Εμπρησμοί για προεκλογική καμπάνια του Μιχαλολιάκου [3/3/2017]

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, ενώ καταθέτει | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Αφροδίτη Τζιαντζή, ΕφΣυν, 4/3/2017)

Χείμαρρος ήταν η χθεσινή κατάθεση του προέδρου της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, στο Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, φωτίζοντας άλλη μια διάσταση της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου: τις πολυάριθμες επιθέσεις σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων που έφτασαν μέχρι τον εμπρησμό με δολοφονική πρόθεση, όπως έγινε τον Οκτώβριο του 2010 σε τζαμί στην πλατεία Αττικής.

Τότε 15-20 χρυσαυγίτες με ξύλα και κοντάρια εγκλώβισαν περίπου 40 μετανάστες από το Μπανγκλαντές και επιχείρησαν να τους κάψουν ζωντανούς πετώντας τους πανιά βουτηγμένα στο πετρέλαιο. Οπως κατέθεσε ο Ναΐμ Ελγαντούρ, ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα αναγνωρίστηκε η «αγανακτισμένη κάτοικος» χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη.

Μάλιστα ο δολοφονικός εμπρησμός εντασσόταν στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας της Χ.Α., αφού οι δράστες κόλλησαν με περηφάνια αυτοκόλλητα με το κεφάλι του Νίκου Μιχαλολιάκου, τότε υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές. Ο μάρτυρας κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία για πάνω από δέκα επιθέσεις χρυσαυγιτών σε μετανάστες, μαχαιρώματα με ανθρωποκτόνο πρόθεση, απειλητικές επιστολές και βεβηλώσεις χώρων λατρείας.

Ανάμεσα στα θύματά τους ήταν και Ελληνας φοιτητής με αιγυπτιακή καταγωγή, που του επιτέθηκαν χρυσαυγίτες με πιτ μπουλ στην πλατεία Ατττικής το 2013 ενώ επέβαινε στο τρόλεϊ: «Ηταν απίστευτο το θράσος τους. Σαν κράτος σε κράτος (…) Ηταν με μαύρες μπλούζες με σήματα της Χ.Α. Τον έβριζαν και τους έλεγε “μα εγώ είμαι Ελληνας, σπουδάζω ελληνικά στο Κάιρο”. Επειδή ήταν μελαψός, τον χτύπησαν και έχασε το μάτι του».

Επίθεση με… διακριτικά

Ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων μίλησε ακόμη για επίθεση σε χριστιανούς κόπτες από την Αίγυπτο, που τους μαχαίρωσαν «άτομα με μπλούζες μαύρες με ναζιστικά σύμβολα με τον Χίτλερ». Οταν μετά το νοσοκομείο πήγαν να καταθέσουν μήνυση στο Α.Τ. Καλλιθέας, δέχτηκαν απειλές από τον διοικητή ότι «θα τους δώσει στη Χ.Α.».

Ιδιαίτερη μνεία στην κατάθεσή του έκανε στο «αμαρτωλό» Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα που, όπως είπε, «είχε καταγγελθεί σε πόρισμα ανθρωπιστικής οργάνωσης ότι συνεργάζεται με τη Χ.Α.», αλλά και στη συμπεριφορά της Θέμιδος Σκορδέλη. «Ελεγα στην κ. Σκορδέλη γιατί μαθαίνετε τα παιδιά 14-15 ετών να μαχαιρώνουν; (…) Εκείνη απάντησε ότι “εμείς μαθαίνουμε τα παιδιά, για να αντιμετωπίζουν το αύριο”». Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.