Η ναζιστική οργάνωση ακολουθεί την «αρχή του αρχηγού» [16/12/2016]

(Κείμενο: 902.gr, 16/12/2016)

«Δεν γίνεται τίποτα χωρίς την έγκριση του αρχηγού (…) οι ίδιοι το λένε, αν δεν πάρουν την έγκριση του αρχηγού δεν γίνεται και ο Πατέλης το λέει (…) Ο συντονισμός φτάνει μέχρι τον Μιχαλολιάκο. Είναι η δομή της οργάνωσης, η “αρχή του αρχηγού”, το εθνικοσοσιαλιστικό ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία είχε το Fuhrerprinzip», κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσή Αυγή, ο Νίκος Ζύμαρης, που ήταν ανάμεσα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου στο Πέραμα το 2013.

Ο μάρτυρας που δουλεύει σε εταιρεία επεξεργασίας μετάλλων για εξαρτήματα πλοίων, μέλος στη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου, είπε για τη δολοφονική επίθεση που υπέστησαν από το τάγμα εφόδου: «”Λοχίας” ας το πούμε έτσι, ήταν ο Πανταζής και ο Χατζηδάκης (…) ο συντονισμός ήταν από αλλού (…) υπήρχε στρατηγείο».

Έκανε επίσης αναφορά στα σχετικά με την επίθεση μηνύματα του Λαγού, στην παρουσία στη Ζώνη τον προηγούμενο χρόνο των Λαγού, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου και στα όσα είπαν για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Δε γίνεται να έρθουν τα κεντρικά στελέχη και «να μην γνωρίζει ο αρχηγός κάτι. Είναι η δομή (…) Ορκίζονται (…) ζήτω ο αρχηγός, ζήτω η Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο μάρτυρας, απαντώντας στο δικαστήριο, κατέθεσε για το τάγμα εφόδου ότι είναι το επιχειρησιακό κομμάτι, η ώρα της πράξης και η Βουλή είναι η προβιά, ο μανδύας, για να κάνουν τις εγκληματικές πράξεις, σε κομμουνιστές, μετανάστες, αντιφασίστες. Αναφέρθηκε επίσης, σε σχετικές δηλώσεις του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου π.χ. από τις Θερμοπύλες, και άλλων στελεχών που στηρίζουν τα εν λόγω τάγματα.

Και αυτός ο μάρτυρας κατέθεσε καθαρά και απερίφραστα ότι ο σκοπός των χρυσαυγιτών ήταν να τους σκοτώσουν. Όπως είπε φαίνεται από τον τρόπο της επίθεσης, το μένος, τη διάταξη, τον οπλισμό, τα σφοδρά χτυπήματα, τον τρόπο που αποχώρησαν. Έκανε ειδική μνεία στα όπλα που έφερε η ομάδα των χρυσαυγιτών, στα στειλιάρια, στους λοστούς με τα ελάσματα. Είχαν κόψει το σιδερένιο δόρυ από κάγκελα κατοικίας και το είχαν προσαρμόσει στο ξύλο, το είχαν κόψει το είχαν λυγίσει κι έκανε ένα γάμα, εξήγησε χαρακτηριστικά.

Για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος είπε «ήμουν σκυμμένος στον Πουλικόγιαννη που ήταν στο έδαφος και προσπαθούσα να βοηθήσω, τον νόμιζα νεκρό, με χτύπησαν πρώτα στο ισχίο και στην πλάτη, στη συνέχεια στο χέρι που έβαλα για να προστατεύσω το κεφάλι μου κι ένιωσα σαν να με σφάζουν. Είχαν σκοπό το θάνατό μου, αν δεν έβαζα το χέρι να προφυλαχτώ θα ήμουν νεκρός». Μάλιστα, περιέγραψε πώς ο γιατρός στο νοσοκομείο καθάριζε το τραύμα του, μια βαθιά τρύπα στο χέρι, πάνω από τον αγκώνα. «Υποθέτω ότι ήταν από σιδερένια πρόκα προσαρμοσμένη σε κάποιο κοντάρι», είπε ο μάρτυρας.

Κατέθεσε επιπρόσθετα, για την παντοδυναμία που ένιωθε εκείνη την περίοδο η ναζιστική εγκληματική οργάνωση: «Είχαν το ακαταδίωκτο (…) Όταν βγαίνει ο Ρουπακιάς και λέει ότι “είμαι δικός σας” στην αστυνομία φαντάζεστε πώς νιώθανε. Εγώ και όλο το Πέραμα γνώριζε ότι ο Πανταζής έκανε την επίθεση στους αλιεργάτες και όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος»…

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε από τους υπερασπιστές των χρυσαυγιτών η εξέταση του μάρτυρα Θανάση Καραμπέρη, που τόνισε ακόμη μια φορά ότι είναι σύμφυτη με το οργανωμένο έγκλημα η ιδεολογία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

One thought on “Η ναζιστική οργάνωση ακολουθεί την «αρχή του αρχηγού» [16/12/2016]

  1. Pingback: Επίθεση σε ΚΚΕ στο Πέραμα – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.