Δίκη Σκορδέλη: Κατέθεσε ο Αφγανός που μαχαιρώθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το 2011

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα, Παρασκευή 7/7/2017, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ο Αφγανός μετανάστης που έπεσε θύμα επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Θέμιδα Σκορδέλη στις 16/9/2011.

Η δίκη ξεκίνησε με απόντες τους τρεις κατηγορούμενους (εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης), μετά από δεκάδες αναβολές, παρόλες τις προσπάθειες τις υπεράσπισης για εκ νέου καθυστέρηση με πρόσχημα το ζήτημα της διερμηνείας.

Η περιγραφή της επίθεσης από ομάδα 15 ατόμων, με τη Σκορδέλη να δίνει τις εντολές, ήταν ανατριχιαστική, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η υπόθεση δικάζεται ως πλημμέλημα, τη στιγμή που ο μετανάστης δέχτηκε δύο χτυπήματα με σιδερένιο αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα και δίπλα στην καρδιά. Ο μάρτυρας ταυτοποίησε τους δράστες τής σε βάρος του επίθεσης στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων (Θέμις-Ευαγγελία Σκορδέλη, Ιωάννης Λουκιανός, Γεώργιος Μαρκουλάκης).

Εκτός του θύματος, κατέθεσαν οι μάρτυρες της πολιτικής αγωγής Πέτρος Κωνσταντίνου, Ελένη Πορτάλιου και Γεώργιος Κόρρας, καθώς και ο αστυνομικός ο οποίος προσήγαγε τον Μαρκουλάκη που είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Αφγανό μετανάστη.

Η δίκη θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 10/7 (Ευελπίδων, κτίριο 13, αιθ. 3), με τα αναγνωστέα έγγραφα, την πρόταση του εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.