Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν στο εκλογικό κέντρο στο Κερατσίνι (25/1/2015)

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά όσον αφορά τη δίκη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10/7/2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με κατηγορούμενους τους χρυσαυγίτες Θεοδ. Κολιογιάννη και Εμμ. Παπαδάκη όσον αφορά επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι τη μέρα των εκλογών (25/1/2015):

Αντιφασιστική Συγκέντρωση – Δευτέρα 10 Ιούλη, 8.30πμ, Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5 και Φίλωνος)

Στις 10 Ιούλη εκδικάζεται στα δικαστήρια Πειραιά η υπόθεση της επίθεσης του τάγματος εφόδου Πειραιά σε εκλογικό κέντρο στο Κερατσίνι,ανήμερα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Το συγκεκριμένο τάγμα εφόδου, που από νωρίς το πρωί τριγυρνούσε στα εκλογικά κέντρα του Πειραιά, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει κόσμο του αντιφασιστικού κινήματος και της Αριστεράς, επέλεξε να επιτεθεί και να τραυματίσει αγωνιστές έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και στο οποίο φοιτούσε ως μαθητής. Μετά από την κατακραυγή του κόσμου που βρισκόταν εκεί, αναγκάστηκε η αστυνομία να προχωρήσει σε δύο προσαγωγές μελών του τάγματος εφόδου (γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά), οι οποίοι και θα κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τη Δευτέρα.

Σε μια περίοδο όπου στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχώς αποκαλύπτεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής συμμορίας, η προσπάθεια για να τους φράξουμε το δρόμο και τις γειτονιές είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το αντιφασιστικό κίνημα που δίνει τη μάχη στο πλευρό των θυμάτων και της Πολιτικης Αγωγής μέσα στα δικαστήρια, έχει καταφέρει να ακυρώνει συνάξεις των νεοναζί και να βάζει φρένο στις ρατσιστικές επιθέσεις, όπως έδειξαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στον Ασπρόπυργο.

Παράλληλα χρειάζεται να μπει επιτακτικά το ζήτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που λειτουργούν ως ορμητήρια των φασιστικών τους επιθέσεων. Η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, χρειάζεται να απλωθεί παντού. Η θέση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε στη βουλή, ούτε στις γειτονιές, ούτε στα σχολεία, είναι στη φυλακή.

Καλούμε τα συνδικάτα, την αριστερά, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα του Πειραιά, να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 10 Ιούλη, στις 8.30πμ, στα Δικαστήρια του Πειραιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.