«Χτυπούσαν Πακιστανούς με λοστούς και τέιζερ» [9/5/2017]

(Κείμενο: Μαρία Δήμα, ΕφΣυν, 10/5/2017)

Με την κατάθεση για δεύτερη συνεχή μέρα του εκπαιδευτικού, εθελοντή καθηγητή στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (στεγάζεται στο 14ο Γυμνάσιο της Παλιάς Κοκκινιάς) Φώτη Ανδρεόπουλου συνεχίστηκε χθες στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο καθηγητής, ολοκληρώνοντας χθες την κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επανέλαβε τη μαρτυρία του για πολυάριθμες επιθέσεις χρυσαυγιτών εναντίον και των μεταναστών μαθητών του σχολείου, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι μόνο οι μαθητές, στ’ αυτιά μας έφταναν πολλά περιστατικά», ενώ αναφέρθηκε και σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών από το Πακιστάν με σιδερολοστούς και τέιζερ.

Μάλιστα επικαλέστηκε τις μαρτυρίες των μεταναστών που περιέγραφαν τα χαρακτηριστικά των ατόμων που τους επετίθεντο, ότι φορούσαν μαύρα μπλουζάκια, ότι ομολογούσαν οι ίδιοι πως ανήκουν στη Χρυσή Αυγή, ενώ σε πολλές από τις επιθέσεις ανέφερε ότι άτομα με μηχανές χτυπούσαν μετανάστες σε ποδήλατο και έφευγαν οργανωμένα σε ομάδα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η Αστυνομία, αντί να ψάχνει και να συλλαμβάνει τους δράστες των επιθέσεων, έπιανε τους μετανάστες που πήγαιναν να βοηθήσουν συμπατριώτες τους οι οποίοι είχαν χτυπηθεί από τους χρυσαυγίτες.

Οπως είπε, όταν ρώτησε γιατί γίνεται αυτό, η απάντηση από αστυνομικούς στο Α.Τ. της Νίκαιας ήταν «για να δούμε αν έχουν χαρτιά»… «Κάποιοι μετανάστες δεν είχαν χαρτιά και φοβούνταν ότι αν κάνουν μήνυση θα έχουν προβλήματα», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Εμετικοί ισχυρισμοί χρυσαυγιτών

Εκτός από βανδαλισμούς και ρατσιστικές επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή στο σχολείο των μεταναστών στον Πειραιά, ο μάρτυρας έκανε λόγο και για όσα υποστήριζαν χρυσαυγίτες βουλευτές με ερώτησή τους στη Βουλή, π.χ. ο Γ. Λαγός, σχετικά με… μολυσματικές ασθένειες από μετανάστες που πήγαιναν στο συγκεκριμένο σχολείο…

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα στον Κορυδαλλό, με τους σχολιασμούς επί των καταθέσεων των τελευταίων μαρτύρων από την πλευρά των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής αλλά και της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.