Ε. Τομπατζόγλου: «Kόκκινο πανί» για τη Χρυσή Αυγή η Μάγδα Φύσσα και η οικογένεια του Παύλου

(Κείμενο: Στο Κόκκινο, 22/2/2017)

Για την μήνυση που κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Εφετείο, αλλά και την δίκη της ναζιστικής οργάνωσης  Χρυσή Αυγή, μίλησε η δικηγόρος Ελευθερία Τομπατζόγλου, εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Στο Κόκκινο και στους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη.

Η κ. Φύσσα έχει καταθέσει μήνυση για όσα συνεβησαν στο Εφετείο, όπου την πλησίασαν χρυσαυγίτες και της είπαν κατά πρόσωπο «πού είναι ο Παύλος τώρα;» εξαπολύοντας και άλλες ύβρεις, είπε η κ. Τομπατζόγλου, σημειώνοντας ότι η ίδια φράση ακούστηκε και στο Ωραιόκαστρο από τους ακροδεξιούς που προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση των προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα άτομα που της απηύθυναν το λόγο τα έχει αναγνωρίσει και τα έχει υποδείξει στις Αρχές, «περιμένουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, μπορεί να έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, μέσα στην εβδομάδα θα το δούμε, έχει η ΕΛ.ΑΣ. όλα τα στοιχεία», όπως είπε.

Η Μάγδα Φύσσα και η οικογένεια του Παύλου είναι για τη Χρυσή Αυγή «κόκκινο πανί», επειδή βλέπουν ότι η εικόνα του Παύλου συσπειρώνει τον κόσμο και η οικογένειά του είναι σταθερή και δυνατή, όπως εκτίμησε, «βλέπουν ότι έχει γίνει σύμβολο και προσπαθούν να το υποβαθμίσουν».

Η σταδιακή αποκάλυψη των πεπραγμένων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ξετυλίγεται σαν κουβάρι αρκετά χρόνια τώρα και τα δεδομένα πλέον εκτυλίσσονται σαν εικόνες μπροστά στα μάτια των δικαστών, γίνεται πολύ καλά κατανοητό ότι η δράση τους είναι πολύ πιο παλιά από όσα αναφέρει το κατηγορητήριο, συνέχισε η κ.Τζομπατζόγλου. «Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, είναι ηλίου φαεινότερον».

Μάλιστα, οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν, καθώς όπως είπε «ακόμη δεν είμαστε ούτε στη μέση του καταλόγου των μαρτύρων, ακολουθούν άνθρωποι που έχουν να εισφέρουν πάρα πολλά για την εγκληματική δράση της οργάνωσης».

Από την άλλη πλευρά, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο, δεν θα αρκέσει μία καταδίκη, όπως εκτίμησε η ίδια. «Δεν μπορεί να κατασταλεί αυτομάτως με μία δικαστική απόφαση … δεν θα κατέβει απλά ένας διακόπτης, η ΧΑ  προέκυψε από διεργασία ετών δεν μπορεί να κατασταλεί μόνο με την καταδίκη των μελών της.

Η κ.Τομπατζόγλου σημείωσε ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά την άρνηση πολλών ΜΜΕ να προβάλλουν τις θέσεις μίσους που προωθεί, πλασάροντας την αντισυστημικότητά της με το επιχείρημα ότι φιμώνεται. «Η δίκη θα έπρεπε να προβάλλεται από τα κανάλια … τα στοιχεία είναι τόσο συντριπτικά ώστε θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε κόσμο» από την επιρροή της, όπως είπε.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που έχουν οι υποστηρικτές της σήμερα, απέρριψε την εκδοχή ότι πρόκειται για χαμηλού μορφωτικού  επιπέδου ανθρώπους. «Υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας, του 1%, που δεν είναι έτσι … ακόμα και αγράμματοι να είναι οι υπόλοιποι, είναι πλέον είναι αδικαιολόγητοι», ενώ επισήμανε πω η ΧΑ χρησιμοποιεί μεθόδους διαστρέβλωσης της αλήθειας τρόπος που είναι «των παππούδων τους και του Γκέμπελς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.