Ένας καλός φίλος της Χρυσής Αυγής πίσω από το μακελειό στη Σάρλοτσβιλ

Οι «πολιτοφυλακές» των νεοναζί ξεχύθηκαν πάνοπλες στους δρόμους | EPA / VIRGINIA STATE POLICE.

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 14/8/2017)

Με μεγάλο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της παρουσίασε χτες η Χρυσή Αυγή την αιματηρή επίδειξη των ομοϊδεατών της στις ΗΠΑ.

Φρόντισε βέβαια να αποδώσει τη βία στους αντιφασίστες, αλλά δεν έκρυψε την περηφάνια της που «οι ομάδες περιφρούρησης της εθνικιστικής πορείας έτρεψαν σε φυγή τους antifa, ενώ στους δρόμους της Βιρτζίνια έκαναν την εμφάνισή τους μέλη των τοπικών ομάδων πολιτοφυλακής (militia) εξοπλισμένα με πολεμικά τυφέκια».

Το μόνο που φρόντισε κατά το συνήθειό της να κρύψει επιμελώς η Χρυσή Αυγή ήταν το γεγονός ότι κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της διαδήλωσης των ακροδεξιών και στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν έπαιξε ένας παλιός της γνώριμος, τον οποίο μάλιστα ο Μιχαλολιάκος έχει υποδεχτεί με κάθε επισημότητα στο γραφείο του στην ελληνική Βουλή.

Ο Μάθιου Χάιμπαχ με τον Παππά Ο Μάθιου Χάιμπαχ με τον Παππά.

Πρόκειται για τον 26χρονο νεοναζί Μάθιου Χάιμπαχ, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ιντιανάπολις Σταρ», ήταν εκείνος που οργάνωσε τη συγκέντρωση και προσήλθε με πολεμικό κράνος και σωματοφύλακες, έδωσε μάλιστα την εντολή της επίθεσης.

Ηταν επικεφαλής μιας ομάδας νεοναζί της οργάνωσής του (Traditionalist Worker party) και ήταν εκείνος που διέταξε να επιτεθεί η οργάνωσή του στους φραγμούς που είχε στήσει η αστυνομία για να διαχωριστούν οι ακροδεξιοί από τους αντιφασίστες.

Μετά τον θάνατο ενός διαδηλωτή από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες, τόσο ο Χάιμπαχ όσο και ο Τζεφ Σεπ της οργάνωσης National Socialist Movement δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τον οδηγό και χαρακτήρισαν «ατυχές» το συμβάν. Την ίδια διατύπωση χρησιμοποιεί και η Χρυσή Αυγή.

Στενές σχέσεις

Ο Μάθιου Χάιμπαχ, επικεφαλής Τάγματος Εφόδου της οργάνωσής του στο Σάρλοτσβιλ, δεξιά: Ο Μάθιου Χάιμπαχ στη Βουλή με τον Μιχαλολιάκο Ο Μάθιου Χάιμπαχ, επικεφαλής Τάγματος Εφόδου της οργάνωσής του στο Σάρλοτσβιλ, δεξιά: Ο Μάθιου Χάιμπαχ στη Βουλή με τον Μιχαλολιάκο.

Γεγονός είναι ότι ο Χάιμπαχ διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή («Εφ.Συν.», 12.8.2016). Οταν βέβαια αποκαλύφθηκε από ρεπορτάζ του Αλέξανδου Κόντη στη «Real News» η συνάντησή του με τον Μιχαλολιάκο, η ναζιστική οργάνωση έσπευσε να δηλώσει ότι πρόκειται για «έναν υπερδραστήριο εθνικιστή στην Αμερική που μάχεται για την Πατρίδα και τη φυλή του. Εχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είναι συνεπής οικογενειάρχης».

Ο Αμερικανός νεοναζί με τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεώργιο Επιτήδειο σε εκδήλωση της ελληνικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη Ο Αμερικανός νεοναζί με τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεώργιο Επιτήδειο σε εκδήλωση της ελληνικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χάιμπαχ είναι γνωστός νεοναζί και φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν νέο Ντέιβιντ Ντιουκ. Ειρωνεύεται δημόσια τους αριστερούς που δεν χρησιμοποιούν βία, ενώ πολύ πρόσφατα δικάστηκε για άσκηση βίας εναντίον μιας γυναίκας που διαδήλωνε ειρηνικά κατά του ρατσισμού.

Και βέβαια ο ίδιος στην ιστοσελίδα του (http://www.tradyouth.org) περηφανεύεται που το «κόμμα» του έχει στενούς δεσμούς με την ελληνική οργάνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.