Δολοφονική επίθεση της Ασφάλειας της “Κεντρικής Διοίκησης” της Χρυσής Αυγής σε 24χρονο σπουδαστή

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης.

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για τη χτεσινή δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος του 24χρονου σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη.

“Δολοφονική επίθεση του τάγματος φύλαξης των Γραφείων της Χρυσής Αυγής σε βάρος σπουδαστή.

Ο σπουδαστής Αλέξιος Λάζαρης, όπως ο ίδιος μας δήλωσε, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που φύλαγε τα Κεντρικά Γραφεία στη Μεσογείων, την Παρασκευή 31 Μάρτη.

Ο ίδιος κατοικεί στην περιοχή όπου δέχτηκε την επίθεση. Βρέθηκε κοντά στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, έχοντας ολοκληρώσει μια πολύπλοκη φωτογράφηση κτιρίου του Στρατού στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας που οφείλει να παραδώσει για να αποκτήσει το δίπλωμα του! Είχε μάλιστα μαζί του μια επαγγελματική μηχανή, την οποία οι φασίστες που του επιτέθηκαν έκλεψαν μαζί με το κινητό του.

Έξι άτομα που βρίσκονταν στην είσοδο των Κεντρικών Γραφείων των νεοναζί, ακριβώς μπροστά από το φυλάκιο του αστυνομικού άρχισαν να του κάνουν, χωρίς κανένα λόγο, απειλητικές χειρονομίες, καλώντας τον να πλησιάσει. Ο ίδιος άρχισε να απομακρύνεται, στρίβοντας στα στενά για να κατευθυνθεί προς το σπίτι του ενώ αυτοί τον πήραν όμως στο κατόπι. Στη διαδρομή δέχτηκε νέες απειλές και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας αλλά τον πρόλαβε ένα άτομο, που συχνάζει στο γνωστό στέκι των νεοναζί, το μαγαζί Μπρίστολ. Η καταδίωξη έγινε από τέσσερις, ο ένας από αυτούς που τον χτυπούσαν φορούσε κουκούλα. Τρεις τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ όταν συνήλθε από τα χτυπήματα του επιτέθηκε άλλος ένας. Οι φωνές γειτόνων τους σταμάτησαν και τότε τρεις καβάλησαν ένα μηχανάκι και απομακρύνθηκαν. Όταν έφτασε η Αστυνομία για να ελέγξει το περιστατικό ήταν παρών χρυσαυγίτης που μάλιστα τον ρώτησε ενώ ήταν αιμόφυρτος «Είσαι έλληνας;»

Θα είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και συγκάλυψη χειρίστου είδους αν η Αστυνομία δεν εντοπίσει την εξάδα που βρίσκονταν έξω από τα Γραφεία των φασιστών και από αυτούς την τετράδα που επιτέθηκε στον σπουδαστή.

Οι χρυσαυγίτες παρίσταναν τα θύματα για τέσσερις ώρες στα ΜΜΕ για την επίθεση, που δέχτηκαν νωρίτερα από μία ομάδα, έδειξαν όμως το πραγματικό δολοφονικό τους πρόσωπο με την επίθεση στο σπουδαστή, με ορμητήριο τα Κεντρικά τους Γραφεία.

Η θέση των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν είναι να βρεθούν για πάντα στη φυλακή και όχι να έχουν Γραφεία για να σχεδιάζουν και να εκτελούν νέες επιθέσεις, όπως αυτή σε βάρος του σπουδαστή.

Απαιτούμε να προχωρήσει η Αστυνομία σε άμεση σύλληψη των γνωστών στις αρχές δραστών νεοναζί. Βρίσκονταν άλλωστε και οι έξι δίπλα σε εντεταλμένο αστυνομικό όργανο, που φύλαγε τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Είναι ώρα να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια της Κομαντατούρ της Χρυσής Αυγής και τα στέκια-βιτρίνα της υπόδικης εγκληματικής συμμορίας των νεοναζί.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να δώσουμε άμεση μαχητική απάντηση στους νεοναζί. Να απαιτήσουμε να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια επιθέσεων και να μην επιτρέψουμε να τρομοκρατούν τους κατοίκους της γειτονιάς.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.