Μάγδα Φύσσα: «Είδα το μίσος στο πρόσωπό του»

Ο Βυζάντιος Παυλίδης (κόκκινο πλαίσιο) στο πλευρό του περιφερειάρχη του, Ι. Λαγού, κατά τη ναζιστική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σχιστό (Φεβρουάριος 2016).

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 21/6/2017)

Kαταδικάστηκε χθες ενώπιον του Ζ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ο χρυσαυγίτης που επιδόθηκε σε χυδαιότητες σε βάρος της Μάγδας Φύσσα και προσέβαλε τη μνήμη του δολοφονημένου από την οργάνωσή του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, ο Βυζάντιος Παυλίδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή για λόγω και έργω εξύβριση και προσβολή μνήμης νεκρού, για τη δράση του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Εφετείο (14/2/2017) όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οπως κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα, ο Παυλίδης στράφηκε προς το μέρος της και εκτόξευσε χυδαίες ύβρεις εναντίον της, όπως «τι θες μωρή, πουτάνα, κι έρχεσαι εδώ συνέχεια (σ.σ. στη δίκη);», ενώ φώναξε «πού είναι ο Παύλος ο γαμιόλης σου», προχωρώντας και σε χυδαίες χειρονομίες.

Βυζάντιος Παυλίδης (στο κόκκινο πλαίσιο) Ο Βυζάντιος Παυλίδης στα επεισόδια του Εφετείου (14/2/2017).

«Οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το παρατεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα. Ηταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι», είπε η Μάγδα Φύσσα και επισήμανε ότι «σκοπός τους είναι να φύγει η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

Φυσικά, ο Παυλίδης κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πήγε να πάρει το κασκόλ του και να φύγει, ενώ χρησιμοποίησε και τους γνωστούς ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής περί «συρραφών», αναφερόμενος στο σχετικό βίντεο από τα γεγονότα στο Εφετείο.

Ντοκουμέντα

Αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε. Και βέβαια ο Παυλίδης δεν ήταν ένας «περαστικός» από το κακουργιοδικείο όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή.

Βυζάντιος Παυλίδης (στο κόκκινο πλαίσιο) Ο Παυλίδης με χρυσαυγίτες της περιφέρειας του Πειραιά.

Οπως αποδεικνύεται και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι οργανωμένος χρυσαυγίτης που δραστηριοποιείται στον Πειραιά.

Στην περιφέρεια δηλαδή του Λαγού, του υπεύθυνου για τη δράση των ταγμάτων εφόδου που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Βυζάντιος Παυλίδης (στο κόκκινο πλαίσιο) Ο Παυλίδης πίσω από τον πυρηνάρχη Περάματος Π. Μουλιανάκη και τον πυρηνάρχη Πειραιά Σ. Δεβελέκο.

Οι χυδαιότητες του Παυλίδη έρχονται να προστεθούν στις αντίστοιχες του βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Χρήστου Χατζησάββα, ο οποίος επίσης έβριζε (Αύγουστος 2016) τον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα στο Facebook, αποκαλώντας τον «πουτανόσπερμα».

Παρ’ όλο λοιπόν που οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τη δολοφονία και να τη φορτώσουν μόνο στον Ρουπακιά, σε κάθε ευκαιρία προδίδουν όχι μόνο τη σχέση τους με το έγκλημα αλλά και το μίσος τους για τον Φύσσα και την οικογένειά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.