Πρώτα ζήτησαν ταυτότητα! [7/4/2017]

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης του ξυλοδαρμού στην Πάτρα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο απόστρατος αστυνομικός Τηλέμαχος Πανταγάκης, ο οποίος κατέθεσε για τις ύβρεις του Κασιδιάρη σε βάρος του και τις απειλές ότι θα υπάρξουν νεκροί, στις 25/11/2012, ημέρα κατά την οποία η ναζιστική οργάνωση διοργάνωνε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Belvedere» της Χερσονήσου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

(Κείμενο: Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 8/4/2017)

Oλα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του από μέλη τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, στις 7/8/2013 στην Πάτρα, κατέθεσε χθες στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Χρήστος Αντίοχος.

Ο φοιτητής σήμερα Χρ. Αντίοχος – τότε δεν είχε κλείσει τα 18 – δέχτηκε επίθεση περνώντας έξω από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στο κέντρο της Πάτρας επειδή στοχοποιήθηκε λόγω της εμφάνισής του, που ήταν αρκετή για τους δράστες προκειμένου να τον κατατάξουν σε όσους θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Μια υπόθεση που θυμίζει έντονα τον πρόσφατο άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης περνώντας από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Με χτυπούσαν και οι τρεις»

Οπως κατέθεσε ο μάρτυρας, τον σταμάτησαν τρία άτομα που φορούσαν παντελόνια παραλλαγής και μπλούζες της Χρυσής Αυγής και του φώναξαν να καθίσει στο πεζοδρόμιο. «Αυτός που ήταν στη μέση μού ζήτησε ταυτότητα. Του είπα “δεν έχω ταυτότητα”. Μου λέει πολύ νευρικά “μη με μουρλαίνεις” και άρχισαν να με χτυπούν και οι 3 στο πρόσωπο και στο σώμα. Οταν σταμάτησαν να με χτυπούν, ένας από αυτούς είπε “εδώ κάνουν κουμάντο οι ναζί”, γύρισαν την πλάτη και έφυγαν. Τότε είδα τις μπλούζες που από πίσω έγραφαν Χρυσή Αυγή», διηγήθηκε ο Χρ. Αντίοχος.

«Σε ποιον αποδίδετε τον ηγετικό ρόλο;» ρώτησε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, με τον μάρτυρα να απαντά: «Σε αυτόν που μου ζήτησε ταυτότητα», ενώ εξήγησε ότι η επίθεση σε βάρος του πραγματοποιήθηκε «για την εμφάνισή μου. Είμαι μελαψός. Εχω κοτσίδα. Φοράω σκουλαρίκι».

Μάλιστα ο φοιτητής αναφέρθηκε και σε άλλη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε φίλο του, καταθέτοντας ότι «τον χτύπησαν κι αυτόν χρυσαυγίτες, του έσπασαν τα δόντια, τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν πολύ στο κεφάλι και το σώμα».

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης του ξυλοδαρμού στην Πάτρα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο απόστρατος αστυνομικός Τηλέμαχος Πανταγάκης, ο οποίος κατέθεσε για τις ύβρεις του Κασιδιάρη σε βάρος του και τις απειλές ότι θα υπάρξουν νεκροί, στις 25/11/2012, ημέρα κατά την οποία η ναζιστική οργάνωση διοργάνωνε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Belvedere» της Χερσονήσου, στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ υπήρχε ταυτόχρονα και αντιφασιστική συγκέντρωση εκεί.

«Αν δεν ήταν βουλευτής θα είχε συλληφθεί λόγω της συμπεριφοράς του», είπε ο μάρτυρας για τον Κασιδιάρη, τονίζοντας: «Παρατήρησα ότι όταν έκανε μια κίνηση προς κάποια κατεύθυνση τον ακολουθούσαν οι άλλοι [χρυσαυγίτες] από πίσω. Αν πήγαιναν, αν μπορούσαν, αν τους αφήναμε να πάνε προς τα εκεί, θα είχαμε τραυματισμούς».

Ο υβριστής του Φύσσα

Η δίκη συνεχίζεται τη Μ. Δευτέρα 10/4 στον Κορυδαλλό. Παράλληλα η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία έχει ταυτοποιήσει τον χρυσαυγίτη που εκτόξευσε χυδαιότητες κατά της Μάγδας Φύσσα, φωνάζοντας «πού είναι τώρα ο Παύλος;», υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών τη δικογραφία σε βάρος του με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της προσβολής μνήμης νεκρού.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι σήμερα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο (Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας, 2 μ.μ.) με αίτημα «να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής», στο οποίο καλούν το θύμα του πρόσφατου άγριου ξυλοδαρμού, Αλέξης Λάζαρης, η μητέρα του και μια σειρά από αντιφασιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικούς φορείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.