Η ένοχη σιωπή της Χρυσής Αυγής για το βίντεο

Όποιος δει το βίντεο κατανοεί τον λόγο που οι ναζιστές έχουν εξαφανιστεί από τη δίκη τους.

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 19/9/2017)

Ούτε λέξη δεν βρήκε να πει η Χρυσή Αυγή για το αποκαλυπτικό βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.» και από χτες το πρωί αναπαράγεται συνεχώς σε ραδιόφωνα, κανάλια και στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο αυτό εμφανίζεται η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης να ομολογεί όσα της καταλογίζει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο την παρέπεμψε με βαριές κατηγορίες στο κακουργιοδικείο.

Εμφανίζονται ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Παππάς, ο Παναγιώταρος και οι «πυρηνάρχες» τους να ομολογούν κυνικά τα πάντα: ότι είναι αντίθετοι με τη δημοκρατία, ότι δεν ορκίστηκαν στο Σύνταγμα, ότι θέλουν να καταλύσουν το πολίτευμα, ότι χρησιμοποιούν τη βία, ότι έγιναν βουλευτές για να έχουν ασυλία, ότι δρουν στο σκοτάδι, ότι δεν είναι κόμμα, αλλά «φάλαγγα» με στρατιωτική δομή, ότι τα μέλη τους είναι ναζιστές και μαχαιροβγάλτες, ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και η ηγεσία.

Οποιος δει το βίντεο κατανοεί τον λόγο που οι ναζιστές έχουν εξαφανιστεί από τη δίκη τους. Απλώς δεν έχουν καμιά εξήγηση να δώσουν για όλες αυτές τις δημόσιες παραδοχές της δράσης τους.

Το μόνο που σκέφτηκαν ως «απάντηση» στο βίντεο οι χρυσαυγίτες ήταν να κινητοποιήσουν τα γνωστά ναζιστικά τρολ, προκειμένου να συκοφαντήσουν και κυρίως να απειλήσουν την εφημερίδα μας.

Πρόκειται για μια ακόμα έμμεση ομολογία ενοχής, που θυμίζει σε όλους ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κανονικό κόμμα, αλλά με οργάνωση του άρθρου 187.1 του Ποινικού Κώδικα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.