Κόμμα Κουκούτση!

Ο Μιχαλολιάκος φιλά το χέρι του Κουκούτση προτού εκείνος αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή. Η κίνηση θυμίζει άλλου είδους οργανώσεις.

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 6/3/2017)

Tο είδαμε κι αυτό. Να αποχωρεί στέλεχος κόμματος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνοδεύει την αποχώρησή του με ευχές στον αρχηγό, στους συναγωνιστές και στο κόμμα απ’ το οποίο διαχωρίζει τη θέση του!

Το διέπραξε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτριος Κουκούτσης, ο οποίος το Σάββατο το πρωί κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής δήλωση ανεξαρτητοποίησης και αμέσως μετά δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Καλαμάτας:

«Παρ’ όλη την πίκρα μου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο κίνημα, στον αρχηγό, στα αδέλφια μου της Κ.Ο., σε όλους αυτούς τους άοκνους επιστήμονες που εργάζονται εξαντλητικά στο κόμμα αλλά κυρίως σε όλον αυτό τον λαό που αγκάλιασε το κίνημα. Καλώ τους Ελληνες εθνικιστές να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα και να στηρίξουν το κίνημα!».

Γενικόλογες καταγγελίες

Οσο για τα αίτια αποχώρησης από τη ναζιστική οργάνωση κι αυτά παραμένουν αδιευκρίνιστα, με τον πρώην χρυσαυγίτη να διατυπώνει ορισμένες γενικόλογες καταγγελίες:

«Παρ’ όλες τις καλές προθέσεις της φυλακισμένης τότε ηγεσίας, στο διάβα του χρόνου στο κίνημα παρείσφρυσαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες, απομεινάρια του πάλαι ποτέ “κατεστημένου” οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος».

Και το καλύτερο. Ο κ. Κουκούτσης διακηρύσσει αποχωρώντας ότι «τούτες τις στιγμές η Χρυσή Αυγή είναι ένα άτι που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια».

Ξέραμε ότι παλιά όσοι έφευγαν ή διαγράφονταν «κατέβαιναν από το τρένο».

Τώρα ο κ. Κουκούτσης απλώς ξεπεζεύει από το… άτι.

Σιωπηλή ηγεσία

Τα παράξενα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Ενώ στις παλιότερες αποχωρήσεις βουλευτών της η Χρυσή Αυγή αντιδρούσε άμεσα, με την αγωνία να τους διαγράψει προτού προλάβουν να παραιτηθούν, εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Η οργάνωση άφησε μέχρι χτες το βράδυ ασχολίαστη την αποχώρηση και απλώς αφαίρεσε σιωπηλά το όνομα Κουκούτσης από τον κατάλογο των βουλευτών της.

Κι ας στοίχισε αυτή η κίνηση την υποχώρηση της Χρυσής Αυγής στην τέταρτη θέση των κομμάτων της Βουλής, αφήνοντας στην τρίτη θέση τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η ενέργεια Κουκούτση είναι ασφαλώς δείγμα του πανικού που έχει καταλάβει την ηγεσία των ναζιστών από την αρνητική γι’ αυτούς εξέλιξη της δίκης, καθώς και μετά τον αντίκτυπο που είχε το ενοχοποιητικό βίντεο που αποκάλυψε προ ημερών η «Εφ.Συν.».

Η αλήθεια είναι ότι ο Κουκούτσης υπήρξε στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου και είχε αναλάβει εκ μέρους του από τον Νοέμβριο του 2015 να περάσει τη νέα γραμμή προσχηματικής «αποκήρυξης» του ναζισμού και να πείσει τα μέλη να μη χρησιμοποιούν τόσο πολύ τα μπράτσα τους (βλ. Γιάννης Μπασκάκης, «Ναζί εσωτερικού χώρου», «Εφ.Συν.», 26.11.2015).

Οταν έβριζε τους αποχωρήσαντες

Από την άλλη, ο Κουκούτσης ήταν εκείνος που, και πάλι εκ μέρους του Μιχαλολιάκου, είχε αναλάβει να επιτεθεί στους πρώτους αποχωρήσαντες βουλευτές, λέγοντας ότι ο μεν Μπούκουρας «έχει κόψει αλυσίδα» (τρελάθηκε), ενώ ο Αλεξόπουλος «τα πήρε».

Και παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τη Ν.Δ., ειρωνευόταν δημόσια τον συντοπίτη του Αντ. Σαμαρά ως «φούστη»…

Κατά τα άλλα, ο Κουκούτσης δεν είχε διστάσει να συνταχθεί με τον διεθνή φασισμό ακόμα και από το βήμα της Βουλής, όταν για να απαντήσει στο αντιφασιστικό «no pasaran» δήλωνε προκλητικά ότι «εμείς pasaramos όποτε χρειάστηκε» (Σεπτέμβριος 2014).

Πολύ γρήγορα αναμένεται να αποδειχτεί αν πρόκειται για μια πραγματική μετατόπιση από τον ναζισμό ή η κίνηση Κουκούτση ήταν σε συνεννόηση με τον αρχηγό ή κάποιον από τους καραδοκούντες «δελφίνους» του Ν. Μιχαλολιάκου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.