Εγκληματίες οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής [1/6/2017]

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 2/6/2017)

Με την εξέταση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη από την υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε χθες η δίκη, η οποία έφτασε στην 159η συνεδρίαση. Ο Γ. Καμίνης επέμεινε σε όσα κατέθεσε κατά την προηγούμενη δικάσιμο, όπου είχε εξηγήσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, και τόνισε ότι «ταυτίζεται η ηγετική ομάδα του κόμματος και της εγκληματικής οργάνωσης. Κυρίως δηλαδή: Μιχαλολιάκος, Παναγιώταρος, Μίχος, Κασιδιάρης, Λαγός. Οι λοιποί θεωρώ ότι δεν μπορεί να μην ξέρουν».

Είπε ακόμα ότι η Χρυσή Αυγή παραβιάζει τον νόμο διαρκώς και συστηματικά, ενώ όταν ρωτήθηκε από την υπεράσπιση πώς θεωρεί ότι υπάρχει ιεραρχία και οργάνωση, απάντησε: «Οταν βλέπεις δημόσια εκδήλωση τέτοιας βιαιότητας. Συγκλίνουν τα πάντα σε αυτό το συμπέρασμα. Η δολοφονία Φύσσα. Είναι όλα ψηφίδες που συνθέτουν ένα μωσαϊκό».

Ο Γ. Καμίνης επανέλαβε ακόμα τα γεγονότα της επίθεσης που δέχτηκε από τον Γερμενή στον κόμβο αλληλοβοήθειας του δήμου, κατά την οποία ο χρυσαυγίτης βουλευτής χτύπησε ένα κοριτσάκι. «Εγώ εκείνη την ώρα είδα το κοριτσάκι να πισωπατάει» είπε, προσθέτοντας ότι υπήρχαν και συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες οι οποίοι είχαν την πρόθεση να έρθουν σώμα με σώμα με την αστυνομία.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε από την υπεράσπιση για το αν καλούνται στον ρ/σ «9.84» εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «δεν ελέγχω τη δουλειά των εργαζομένων του 9.84. Το Δ.Σ. του 9.84 προφανώς κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και εγώ δεν παρεμβαίνω στο έργο τους».

Μηχανοκίνητο τάγμα

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του δημάρχου, στο βήμα ανέβηκε ο δικηγόρος Ιωάννης Καρδαράς, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, ο οποίος κατέθεσε για την οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε από μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αποτελούμενο από 15 μοτοσικλέτες, ανήμερα των εκλογών της 17/6/2012 στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά.

Οπως κατέθεσε, οι χρυσαυγίτες φώναξαν «κομμούνια, θα πεθάνετε, ήρθε η ώρα σας» και άρχισαν να βιαιοπραγούν στον χώρο και να προπηλακίζουν τους συγκεντρωμένους, ενώ αυτός που έδινε παραγγέλματα χτύπησε δύο φορές τον μάρτυρα, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στα τραπεζοκαθίσματα. Και όλα αυτά κάτω από το βλέμμα ομάδας ΔΙΑΣ που δεν παρενέβη. «Για δευτερόλεπτα χάθηκα. Οταν συνήλθα τον άκουσα που είπε “απεμπλοκή”» ανέφερε ο κ. Καρδαράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.