Συνέχεια κατάθεσης Πουλικόγιαννη: Συντριπτική στοιχειοθέτηση της κατηγορίας διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης – Στρατηγική έντασης από τη Χρυσή Αυγή

poulikogiannis_2Η κατάθεση Πουλικόγιαννη συνεχίστηκε σήμερα με εξέτασή του από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ. Ο μάρτυρας εξέθεσε στο δικαστήριο πλήθος αποδεικτικών στοιχείων για την οργάνωση, τον σχεδιασμό και τον επιτελικό ρόλο των ηγετών της Χρυσής Αυγής στις εκδικαζόμενες επιθέσεις, στοιχειοθετώντας έτσι την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Κασιδιάρη και τους λοιπούς βουλευτές της οργάνωσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, οι υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής επιχειρούσαν να διακόψουν τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και τις απαντήσεις του μάρτυρα, με αποτέλεσμα συχνές διακοπές της διαδικασίας.

Παρ’ ολα αυτά, μέσω της κατάθεσης Πουλικόγιαννη, το δικαστήριο έλαβε πλέον γνώση συντριπτικών στοιχείων που υπάρχουν στη δικογραφία και θα αναγνωστούν στη φάση των αναγνωστέων εγγράφων.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας:

α. Κατέθεσε τα μηνύματα που έστειλε ο Λαγός σε Πατέλη και Δεβελέκο ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΜΕΤΑ την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, τα μηνύματα στον Πατέλη: (ώρα 11:49:41 μμ) «ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ. ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΓΕΡΟ ΠΕΣΙΜΟ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΒΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ», (11:52:19 μμ) «ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ», (11:56:58 μμ): «ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ».

lagos_smsβ. Περιέγραψε τη συνομιλία Λαγού-Δεβελέκου που υπάρχει στη δικογραφία και στην οποία αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας της απρόκλητης επίθεσης.

γ. Γνωστοποίησε τη συνομιλία Λαγού-Δεβελέκου μετά την δολοφονία Φύσσα, κατά την οποία ο Λαγός κατευθύνει τον Δεβελέκο για το αν θα πάει ή όχι να καταθέσει και να αναγνωρίσει τον Ρουπακιά.

δ. Απέδειξε με πλήθος στοιχείων την στρατιωτική ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, πχ: ομιλίες Πατέλη όπου αναφέρεται ότι τυχόν ανυπακοή σε εντολή ανωτέρου συνεπάγεται ανυπακοή στον ίδιο τον Αρχηγό, κλπ

ε. Ξεσκέπασε τον ρόλο του Ρουπακιά στην οργάνωση και διέλυσε τον ισχυρισμό περί “περαστικού” αναφερόμενος στο βίντεο όπου ο Ρουπακιάς ορκίζει νέα μέλη της Νίκαιας μαζί με Πατέλη και Καζαντζόγλου στον ποταμό Νέδα. “Θα ήταν παράλογο ένας περαστικός να ορκίζει νέα μέλη”, είπε χαρακτηριστικά.

στ. Αναφέρθηκε στην εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, που δεν ανήκει σε κάποιο μακρινό παρελθόν, αλλά είναι παρούσα, με πλήθος αποδεικτικών στοιχείων: πρόσφατα κείμενα του Κασιδιάρη που υμνολογούν τον Χίτλερ, επισκέψεις του υπαρχηγού της οργάνωσης Παππά στον τάφο του Μουσολίνι το 2009, κλπ.

pappas6Συνολικά, ο μάρτυρας είχε βαθιά γνώση της υπόθεσης και εντυπωσιακή εποπτεία της δικογραφίας (όπως εξάλλου δικαιούται ως πολιτικώς ενάγων), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην πολιτική αγωγή να αξιοποιήσει το δυνατό της όπλο, που είναι το συντριπτικό ανακριτικό υλικό, το οποίο, σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου, θα αναγνωστεί μόνον μετά την ολοκλήρωση εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας.

Είναι αυτός ο βασικός λόγος γιατί η Χρυσή Αυγή επιχείρησε σήμερα να δημιουργήσει κλίμα έντασης τόσο μέσα στο δικαστήριο (με συνεχείς διακοπές του μάρτυρα) όσο και έξω (με επίθεση σε κοινό αντιφασιστών καθώς έμπαινε στην αίθουσα). Μάλιστα, τη στιγμή της έντασης στον προαύλιο χώρο, το Δικαστήριο είχε την ευκαιρία να δει “ζωντανά” τη συγκροτημένη και ακαριαία κίνηση 20 περίπου “φουσκωτών” που εγκατέλειψαν τη θέση του “κοινού” της Χρυσής Αυγής εντός αίθουσας και κινήθηκαν στον χώρο εκτός, για να συμμετάσχουν στους προπηλακισμούς.

Ο προφανής σκοπός της έντασης ήταν και είναι: η παρεμπόδιση της κατάθεσης Πουλικόγιαννη, η κωλυσιεργία στην πρόοδο της δίκης, η δημιουργία αίσθησης χάους και απαξίωσης της διαδικασίας, η μεθόδευση ακύρωσης της δημοσιότητας της δίκης (ύπαρξη ακροατηρίου, διεξαγωγή δίκης στο Εφετείο, κλπ).

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη 3 Νοέμβρη.

One thought on “Συνέχεια κατάθεσης Πουλικόγιαννη: Συντριπτική στοιχειοθέτηση της κατηγορίας διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης – Στρατηγική έντασης από τη Χρυσή Αυγή

  1. Pingback: Βαθύ Κόκκινο | Συνέχεια κατάθεσης Πουλικόγιαννη: Συντριπτική στοιχειοθέτηση της κατηγορίας διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης – Στρατηγική έντασης από τη Χρυσή Αυγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.