Στο εδώλιο η Σκορδέλη για την επίθεση χρυσαυγίτικου τάγματος σε Αφγανούς μετανάστες

Στο εδώλιο θα καθίσει αύριο, Πέμπτη 22/6/2017, η Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υπόδικη στη δίκη της ΧΑ για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για την επίθεση τάγματος εφόδου κατά Αφγανών μεταναστών στις 16/9/2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Η δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του Α’ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (κτίριο 2, αίθουσα 3, πινάκιο 6). Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι 3 χρυσαυγίτες (Σκορδέλη Θέμις-Ευαγγελία, Μαρκουλάκης Γεώργιος, Λουκιανός Ιωάννης) κατηγορούμενοι είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή. Θυμίζουμε ότι η Σκορδέλη καταδικάστηκε πρόσφατα και για την επίθεση στο κλιμάκιο του συνδυασμού “Ελεύθερη Αττική” του Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010.

Ακολουθεί η περιγραφή της επίθεσης και σχετικά στοιχεία της δικογραφίας όπως αυτά παρατίθενται στο από 19/02/2014 πόρισμα των εφετών ανακριτριών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής:

“Με το 1046/2/151 -γ/17-9-2011 διαβιβαστικό έγγραφο του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών απεστάλησαν συνοδεία α) η Θέμις-Ευαγγελία ΣΚΟΡΔΕΛΗ του Κωνσταντίνου-Παναγιώτη, β) ο Ιωάννης ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ του Ηλία και γ) ο Γεώργιος ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ του Λουκά, οι οποίοι, με ομάδα δεκαπέντε (15) περίπου ατόμων, διερχόμενοι από την οδό Περγάμου, στο ύψος του οικοδομικού αριθμού 23, επιτέθηκαν στους ευρισκόμενους στο σημείο αυτό αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν και με κλωτσιές, χτύπησαν τον ένα εξ αυτών (Mohammadi Mohammad Ali) και το Raza Mohammad, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ στη συνέχεια, επιτέθηκαν στο Rahimi Ali, τον οποίο χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του καθώς και με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντάς τον στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Για τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις έχουν ήδη παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι ενώπιον του αρμοδίου ποινικού δικαστηρίου”.

Για περισσότερα δείτε εδώ: Υπόθεση Σκορδέλη, κλπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.