Χρυσή Αυγή για υποψήφιους βουλευτές της: “γραφικός” ο Μπέλλος, “ανισόρροπος” ο Πλωμαρίτης

Ο Πλωμαρίτης πίσω από Κασιδιάρη και Ρήγα, Πλέον βαφτίζεται “ανισόρροπος”…

Η συνεχής απόδειξη του κατηγορητηρίου μέσα από τις μαρτυρικες καταθέσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής οδηγεί πλέον την υπεράσπιση της ναζιστικής οργάνωσης σε πλήρη αποστασιοποίηση από τα μεσαία και κατώτερα στελέχη της.

Μέσα σε δύο δικασίμους, οι υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκαν σε δύο υποψήφιους βουλευτές της, τον Φώτιο Μπέλλο και τον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, με απόλυτα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Όσον αφορά τον Μπέλλο, υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία, η υπεράσπιση υιοθέτησε και αναπαρήγαγε με λαιμαργία τον χαρακτηρισμό “γραφικός” που του απέδωσε ο μάρτυρας Γεωργακόπουλος, αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και αστυνομικός διευθυντής στη Μεσσηνία τα έτη 2012-2013. Το έτος 2012, ο Μπέλλος διαφήμιζε τη συγκρότηση “ταγμάτων ασφαλείας” της Χρυσής Αυγής που θα υποκαθιστούσαν την αστυνομία στη Μεσσηνία. Όταν βέβαια ο Γεωργακόπουλος ρωτήθηκε τι εκτίμηση έχει σήμερα για τον Μπέλλο – ήδη προφυλακισμένο για τη δολοφονία του γυμναστή στους Αμπελόκηπους – τον αποκάλεσε πλέον “επικίνδυνο”. Αυτό προτίμησε να το “ξεχάσει” η υπεράσπιση η οποία καμάρωνε τον χαρακτηρισμό “γραφικός” για τον πρώην υποψήφιο βουλευτή της οργάνωσης.

Εδώ ο Μπέλλος υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας τον Μάιο του 2012. Και διηγιώντας τα να κλαίς…

Όσον αφορά τον Πλωμαρίτη, το άδεισμα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Οι υπερασπιστές αμφισβήτησαν τη στελεχιακή του ιδιότητα, λέγοντας ότι αυτός “αυθαίρετα” τύπωσε κάρτα με την ιδιότητά του ως υποψήφιου βουλευτή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής! Και στη συνέχεια, τον ζωγράφισαν με τα χειρότερα χρώματα, περιγράφοντας έναν άνθρωπο αγράμματο, χωρίς ιδεολογική συγκρότηση και εν τέλει “ανισόρροπο”, όπως αποκάλεσε τον Πλωμαρίτη ο συνήγορος υπεράσπισης του Λαγού.

Ο Πλωμαρίτης την εποχή που ήταν υποψήφιος βουλευτής τον Μάιο του 2012.

Αν αυτή είναι η εικόνα της υπεράσπισης σ’ αυτή τη φάση της δίκης, ΠΡΙΝ δηλαδή τη γνωστοποίηση στο δικαστήριο των αναγνωστέων εγγράφων, δεν δυσκολεύεται να φανταστεί κανείς το μέγεθος του αδειάσματος που θα υποστούν στην επόμενη φάση της τα μέλη και κατώτερα στελέχη της οργάνωσης που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί των δολοφονικών επιθέσεων.

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι διατεθειμένη να πετάξει στα σκουπίδια τα μέχρι χτες “αξιόλογα στελέχη” της, διαβάλλοντάς τα πλέον ως γραφικούς και ανισόρροπους, αν αυτό σημαίνει τη σωτηρία του Αρχηγού και της ηγετικής κλίκας γύρω του. Αυτό είναι το δίδαγμα των δύο τελευταίων δικασίμων της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης. Και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

2 thoughts on “Χρυσή Αυγή για υποψήφιους βουλευτές της: “γραφικός” ο Μπέλλος, “ανισόρροπος” ο Πλωμαρίτης

  1. Pingback: 12 μήνες φυλακή σε χρυσαυγίτη: "Να κάνουμε με το δέρμα κανά λαμπατέρ"

  2. Pingback: «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» για τους μετανάστες (βίντεο) – προλετάριος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.