Χρ. Ζέρβας: Από την “ασφάλεια” της Μεσογείων στα κελιά του Κορυδαλλού (6 videos)

Χρειάστηκαν έξι μόνο μέρες για τον Χρήστο Ζέρβα, ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της Ασφάλειας της “Κεντρικής Διοίκησης”, να καταλήξει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε ερώτηση που είχε κληθεί να απαντήσει, λίγες βδομάδες πριν, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο νέων διώξεων, ο Κασιδιάρης έσπευσε να δηλώσει ότι “Τελειώσαμε με τις διώξεις”. Η ναζιστική οργάνωση πιάστηκε, δηλαδή, στη φάκα παντελώς απροετοίμαστη.

Η επίθεση στον 24χρονο σπουδαστή με ορμητήριο τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής έγινε από τουλάχιστον 4 άτομα της “Ασφάλειας” του κτιρίου. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Αλέξης Λάζαρης, που θεωρήθηκε από το τάγμα εφόδου παντελώς αβάσιμα ως “αναρχικός”, βρέθηκε αιμόφυρτος στην οδό Παπαδά. Για την επίθεση, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας που αναγνώρισε τον Ζέρβα. Βέβαια, πλήθος άλλων ανθρώπων είδαν την επίθεση, όπως φαίνεται από το βίντεο παρακάτω, αλλά φοβούνται να καταθέσουν…

Ο Ζέρβας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, το Σάββατο 2/4/2017, όπου αμετανόητος εξέφρασε την άποψή του για τη δημοκρατία.

Μετά από προθεσμία που έλαβε, ο Ζέρβας προσήλθε εκ νέου στον Ανακριτή τη Δευτέρα 3/4/2017, υπό τις επευφημίες Χρυσαυγιτών: η οργάνωση ανέλαβε έτσι πλήρως την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης. Νέα προθεσμία δόθηκε στον κατηγορούμενο για την Τετάρτη 5/4/2017.

Στην απολογία του, την Τετάρτη 5/4/2017, ο Ζέρβας ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν “για φαγητό” σε “εστιατόριο”, ένα άλλοθι που επιχείρησαν να στηρίξουν δύο μάρτυρες. Όμως ατυχώς γι’ αυτόν, η μητέρα του είχε ήδη δηλώσει στα κανάλια ότι την ώρα της επίθεσης ήταν “στη δουλειά του”, “στα γραφεία… στο γραφείο”, δηλαδή στη Μεσογείων!

Τελικά ο Ζέρβας προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για δύο κακουργήματα: ληστεία και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού κατά συναυτουργία.

Κι έτσι, “χωρίς να έχει κανέναν στο πλευρό του” (δημοσίευμα του zougla.gr), όπως του υπόσχονταν τη Δευτέρα οι υπόλοιποι Χρυσαυγίτες, ο Ζέρβας οδηγήθηκε σήμερα στα κελιά του Κορυδαλλού.

———————–

Διαβάστε όλες τις σχετικές αναρτήσεις για την υπόθεση:

Παρεμβάσεις:

One thought on “Χρ. Ζέρβας: Από την “ασφάλεια” της Μεσογείων στα κελιά του Κορυδαλλού (6 videos)

  1. Pingback: Προφυλακιστέος ο χρυσαυγίτης Ζέρβας – Σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη μετατράπηκε η κατηγορία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.