Άλλη μια προσπάθεια εκφοβισμού του μάρτυρα από την υπεράσπιση [12/1/2017]

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Μαρία Δήμα, ΕφΣυν, 13/1/2017)

Με την κατάθεση του μάρτυρα Θεόδωρου Τηλιακού, μέλους του Συνδικάτου Μετάλλου που ήταν ανάμεσα στους κομμουνιστές και μέλη του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν την επίθεση τάγματος εφόδου στο Πέραμα το 2013, συνεχίστηκε και χθες στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη χθεσινή εξέταση του μάρτυρα (η οποία ολοκληρώθηκε) οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων προσπάθησαν να αμφισβήτησουν τον διάλογο (σ.σ. το ντοκουμέντο που έχει φέρει στο φως η «Εφ.Συν.») το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, του Λαγού μέσω μηνυμάτων με τον Δεβελέκο που λέει: «Τους μακελέψαμε».

Μάλιστα, η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Στάθη Μπούκουρα, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του μάρτυρα, ζήτησε από το δικαστήριο -όπως συχνά κάνει η υπεράσπιση- να διωχθεί ο Θ. Τηλιακός για ψευδορκία καταλογίζοντάς του ότι απέδωσε φράση στον εντολέα της που δεν είχε πει.

Πιο συγκεκριμένα, ο μάρτυρας στην κατάθεσή του είχε κάνει αναφορά στη φράση Μπούκουρα «για τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες», την οποία όμως, σύμφωνα με το βούλευμα, είπε στις 12/1/2013 στην ομιλία του στην Τ.Ο. της οργάνωσης στο Ναύπλιο.

«Δεν είμαστε πολιτικοί. Στόχος μας είναι η απελευθέρωση της πατρίδας. Πρέπει ο κόσμος να μάθει ποια είναι η Χρυσή Αυγή, ποια είναι τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες», είναι η ακριβής φράση.

Παρά το γεγονός όμως ότι διαψεύδεται από το ίδιο το βούλευμα (σελ. 61), η συνήγορος του Μπούκουρα φώναξε προς την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ ότι «με τον δικό μου εντολέα θα βρίσκετε τοίχο, δεν θα πάει αθώος στη φυλακή επειδή έτσι θέλετε εσείς. Δεν υπάρχει στο βούλευμα δήλωσή του για τάγμα εφόδου και μαύρες μπλούζες», προκαλώντας το ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα.

Το δικαστήριο διέκοψε για να εξετάσει το αίτημα σε άλλη συνεδρίαση, ενώ συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ διευκρίνισε στο δικαστήριο πως ζήτησε τον λόγο, καθώς «ουσιαστικά υπεβλήθη μήνυση για ψευδορκία στον πολιτικώς ενάγοντα (ψευδή ανωμοτί κατάθεση)».

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.