Η ναζιστική βία στη Βουλή

Ο λόγος που κάθε λίγο και λιγάκι η οργάνωση προκαλεί δημόσια επεισόδια «χαμηλής έντασης» είναι για να επιβεβαιωθεί ο «δυναμισμός» της, ο οποίος έχει μαραζώσει στις δικαστικές αίθουσες | EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 16/5/2017)

Για ακόμα μια φορά η ελληνική Βουλή έγινε θέατρο άσκησης ναζιστικής βίας. Θα ήταν όμως μεγάλο λάθος αν το χτεσινό επεισόδιο απρόκλητης σωματικής και λεκτικής βίας που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή αντιμετωπιστεί ως ένα μεμονωμένο συμβάν ακραίας συμπεριφοράς.

Αν συμβεί αυτό, τότε ο θεμελιώδης θεσμός της δημοκρατίας κινδυνεύει να υποστεί ό,τι επί δεκαετίες υφίστατο η ελληνική Δικαιοσύνη.

Παγιδευμένα στο θεώρημα ότι οι δολοφονικές επιθέσεις των χρυσαυγιτών πρέπει να αντιμετωπιστούν με την απόδοση ευθυνών μόνο στους φυσικούς αυτουργούς, τα δικαστήρια άφηναν στο απυρόβλητο την ηγεσία της οργάνωσης που διέτασσε και οργάνωνε τις δολοφονικές επιθέσεις και τον αρχηγό Μιχαλολιάκο που επέλεγε κάθε φορά τους αρχηγούς των ταγμάτων εφόδου.

Και τώρα η Βουλή κινδυνεύει να παρασυρθεί σε μια ανάλογη τακτική. Να αντιμετωπίζει δηλαδή κάθε χρυσαυγίτικη έκρηξη ως μεμονωμένο περιστατικό και να συνεχίσει να θεωρεί την οργάνωση «κόμμα όπως όλα τα άλλα».

Ομως τώρα πια δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Η Δικαιοσύνη έχει θέσει στο μικροσκόπιο την εγκληματική δράση της οργάνωσης με κατηγορούμενη σύσσωμη την ηγεσία της. Οι αποκαλύψεις οι οποίες έχουν ήδη έρθει στο φως στο κακουργιοδικείο που διερευνά την υπόθεση δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μένει απαθής ή να προσποιείται άγνοια.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να αντικρούσει τις κατηγορίες. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Μιχαλολιάκος και οι συνεργοί του επέλεξαν να «εξαφανιστούν» από το εδώλιο, ξορκίζοντας ως γνήσιες στρουθοκάμηλοι το βαρύ κατηγορητήριο.

Αυτός είναι ο λόγος που κάθε λίγο και λιγάκι η οργάνωση προκαλεί δημόσια επεισόδια «χαμηλής έντασης», με σκοπό να επιβεβαιωθεί ο «δυναμισμός» της, ο οποίος έχει μαραζώσει στις δικαστικές αίθουσες. Με τα επεισόδια αυτά επιδιώκεται να εξασφαλιστεί η ομερτά των στελεχών της οργάνωσης και να αναθαρρήσουν τα μέλη των παροπλισμένων ταγμάτων εφόδου.

Για τον ίδιο λόγο, ο Μιχαλολιάκος έχει αναθέσει στον Λαγό τον ρόλο του γενικού εκπροσώπου. Κι εκείνος, κορδωμένος από την αιφνίδια προαγωγή, δεν έχει κανένα πρόβλημα να απειλεί ανοιχτά από το βήμα της Βουλής θεούς και δαίμονες, όπως έκανε χτες, δηλώνοντας με αυταρέσκεια ότι «αν δεν υπήρχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος ο Κασιδιάρης να συγκρατηθεί, θα τρέχατε ακόμα απ’ τις πόρτες».

Και επειδή από μικρό κι από λαγό μαθαίνεις την αλήθεια, ο περιφερειάρχης Πειραιά της οργάνωσης φρόντισε να χρησιμοποιήσει κατάλληλο επιχείρημα για να ζητήσει τον λόγο: «Τα δικαστήρια δίνουν τον λόγο στους δολοφόνους»! Δεν καταλαβαίνει ο καημένος ο Λαγός ότι οι «συναγωνιστές» του προσπαθούν να τα ρίξουν όλα πάνω του, προκειμένου να σωθούν ο αρχηγός και η στενή ομάδα του.

Το μοντέλο που ακολουθεί η Χρυσή Αυγή στη Βουλή βασίζεται στην «πετυχημένη» -κατά τον Μιχαλολιάκο- επίθεση Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη. Αυτή τη φορά, ο βουλευτής με τη σβάστικα δεν χτύπησε γυναίκα, αλλά «γάμησε αδελφή», σύμφωνα με τη δήλωσή του, διότι, βέβαια, «άνδρες» είναι μόνο οι ναζιστές.

Καθένας έχει δικαίωμα σε φαντασιακές ερωτικές συνευρέσεις ή να θεωρεί ότι οι ύβρεις είναι επιχειρήματα, αλλά η Βουλή δεν είναι ο κατάλληλος τόπος για τη δημοσιοποίησή τους. Και είναι καιρός την απάντηση να τη δώσει η ίδια η Βουλή.

Ας κατανοήσουν επιτέλους όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα. Αν δεν το πιστεύουν, ας μπουν στον κόπο να περάσουν από το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με αυτό το όνομα.

Τότε θα καταλάβουν με τι έχουν να κάνουν και θα πάψουν να πέφτουν από τα σύννεφα κάθε φορά που φαντασιώνεται ο κάθε Κασιδιάρης ότι «τους γαμάει».

Μπορεί η ψήφος κάποιων πολιτών να τους έχει φέρει στη Βουλή, αλλά κανένας νόμος δεν υποχρεώνει τους υπόλοιπους βουλευτές να λησμονούν τη δράση τους και να ανέχονται τη μισαλλόδοξη ρητορεία τους ούτε τους υπουργούς να απαντούν στις προκλητικές και ρατσιστικές ερωτήσεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.