Άγγελος Βρεττός: “Συντριπτικά τα στοιχεία σε βάρος της Χρυσής Αυγής στη δίκη”

(Κείμενο: Στο Κόκκινο, 5/2/2017)

Στη δίκη των στελεχών της «Χρυσής Αυγής», τα μεν δικονομικά όρια τηρούνται όπως πρέπει, η δε ακροαματική διαδικασία δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες ως προς την εγκληματική δράση της εν λόγω οργάνωσης. Αυτό είπε στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο Άγγελος Βρεττός, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη, αξιολογώντας ειδικότερα τα στοιχεία που αφορούν την επίθεση εναντίον των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής (επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ), που μόλις ολοκληρώθηκε, δεν ανέδειξε απλώς τη βιαιότητα  και τις εγκληματικές διαθέσεις των επιτιθέμενων, επεσήμανε ο κ. Βρεττός. Επιπλέον, πρόσθεσε, στέρησε από τους δράστες κάθε δυνατότητα  να ισχυριστούν ότι ήταν «κάποιοι άλλοι» οι υπεύθυνοι. Επιβεβαιώθηκαν δηλαδή, συμπέρανε, όσα διαπιστώθηκαν και στις προηγηθείσες από τις εκδικαζόμενες υποθέσεις, δηλαδή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση εναντίον των Αιγυπτίων αλιεργατών.

Επεσήμανε ακόμη ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής  πως η επίθεση εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ έδειξε καθαρά τους δεσμούς της «Χρυσής Αυγής» με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, για το συμφέρον του οποίου ενήργησε και ενεργεί. «Αυτό βεβαίως δεν εκπλήσσει κανέναν από όσους έχουν παρακολουθήσει και τη δραστηριότητα της κοινοβουλευτικής της ομάδας», σημείωσε. «Ούτε φυσικά στους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ήταν άγνωστο». Τώρα όμως μπορούν να το αντιληφθούν και όσοι είχαν ενδεχομένως κάποια άλλη, εσφαλμένη αντίληψη για τη φυσιογνωμία της «ΧΑ», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Βρεττός επεσήμανε ότι είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος να παραμείνει η δίκη αυτή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, να μην αφεθεί «να αποστειρωθεί και να απονευρωθεί πολιτικά». Διότι στους καιρούς μας, είπε, η αποκάλυψη της φύσης του φασισμού και η δράση εναντίον του είναι αδήριτη ανάγκη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.