Δολοφονική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή [14/11/2016]

poulikogiannis_9Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης | INTIME NEWS.

(Κείμενο: Μαρία Δήμα, ΕφΣυν, 15/11/2016)

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, συνεχίστηκε χθες στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα η εξέταση της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013.

Ο μάρτυρας -θύμα και ο ίδιος της επίθεσης τάγματος εφόδου στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013- επανέλαβε και χθες ότι η Χρυσή Αυγή είχε συμφωνήσει με τους εργολάβους της Ζώνης Περάματος να τους «τελειώσουν» και μάλιστα έναντι οικονομικού ανταλλάγματος κι έμεινε σταθερά αταλάντευτος στην πεποίθησή του ότι η δράση των χρυσαυγιτών είναι εγκληματική.

Ο Παναγιώτης Γκούτης Το άλλο επίσης μέλος του ΠΑΜΕ και θύμα της επίθεσης Παναγιώτης Γκούτης, η αναφορά του οποίου στο ήθος των κομμουνιστών έκανε αίσθηση.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε επίμονα από την υπεράσπιση για τα τρία μηνύματα του Γιάννη Λαγού που αναφέρονταν στην επίθεση με τις λέξεις «θα φάνε χοντρό πέσιμο» αλλά και για τη συμμετοχή παιδιών 15-16 ετών κατά την επίθεση στο ΠΑΜΕ.

«Σας φαίνεται λογικό αυτό, όταν λέτε ότι δεχτήκατε οργανωμένη δολοφονική επίθεση;» ρώτησε ένας συνήγορος και ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός: «Ναι, και μπορώ να πω και παραδείγματα. Πρώτος και καλύτερος ο Χίτλερ. Θα απαντήσω γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις. Η σύνθεση των 50 ατόμων στην επίθεση που βιώσαμε ήταν 10-15 με κράνη, 10-15 μεγαλύτεροι και… Αν είχε γίνει άρση απορρήτου θα ξέραμε ακριβώς ποιοι ήταν…»

Σε άλλη ερώτηση για το αν μια εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να επιφέρει πιο άμεσα το αποτέλεσμα, χωρίς τόσους αυτόπτες, ο Σ. Πουλικόγιαννης απάντησε: «Την επόμενη φορά μπορεί να το οργανώσουν αλλιώς. Τι ερώτηση είναι αυτή τώρα; Στην περίπτωση του Φύσσα το έκαναν αλλιώς».

Ακολούθως συνέχισε τη διακοπείσα κατάθεσή του ο ελασματουργός στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος Παναγιώτης Γκούτης, που ανήκε στην ομάδα των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο μάρτυρας τόνισε ότι η απόπειρα δολοφονίας τους οργανώθηκε και εκτελέστηκε όχι από μεμονωμένα άτομα, αλλά συνολικά από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Ο μάρτυρας απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα σε ερωτήσεις του δικηγόρου Γιάννη Ζωγράφου, ο οποίος επικαλούμενος τοποθέτηση του Γκούτη, ότι σκοπός της επίθεσης των χρυσαυγιτών ήταν η βιολογική τους εξόντωση, είπε στον μάρτυρα: «Σε ένα τέτοιο αδίκημα, αφού ο σκοπός είναι η εξόντωση, γιατί να δηλώσει κομματική ταυτότητα;»

Γκούτης: Για να δημιουργήσει φόβο στην κοινωνία, για να μαθευτεί.

Δ. Βελέντζα: Στην τελευταία κατάθεση λέτε ότι είστε απολύτως βέβαιος και αναγνωρίζετε τα άτομα αυτά;

Γκούτης: Εγώ όσων δεν αναγνώρισα το είπα αμέσως. Δεν είναι το ήθος των κομμουνιστών να κατασκευάζουμε κατηγορούμενους. Οσους είδα και αναγνώρισα το είπα αμέσως.

Δ. Βελέντζα: Γιατί λέτε ότι πιθανολογείτε;

Γκούτης: Μα το ότι πιθανολογούσα δεν πήγαινε στα συγκεκριμένα άτομα που ακολουθούν στην κατάθεση, αλλά στο γεγονός ότι μπορώ να αναγνωρίσω άτομα αν μου επιδειχθούν φωτογραφίες πιθανολογώ.

Λόγω των συγκοινωνιακών απαγορεύσεων για την έλευση Μπαράκ Ομπάμα, κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων της δίκης, η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη αποφάσισε τη μετατόπιση της αυριανής δικασίμου για την ερχόμενη Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

One thought on “Δολοφονική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή [14/11/2016]

  1. Pingback: Επίθεση σε ΚΚΕ στο Πέραμα – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.