Επιθέσεις οργανωμένες και με εντολή της ηγεσίας [1/2/2017]

«Η βία είναι το μήνυμα για τη Χρυσή Αυγή», υποστήριξε ο Θόδωρος Θεοδωρόπουλος | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 2/2/2017)

Στα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, που αναδείχθηκαν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επικεντρώθηκαν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής κατά την 122η ημέρα της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης.

Τον σχολιασμό των καταθέσεων λοιπόν ξεκίνησαν οι συνήγοροι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Στο μήνυμα που το βράδυ της επίθεσης στέλνει ο Λαγός στον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη και του λέει ότι «θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια στο Πέραμα», αναφέρθηκε ο Μάνος Μαλαγάρης, τονίζοντας ότι αν ο Λαγός «δεν είναι προφήτης, προκύπτει γνώση της ηγεσίας». Θύμισε επίσης τη φράση του μάρτυρα Πουντίδη ότι οι χρυσαυγίτες «δεν πάνε ούτε στον φούρνο χωρίς εντολή».

«Ηταν και περισσότεροι, ήταν και οπλισμένοι»

«Ολοι οι μάρτυρες μίλησαν για απρόκλητη, σχεδιασμένη άψογα ενέδρα-επίθεση», σημείωσε ο Τάκης Σαπουντζάκης, συμπληρώνοντας ότι «η συγκεκριμένη ενέδρα είχε στόχο τη φυσική εξόντωση των στελεχών του συνδικάτου. Πανθομολογείται ότι οι επιτιθέμενοι ήταν περισσότεροι και οπλισμένοι».

Ο Χάρης Στρατής υπενθύμισε τις καταθέσεις των μαρτύρων Τηλιακού και Ζύμαρη που είπαν ότι οι δράστες τούς δήλωσαν: «Εσείς τελειώσατε από εδώ. Θα γίνει ο τάφος σας, θα σας σκοτώσουμε», καθώς και την κατάθεση Πουλικόγιαννη, ο οποίος επισήμανε ότι αν τον έβρισκε το καρφί, σήμερα δεν θα ήταν εδώ να καταθέτει. «Οι κατηγορούμενοι δεν ωθήθηκαν από ατομικά κίνητρα σε κάποια εγκληματική πράξη, αλλά ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης», προσέθεσε.

«Ηταν ένας σχεδιασμός, προαναγγελία της επίθεσης από τον Λαγό και άλλους βουλευτές έναν μήνα πριν», είπε ο Αντώνης Αντανασιώτης, συμπληρώνοντας ότι «το κίνητρο έγινε και οικονομικό, με τους εργολάβους που είχαν τη Χ.Α. ως το μάννα εξ ουρανού για το χτύπημα του συνδικάτου».

Για το modus operandi των επιθέσεων της ναζιστικής οργάνωσης μίλησε η Ελένη Ζαφειρίου: «Δηλώνουν πάντα ποιοι είναι, είναι πάντα οπλισμένοι και πολυάριθμοι, υπερτερούν έναντι των θυμάτων. Δρουν σε μικρό χρονικό διάστημα, και όταν δεν χορταίνουν τη λύσσα τους, επιτίθενται σε άψυχα αντικείμενα. Τα εγκλήματά τους βασίζονται στη ναζιστική ιδεολογία τους».

Ο Αγγελος Βρεττός αναφέρθηκε στα αυτοσχέδια κοντάρια με τις μεταλλικές απολήξεις που χρησιμοποίησαν οι χρυσαυγίτες σε βάρος των θυμάτων τους, λέγοντας ότι «είναι όπλα που ήθελαν και χρόνο και τέχνη, που προϋπήρχαν της επίθεσης».

Ο Θόδωρος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι «η βία δεν είναι μόνο το μέσο, είναι και το μήνυμα για τη Χρυσή Αυγή. Τους ενδιαφέρει η δημόσια χρήση βίας. Μέχρι τότε είχαν την αίσθηση του ακαταδίωκτου. 32 δικογραφίες μέχρι τότε λίμναζαν, και ξαφνικά πήραν σάρκα και οστά μετά τον Φύσσα. Τους ενδιαφέρει να υπάρχει στον κόσμο η εικόνα από αυτούς, αλλά να μην υπάρχουν ευθύνες ποινικές».

Η ομάδα κρούσης ταυτίζεται με την τοπική ομάδα της Χ.Α.

Ο Δημήτρης Ζώτος, συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, τόνισε ότι η ομάδα κρούσης ταυτίζεται με την τοπική ομάδα της Χ.Α. «Το ίδιο ισχύει και για τους αλιεργάτες. Πάλι ο Πανταζής και τα υπόλοιπα μέλη της πολιτικής ομάδας. Συνεπώς ταύτιση των ταγμάτων ασφαλείας με το κόμμα της Χ.Α. Και τα μηνύματα είναι από τον Λαγό που είναι στην ηγεσία».

Μετά την ολοκλήρωση του σχολιασμού των καταθέσεων και από τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα, ξεκίνησε και ο σχολιασμός της υπεράσπισης, με τον συνήγορο του Λαγού, Ρουσόπουλο, να προσπαθεί για άλλη μία φορά να υπονομεύσει τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.», μιλώντας για «μονταζιέρα». Όμως τα μηνύματα που αντάλλαξε ο Λαγός το βράδυ της επίθεσης με τα υπόλοιπα στελέχη είναι συντριπτικά και αδιάψευστα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.