απομακρυνθεί από τη Χρυσή Αυγή, καθώς είναι παλαιό στέλεχος της οργάνωσης και ιδιαίτερα πιστός στον αρχηγό της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος είναι κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν αποκαλυφθεί δείχνουν την εμπλοκή του σε βίαιες ενέργειες. “Τον σκότωσε στο ξύλο ο Καιάδας. Ο Καιάδας τον είχε ξαπλώσει από τις μπουνιές και του πάταγε το κεφάλι κάτω”. “Και μπράβο του, έτσι λίγο να θυμηθεί και τα παλιά ο Καιάδας. Ξέρεις…”, συζητούν δύο χρυσαυγίτες σε διάλογο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κόντη στη σημερινή RealNews.

2 thoughts on “Η Χρυσή Αυγή στον “Καιάδα” του σατανισμού

  1. Pingback: Οι ευθύνες του αρχιεπισκόπου Λιάπη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  2. Pingback: “Satanic” Statues and the Priapic Model of Masculinity: From Ancient Phallic Symbolism to Modern Fascist Rape Culture – Daniel K. Buntovnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.